Η Ελένη Φουρέιρα εξομολογείται: «Μετά την Eurovision πέρασα έναν µήνα δύσκολο…»

«∆εν υπάρχει µια ξεκάθαρη συνταγή για την επιτυχία. Κανείς δεν µπορεί να σου πει µε σιγουριά ότι χρειάζεται συγκεκριµένο ποσοστό ταλέντου ή σκληρής δουλειάς και τύχης. Για µένα, το πιο βασικό είναι να είσαι πανέτοιµος, όταν έρθει η κατάλληλη ευκαιρία, να την αρπάξεις από τα µαλλιά», αποκαλύπτει η Ελένη Φουρέιρα μιλώντας για όλα όσα έχει συναντήσει στη ζωή της και την πορεία της από το ναδίρ στο ζενίθ της επιτυχίας της. Η Ελένη Φουρέιρα μιλά χωρίς φόβο και πάθος στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και κάνει μια εντυπωσιακή φωτογράφηση για το περιοδικό Glow!

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται αρκετά χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, αλλά μετά την Eurovision και την επιτυχία του Fuego είδε την καριέρα της να παίρνει ευρωπαϊκές διαστάσεις:  «∆εν είµαι αχάριστη. Καταλαβαίνω αυτό που ζω. Ξέρω τον κόπο που έχω κάνει και τη δουλειά, έχω αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες που βρέθηκαν µπροστά µου. Κάθε µέρα νιώθω ότι πρέπει να κάνω κι άλλα, καινούρια πράγµατα, οπότε δε νιώθω ότι έχω κατακτήσει πάρα πολλά. Αισθάνοµαι, όµως, πολύ ωραία µε τον εαυτό µου, γιατί έµεινα συγκεντρωµένη στον στόχο µου», τονίζει µε χαµόγελο.

Ζούµε σε µια εποχή που τα social media και τα reality shows παρουσιάζουν την επιτυχία ως εύκολη υπόθεση για τη νέα γενιά. Ωστόσο, όσοι έχουν πετύχει γνωρίζουν καλά ότι για να βρεθείς στην κορυφή πολλές φορές πρέπει να διασχίσεις δύσκολες ατραπούς. Η Ελένη, χωρίς αµφιβολία, είναι µια τέτοια περίπτωση, αφού η προσωπική της διαδροµή από το Φιέρι της Αλβανίας µέχρι το No1 των charts µόνο ρόδινη δεν ήταν. Τι θα ήθελε, λοιπόν, να πει σε όλα αυτά τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσµο;

«Νοµίζω ότι αν δουν τη δική µου ιστορία και πώς ξεκίνησα, µπορούν να εµπνευστούν και να καταλάβουν ότι δεν πρέπει ν’ ακούν κανέναν. Να είναι απόλυτα συγκεντρωµένοι σε αυτό που κάνουν. Να µην µπερδεύονται. Η γιαγιά µου έλεγε “αν κοιτάς δεξιά, θα πας δεξιά. Αν κοιτάς ευθεία, θα πας ευθεία”. Οπότε πρέπει να κοιτάς εκεί που θέλεις να πας. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Όλα µπορείς να τα πετύχεις σε αυτήν τη ζωή, αρκεί να το θέλεις, να έχεις αυτογνωσία, να καταλαβαίνεις πού είσαι καλός, να αναγνωρίζεις τα µειονεκτήµατά σου και να τα µετατρέπεις σε πλεονεκτήµατα. Να µην πέφτεις ψυχολογικά, γιατί πολλές φορές, το όνειρο, όταν είσαι µικρός το βλέπεις πιο ροµαντικά. Στην πορεία, ανακαλύπτεις τις πραγµατικές δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούνται».

Μέσα σε αυτές τις άπειρες ώρες γεµάτες πρόβες, studio ηχογραφήσεων και γυρίσµατα υπάρχει και το ενδεχόµενο του breakdown. Έφτασε ποτέ στο σηµείο να λυγίσει υπό την πίεση και να θέλει να τα παρατήσει;

«Έχω φτάσει στο σηµείο να πω “κουράστηκα, θέλω χρόνο για τον εαυτό µου”, αλλά να πω “δεν αντέχω άλλο, φεύγω”, όχι. ∆ε νοµίζω ότι θα το πω ποτέ… Έχω κάτσει πολλές φορές µε τον εαυτό µου να συζητήσω, να ηρεµήσω, γιατί µην ξεχνάς ότι µέσα σε όλο αυτό δεν υπάρχει µόνο σωµατική, αλλά και ψυχική κούραση. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο», παραδέχεται για τη ζωή της.

«Ειδικά µετά την Eurovision πέρυσι, πέρασα έναν µήνα δύσκολο για µένα, µέχρι να συνειδητοποιήσω τι έγινε, πώς έγινε, µέχρι να καταλάβω ότι πέρασα 13 µέρες χωρίς να θυµάµαι ουσιαστικά τίποτε από την καθηµερινότητά µου. Μόνο ένα άγχος στη σκηνή. Τίποτε άλλο. ∆ε βγήκα ποτέ από το ξενοδοχείο. Να βγω µια βόλτα, να δω τη Λισαβόνα. ∆εν την είδα! Προσπαθούσα να κοιµηθώ. Πρόβα, ξεκούραση, πρόβα, ξεκούραση, live, τίποτε άλλο», παραδέχεται για την εποχή που όλη η Ευρώπη χόρευε στους ρυθµούς του Fuego.

Μέσα σε αυτούς τους έντονους ρυθµούς ζωής χωράει πλάνο για οικογένεια και παιδιά; Έχει ακούσει µέσα της το κάλεσµα της µητρότητας;

«∆εν υπάρχει κανένα κάλεσµα. Απλά βλέπεις να περνάει ο χρόνος, σκέφτεσαι ότι θέλεις να κάνεις ένα παιδί και να µην είσαι πάνω από 40. Μου αρέσει να κάνω πράγµατα χωρίς να τα προετοιµάζω. Μπορεί σ’ έναν χρόνο από τώρα να κάνω ένα παιδί, δεν ξέρω. ∆εν είµαι, όµως, η κλασική γυναίκα. ∆εν πιστεύω στον γάµο. Στον ερχοµό ενός παιδιού είµαι υπέρ», ξεκαθαρίζει.

Δες στο video πλάνα από τα παρασκήνια της φωτογράφισης:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΙΚΟΛ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ (D-TALES)

STYLING ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

MAKE UP ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ

HAIR ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΪΡΑΜΠΑΣ

Read More

And More