Η Ελληνίδα μανούλα μας δείχνει το μωρό της και αποκαλύπτει γιατί νιώθει τύψεις!

Πριν ένα μήνα ακριβώς ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη έγιναν ξανά γονείς και από εκείνη τη στιγμή η ευτυχία τους είναι απερίγραπτη. Ήταν 2 Ιουνίου του 2017, όταν η γνωστή δημοσιογράφος και ο Ολυμπιονίκης αθλητής του taekwondo απέκτησαν ένα υγιέστατο κοριτσάκι και τώρα, τρία χρόνια μετά ήρθε στη ζωή ο γιος τους προκειμένου να ολοκληρώσει την οικογένειά τους.

Σήμερα που ο μικρός Γιώργος κλείνει ένα μήνα ζωής, η μανούλα του δημοσίευσε μια φωτογραφία του στα social media, την οποία συνόδευσε με μια μακροσκελής λεζάντα. Η Δώρα Τσαμπαζή μίλησε για τις τύψεις που ένιωσε για την απόκτηση ενός δεύτερου παιδιού και συγκίνησε με τα λόγια της.

Διάβασε την ανάρτηση της Δώρας

“Ένας μήνας με το Γιώργο μας. Για εσάς τις μανούλες που ίσως σκέφτεστε το ενδεχόμενο ενός δεύτερου παιδιού ή ήδη το κουβαλάτε μέσα στην κοιλίτσα σας, να ξέρετε ότι είναι σαν να διαβάζω το μυαλό σας. Θα αναρωτιέστε, άραγε πως θα τα βγάλω πέρα με δύο παιδιά;

Πώς θα μπορέσω να μεγαλώσω σωστά δύο, να αγαπήσω δύο, να τα χορτάσω και τα δύο; Θα είναι δύσκολο; Είναι σκέψεις που τις έκανα συνέχεια και εγώ η ίδια σε όλη τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, με αρκετές τύψεις μαζί. Τύψεις για το πρώτο παιδάκι μου, ότι θα το παραμελήσω, θα το βάλω σε μια διαδικασία στρεσαρίσματος, ζήλιας.

Θα σας πω λοιπόν αυτό. Με έναν μαγικό τρόπο συνειδητοποίησα ότι είμαστε φτιαγμένες για αυτό. Το δεύτερο παιδί θα κουμπώσει στην οικογένεια, σαν ένα κομμάτι παζλ που δεν ήξερες μέχρι τώρα ότι έλειπε. Η αγάπη και η φιλία που θα αναπτύξουν τα παιδιά σου θα σημαδέψουν την ψυχή τους για πάντα. Το σπίτι σου, η καρδιά σου και η ζωή σου , θα τα νιώθεις όλα τόσο ολοκληρωμένα.

Όλα αυτά για τα οποία ανησυχούσες στην αρχή θα σβήσουν γρήγορα. Την δεύτερη φορά είσαι πιο κουλ. Τα κλάματα του μωρού δεν θα κάνουν το στομάχι σου να διπλώνεται, κρατώντας το μωρό σου δεν θα φοβάσαι ότι μια ωρολογιακή βόμβα θα σκάσει αν δεν το πιάσεις σωστά. Ο θηλασμός είναι πιο εύκολος, ξέρεις πια αυτόματα τι πρέπει να κάνεις. Δεν θα είσαι η ίδια αγχωτική, ψυχαναγκαστική μαμά, με τα ωράρια που πρέπει να τηρηθούν οπωσδήποτε. Το μωρό θα αισθάνεται την αυτοπεποίθησή σου και θα μεγαλώνει ήρεμο. Θα νιώθει την αγάπη σου ακόμα πιο έντονα, γιατί απλώς θα είσαι πια διαφορετική. Η γέννηση του δεύτερου ή του τρίτου ή του τέταρτου παιδιού, είναι και η αναγέννηση μας ως μητέρα.
Είναι πολύ λογικό να αμφιβάλλεις και να φοβάσαι για όλα αυτά που πρόκειται να έρθουν, να μην μπορείς να φανταστείς πως γίνεται η αγάπη να πολλαπλασιάζεται, να φυτρώνει και μια δεύτερη καρδιά μέσα σου και να χτυπά το ίδιο δυνατά, αλλά στο ορκίζομαι, το’ χεις. Όπως ακριβώς την πρώτη φορά, απλώς καλύτερα!”

Read More

And More