Η Έμη Ζησιοπούλου – Λιβανίου στο ΤLIFE: Η προσωπική της ζωή, τα παιδιά της και η υποψηφιότητά της με την ΝΔ!

Tην Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε πριν πολλά χρόνια μέσα από την τηλεόραση! Όμορφη, έξυπνη δυναμική με ένα γλυκό χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά για όλους όσους έχουν ανάγκη! Μητέρα δυο παιδιών τα μεγαλώνει με απέραντη αγάπη και φροντίδα και είναι πάντα διακριτικά δίπλα τους, “φύλακας άγγελός” τους! Τα τελευταία χρόνια η Έμη έχει αφοσιωθεί στην προσφορά, βοηθώντας έμπρακτα τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Αυτές τις εκλογές στις 7 Ιουλίου η δημοσιογράφος διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Νότιου Τομέα της Αθήνας και είναι γεμάτη όρεξη για σκληρή δουλειά! Εξάλλου έχει αποδείξει ότι όταν βάζει στόχους τους πετυχαίνει και αυτό λέει πολλά!

Σήμερα η Έμη, ανοίγει την καρδιά της στο TLIFE, και μιλάει για όλα! Τα δυο παιδιά της που λατρεύει για την πρόταση να πολιτευτεί από το πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη, την καθημερινότητά της, την προσπάθειά της να προσφέρει αλλά και για την προσωπική της ζωή!

Σε ποιον ανήκει η ιδέα να πολιτευτείς;
Το κάνεις να ακούγεται σαν κάτι κακό! Μη σου μπαίνουν ιδέες κλπ… Για να σοβαρευτώ τώρα, να σου πω ότι δεν ήταν ιδέα. Ήταν πρόταση. Και θεωρώ ότι ήταν μια εξόχως τιμητική πρόταση. Και αυτό γιατί είναι μια πρόταση από τον Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη προς εμένα ως αναγνώριση της συμμετοχής μου στην ανάδειξη προτύπων αλληλεγγύης και της δύναμης της προσφοράς. Αυτό με το οποίο ασχολούμαι από το 2012 με την έκδοση του Λευκώματος ‘η Δύναμη της Προσφοράς’ και από το 2018 με την ιστοσελίδα www.dinamprosforas.gr.

 Γιατί με τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Γιατί η πολιτική αλλαγή που ευαγγελίζεται ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο στην ανάπτυξη, την προσέλκυση επενδύσεων, την βελτίωση των όρων ασφάλειας και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Αφορά και στην συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος Πολιτισμό της Καθημερινότητας.

Είσαι άνθρωπος της προσφοράς και το αποδεικνύεις καθημερινά… Εσένα σε έχει βοηθήσει κανείς σε δύσκολη στιγμή κι αν ναι ποιος;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτομαι έτσι. Ναι, πράγματι, η ανάδειξη της Δύναμης της Προσφοράς από το 2012 με τη μορφή ενός ετήσιου λευκώματος για την προβολή της φιλανθρωπίας είναι τρόπος ζωής για μένα πλέον. Και όταν το 2018 ‘ανέβασα’ το ‘www.dinamiprosforas.gr’, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές με τα ιδρύματα, όλη αυτή η προσπάθεια ενισχύθηκε. Έτσι δεν ρωτάω τί μπορούν να κάνουν άλλοι για μένα, αλλά τί μπορώ να κάνω εγώ για άλλους. Το να έχεις βάλει σκοπό ζωής να προβάλεις καλά πρότυπα μέσω του Εθελοντισμού και της διάθεσης για Προσφορά με κάνει να αισθάνομαι ότι βάζω και εγώ το λιθαράκι μου σε μια καλύτερη κοινωνία. Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό, έτσι δε λένε;…

 Με ποιο τομέα θα ήθελες να ασχοληθείς και να προσφέρεις όταν μπεις στη Βουλή;
Νομίζω ότι δεν έχω πολλές επιλογές, εφόσον με επιλέξουν οι συμπολίτες μου στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Μην περιμένετε να ακούσετε μεγαλόσχημα λόγια από εμένα. Δεν θα χτίσω γεφύρια. Δεν θα πω θα σας διορίσω, ‘ετελείωσε’! Από εμένα δεν θα ακούσετε υποσχέσεις για μεγάλα έργα. Θα ακούσετε όμως συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Πώς θα μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία πιο αλληλέγγυα. Πως η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Η δύναμη της προσφοράς είναι η δύναμη της κοινωνίας μας. Της γειτονιάς μας, την πόλης μας, της χώρας μας. Ελάτε μαζί μου να αναδείξουμε νέα πρότυπα. Ελάτε μαζί μου να κάνουμε πόλεμο στην αδιαφορία. Να αναδείξουμε τη συμπόνοια και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο τη νέα σημαία της κοινωνίας. Να ψάχνουμε και να αναδείξουμε το καλό που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας. Αυτό λέω στους συμπολίτες μου του Νότιου Τομέα της Αθήνας και αυτό θέλω να περάσω σαν αξία σε όλη την Ελλάδα.

 Έχεις δυο υπέροχα παιδιά… Είσαι αυστηρή μαμά;
Α, δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Ρωτήστε τα ίδια. Νομίζω ότι δεν είμαι τόσο αυστηρή γιατί είναι απλά εξαιρετικά παιδιά. Όταν ήταν πιο μικρά σαφώς και ήμουν λίγο ‘γερμανίδα’ στο σπίτι. Όταν μεγάλωσαν κατάλαβαν ότι είμαι τόσο εύκολη στη συνεννόηση αρκεί να κρατά ο καθένας το μερίδιο της συμφωνίας. Έτσι χτίσαμε μια απίστευτη σχέση εμπιστοσύνης.

 Σε ποιο πράγμα που σου έχει ζητήσει η κόρη σου ή ο γιος σου έχεις πει κατηγορηματικά όχι;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει χρειαστεί να πω μεγάλα ναι και μεγάλα όχι μέχρι τώρα. Άλλωστε, ο μεγάλος είναι 18 πια οπότε είναι ο ίδιος πλέον υπεύθυνος για τις επιλογές του. Βέβαια η Ελληνίδα μάνα, είναι Ελληνίδα μάνα. Αυτή είμαι εγώ! Πάντα θα αγχώνομαι, πάντα θα ανησυχώ. Αλλά ούτως ή άλλως είναι παιδιά που και βλέπουν και καταλαβαίνουν. Αυτό που τους λέω είναι να μην κάνουν κάτι που και τα ίδια μπορεί σύντομα να μετανιώσουν. Νομίζω ότι τα παιδιά σήμερα είναι πιο έξυπνα από εμάς. Καταλαβαίνουν τι κάνουν, όσο και εάν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο.

Είσαι αρκετά χρόνια χωρισμένη και είσαι μια πανέρμοφη γυναίκα. Πως και δεν ξαναέφτιαξες τη ζωή σου (Δεν σε έχουμε δει με κάποιο σύντροφο στα sites) Δεν υπάρχει ή προτιμάς να κρατάς την ζωή σου πίσω από τα φλας;
Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι μια χαρά στην προσωπική μου ζωή. Έχω μια ισορροπημένη ζωή και είμαι ευτυχισμένη. Απλά και φυσιολογικά. Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και σεβασμός. Ή τουλάχιστον όλα αυτά ίσχυαν μέχρι πριν την προκήρυξη των εκλογών (γέλια).

 Όλα αυτά τα χρόνια που είσαι ουσιαστικά και μάνα και πατέρας για τα παιδιά σου έτυχε ποτέ να… λυγίσεις; Πώς το αντιμετώπισες;
Λυγίζεις κάθε φορά που μπροστά σου έρχεται το φάσμα του να μην μπορείς να παρέχεις όλα όσα θα ήθελες στα παιδιά σου. Και αυτό είναι μια πραγματικά προσωπική και εσωτερική πληγή στον καθένα από εμάς. Πρέπει να επιστρατεύεις μεγάλες δόσεις ευρηματικότητας κάθε φορά. Και πάνω από όλα να λες –και να το εννοείς- ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που πρέπει να μας καθορίζουν ως ανθρώπους. Αν οι αξίες που ‘περνάμε’ στα παιδιά μας δεν είναι τέτοιες που χτίζουν ισχυρές προσωπικότητες με ενσυναίσθηση και διάθεση προσφοράς τότε νομίζω ότι κάτι δεν έχουμε κάνει καλά ως γονείς.

Είσαι πολύ κομψή σε κάθε εμφάνισή σου. Θα αλλάξεις το στυλ σου στα βουλευτικά έδρανα;
Νομίζω ότι αυτό που λέμε στυλ είναι απλά οι προσωπικές επιλογές του καθενός. Όσο πιο πολύ σέβεσαι τον εαυτό σου τόσο πιο προσεγμένος είσαι. Και αυτό δεν έχει να κάνει με ακριβές επιλογές. Όπως λοιπόν, δεν πρόκειται να αλλάξω ως άνθρωπος μπαίνοντας στη Βουλή, δεν πρόκειται να αλλάξουν και οι στιλιστικές μου μου επιλογές. Θεωρώ ότι ούτως ή άλλως η εμφάνισή μου θέλω να είναι ουσίας και όχι εικόνας. Αλλά σε κάθε περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι και η εικόνα θα είναι ανάλογη του κύρους που αποπνέει ο θεσμός του κοινοβουλίου. Μακριά από εμένα όλα όσα είδαμε στη βουλή τα τελευταία χρόνια.

Πες μας 5 ελαττώματα και 5 προτερήματά σου
Εύκολο. Ελαττώματα: επίμονη, πεισματάρα, συγκεντρωτική, ευαίσθητη, Ελληνίδα μάνα, με ό,τι σημαίνει αυτό…. Προτερήματα: στοχοπροσηλωμένη, άμεση, συνεπής, ευαίσθητη, καταφερτζού.

 Σου λείπει η τηλεόραση; Ποια εκπομπή της φετινής σεζόν θα ήθελες να παρουσιάζεις και ποια δεν αντέχεις να βλέπεις;
Η τηλεόραση δεν μου λείπει υπό την έννοια ότι δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο για μένα προέχει το εγχείρημά μου να μπορέσω –μέσω της υποψηφιότητάς μου- να εξαπλώσω τη Δύναμη της Προσφοράς σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτή είναι η αποστολή μου αυτή τη στιγμή. Και για αυτό ζητώ την ψήφο των πολιτών του Νότιου Τομέα της Αθήνας. Από εκεί και πέρα, όπως αντιλαμβάνεστε, έχω βάλει στόχο ζωής να προωθώ την Ανθρωπιά την προσφορά και τον Εθελοντισμό. Απ’ όπου και αν σταθώ, απ’ όπου και αν βρεθώ.