Η ενημέρωση πατάει.. pause τις επόμενες τέσσερις μέρες σε όλα τα Μέσα !

Ρολά κατεβάζει από αύριο και μέχρι την Δευτέρα η ενημέρωση ! Μετά από απόφαση της Ενώσεως Συντακτών, ο χώρος των MME προχωρά σε απεργία διαρκείας, προκειμένου να δώσει μία δυναμική απάντηση σε όλες τις… τερατώδεις αποφάσεις που παίρνονται αυτή την εποχή στα Μέσα, με τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών να πέφτουν… βροχή, στο… όνομα της κρίσης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ λέει τα εξής :

“…Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site , τα πρακτορεία διανομής τύπου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ από 6.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου έως 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου και από 6.00 π.μ. του Σαββάτου, 9 Απριλίου έως 6.00 π.μ. της Δευτέρας, 11 Απριλίου 2011.

ΖΗΤΩΝΤΑΣ

  • Να υπογραφούν ικανοποιητικές ΣΣΕ.
  • Να σταματήσουν οι περικοπές των αποδοχών.
  • Να διασφαλιστούν οι θεσμικές κατακτήσεις.
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις.

Η αποδόμηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματός μας με την μορφή των μισθολογικών περικοπών, την επιβολή της ευέλικτης εργασίας, την επιχειρούμενη υποκατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις οδηγούν όχι μόνο στην εξαθλίωση των εργαζομένων αλλά και στην υποβάθμιση αυτού του ίδιου του δικαιώματος στην ενημέρωση. Στους αυταρχισμούς της εργοδοσίας αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων στα ΜΜΕ και τον αγώνα μας…”

Ετσι, όπως καταλαβαίνετε, από αύριο θα κυκλοφορήσουν οι Κυριακάτικες εφημερίδες, ενώ οι καθημερινές θα κρεμαστούν και πάλι στα περίπτερα την Τρίτη και όσο αφορά στην τηλεόραση, δεν θα βγουν στον αέρα εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

Read More

And More