Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τους : Δάρρα, Σαλαγκούδη και Μαμαλάκη!

Ένα νέο, καθημερινό μαγκαζίνο με τον τίτλο «136» θα παρουσιάζουν κάθε απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 18.15 έως και τις 21.00 μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ ο Γιάννης Δάρρας και η Ανθή Σαλαγκούδη. Μαζί τους θα βρίσκεται καθημερινά στο στούντιο και ο γνωστός σεφ και παρουσιαστής Ηλίας Μαμαλάκης.

Στην εκπομπή – η οποία είναι μια παραγωγή της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ – οι παρουσιαστές μαζί με τους καλεσμένους τους, θα μας πληροφορούν για ό,τι απασχολεί την καθημερινότητά μας σε πρακτικό – χρηστικό επίπεδο, ενώ δημοσιογράφοι της εκπομπής θα τροφοδοτούν τη συζήτηση με βίντεο στα οποία θα παρουσιάζουν ρεπορτάζ. Ο Ηλίας Μαμαλάκης θα προμηθεύεται τα καλύτερα προϊόντα και θα μαγειρεύει τα πιο νόστιμα πιάτα, συχνά μαζί με κάποιον προσκεκλημένο σεφ. Στη διάρκεια της ημέρας, θα κάνει on camera τις προμήθειές του για την κουζίνα.

Το τηλεοπτικό «σπίτι» της εκπομπής, είναι αυτό που δίνει και τον τίτλο της: το στούντιο της ΕΡΤ στη Μεσογείων 136. Το σκηνικό θα παραπέμπει σε ένα οικείο περιβάλλον, που θα κάνει τον τηλεθεατή να αισθάνεται … σαν στο σπίτι του: μία μεγάλη κουζίνα, το σαλόνι με τους καναπέδες και το τραπέζι, στο οποίο θα κινούνται οι παρουσιαστές με τους καλεσμένους τους.

Η εκπομπή θα περιλαμβάνει αρκετές θεματικές ενότητες, όπως:

§ Τεχνολογία – καινοτομία: Η εκπομπή θα παρουσιάζει Έλληνες, οι οποίοι με τις καινοτόμες ιδέες τους στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατάφεραν να ανοίξουν νέους δρόμους σε διάφορους τομείς και να σκορπίσουν αισιοδοξία. Ακόμη, θα παρουσιάζονται οικογένειες που εγκατέλειψαν τα αστικά κέντρα, πήγαν στην επαρχία και άλλαξαν τρόπο ζωής. Η ενότητα αυτή θα περιλαμβάνει επίσης και νέες τεχνολογίες που κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη.

§ Ιατρικά θέματα: Κάθε μέρα ένας γιατρός θα βρίσκεται στο στούντιο και θα μιλά για θέματα υγείας, ενώ κάθε Παρασκευή, ένας διατροφολόγος θα δίνει συμβουλές για τη … «δίαιτα από Δευτέρα».

§ Χρηστικές συμβουλές -«Μην πετάτε τίποτα»: Στυλίστες, διακοσμητές, αισθητικοί και άλλοι ειδικοί θα παρουσιάζουν μέσα στο στούντιο τρόπους για να αξιοποιούμε αντικείμενα που είχαμε για πέταμα και θα κατασκευάζουν διακοσμητικά από παλιά ξύλα, άδεια πλαστικά μπουκάλια κ.α.

§ Πολιτιστικά: Η εκπομπή θα παρουσιάζει θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικές σκηνές, ταινίες κ.α. Επίσης, θα παρουσιάζει συνεντεύξεις στα παρασκήνια, το τι συμβαίνει την ώρα της παράστασης, την προετοιμασία των πρωταγωνιστών, την αγωνία της κουΐντας κ.α.

§ Με ζωντανές συνδέσεις με όλη την Ελλάδα μέσω skype και links, ανταποκριτές της ΕΡΤ από διάφορες πόλεις της χώρας, θα μας δίνουν τον παλμό των πόλεών τους, μέσα από περίεργες, χαρούμενες και πικάντικες ειδήσεις. Ακόμη, πολίτες από απομακρυσμένες περιοχές και νησιά θα μας μεταφέρουν μέσω skype τις χαρές, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

§ Μέσα από καθημερινή απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, η εκπομπή θα παρουσιάζει τα γεγονότα που απασχολούν την πόλη και τους κατοίκους της.

§ Στην αθλητική ενότητα, οι παρουσιαστές μαζί με τον Αντώνη Κατσαρό θα συζητούν και θα παρουσιάζουν με βίντεο και φωτογραφίες όλα τα αθλητικά γεγονότα της επικαιρότητας.

Κάθε Παρασκευή, η εκπομπή θα κάνει προτάσεις για εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου, για εκδρομές, αλλά και για ψυχαγωγία και διασκέδαση, ενώ προσκεκλημένος θα είναι και ένας σεφ ζαχαροπλαστικής.


Αρχισυνταξία: Τάσος Ζορμπάς

Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης, Έλενα Λαλοπούλου

Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Read More

And More