Η επιστολή- οργής, της μάνας του παιδιού με την ασθένεια που συγκίνησε τον πρωθυπουργό

Χρειάστηκε να περάσουν 6 μήνες για να κινητοποιηθεί – ευτυχώς – ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας και να δώσει εντολή να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να σωθεί η μικρή Μαριλένα.

Το κοριτσάκι που πάσχει από την σπάνια ασθένεια Οκαμότο. Και λέμε 6 μήνες γιατί από τις 7 Ιουνίου, το iatropedia.gr, είχε γράψει για την μικρή Μαριλένα και την ασθένεια της. Το ρεπορτάζ ήταν μια κραυγή απόγνωσης της μητέρας της μικρής, Άννα, που απελπισμένη από ένα ψυχρό και αδιάφορο για τους πολίτες του, κράτος αποφάσισε να ανεβάσει μια επιστολή της στο facebook. Διαβάστε τι είχε γράψει μισό χρόνο πριν (την επόμενη η μικρή θα έμπαινε για νέα επέμβαση στο χειρουργείο) και πως εκλιπαρούσε για λίγη ανθρωπιά από τους ιθύνοντες, στην επιστολή της που είχαμε δημοσιεύσει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ:

“Κουράστηκα να διαβάζω για τους πολιτικούς, για ψηφοφορίες, για το τι έκανε ο ένας και ο άλλος, τι έφαγε, τι έκανε η γυναίκα του, για τις υποσχέσεις τους και τα κουτσομπολιά για τους διάσημους. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε και να δημοσιοποιήσουμε μπας και ταρακουνηθεί κανένας, όπως είναι η υγεία των δικών μας ανθρώπων. Δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ κανέναν πολιτικό να αναφέρεται για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ και τι προτίθενται να κάνουν για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Αντίθετα ταλαιπωρούν τον κόσμο που πραγματικά έχει ανάγκη και τους βάζουν στο ίδιο «σακί» με τους «ΑΜΕΑ μαϊμούδες»! Ήθελα να ήξερα με την απογραφή που έγινε ακόμα δεν έβγαλαν άκρη? Καθυστερούν τα προνοιακά επιδόματα γιατί τώρα έβαλαν πάλι να ψάχνουν ποιοι τα δικαιούνται τελικά! Έχουν ιδέα πόσα μηνιαία έξοδα έχει ένα άτομο με ειδικές ανάγκες;

Διάβασε ολόκληρη την επιστολή στο iatropedia

Read More

And More