Η Έρρικα Πρεζεράκου στο TLIFE: “Είναι τεράστιο σοκ να πεις σε έναν γονιό ότι πρέπει να αποχαιρετήσει το παιδί του σε 6 μήνες” – “Ελπίζουμε στο θαύμα”!

Το ταξίδι της ελπίδας για την επτάχρονη Αναστασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης, καθώς σε χρόνο ρεκόρ συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που απαιτούνταν για να ταξιδέψει στο Χιούστον του Τέξας προκειμένου να δώσει τη δική της μάχη με την επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου με την οποία διεγνώσθη. 

Σήμερα, μιλά στο ΤLIFE, η θεία της, η γνωστή πρωταθλήτρια του άλματος επι κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου η οποία αποκάλυψε τα λόγια που είπαν στο παιδί για να αιτιολογήσουν αυτό το μακρινό ταξίδι χωρίς να του αποκαλύψουν την αλήθεια για την ασθένειά του.

 

Τι σας είπε η ανιψιά σας για το ταξίδι αυτό και τι της είπατε, λίγο πριν φύγει για το εξωτερικό; 
“Η Αναστασία ξέρει ότι έχει να κάνει ένα ταξίδι και να ταξιδέψει στον κόσμο, αυτό, της έχουμε πει. Της είπαμε ότι  θα πάει σε διάφορα μέρη για να γυρίσει τον κόσμο . Δεν ξέρει για την ασθένεια, ξέρει ότι έχει θέμα με τα ματάκια της. Το ταξίδι αυτό της έχουμε πει, γίνεται για να γνωρίσει τον κόσμο. Θα ξεκινήσουν από το Τέξας και θα πάνε και σε άλλα μέρη.
Στην κουβέντα μας, της υποσχέθηκα σε όποια μέρη, δεν πάει με τους γονείς της,  της είπα ότι θα πάμε παρέα και θα ταξιδέψουμε σε όλα τα μέρη της γης.

Δεν γνωρίζει το παιδί ότι πάσχει από την ασθένεια αυτή και ήταν συγκεκριμένη η απόφαση, ήταν μια γραμμή που την ακολουθήσαμε από την αρχή, επειδή ξέρω πόσο η ψυχολογία μας επηρεάζει και το σώμα μας και όλοι γύρω της προσπαθούμε με θετική ενέργεια να την κάνουμε να νιώσει καλύτερα και η αδελφή με χιούμορ προσπαθεί να της χαρίσει το χαμόγελο.
Μέσα μου είμαι σίγουρη ότι ξέρει με ένα τρόπο την αλήθεια, το έχει ακούσει, ξέρει κάτι ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι συχνό να πηγαίνεις κάθε φορά στο νοσοκομείο και να κάνεις μαγνητικές εγκεφάλου και όλα αυτά, αλλά έχει βρει το παιδί μια καλή ενέργεια που παίζει θετικό ρόλο. Εμείς πιστεύουμε  στην ενέργεια ότι θα γίνει το θαύμα και θα τα καταφέρει να ζήσει, τουλάχιστον να μην είναι όλη αυτή η εμπειρία τόσο δυσβάσταχτη”.


Η μικρή Αναστασία διαγνώστηκε πριν δύο μήνες με όγκο στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα με ένα διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους, με δυσμενή πρόβλεψη. Νοσηλεύτηκε στο Ογκολογικό νοσοκομείο Παίδων «Ελπίδα» όπου μετά τις αναλυτικές εξετάσεις ήρθε αντιμέτωπη με την πιο σκληρή πραγματικότητα.

Οι γιατροί έδωσαν έξι μήνες ζωής για το 7χρονο κορίτσι…Οι ελπίδες των δικών της ανθρώπων έχουν επικεντρωθεί σε κλινική του Χιούστον με μεγάλη εξειδίκευση στην συγκεκριμένη ασθένεια και κατάφεραν να φύγουν για το ταξίδι ελπίδας με τη βοήθεια του κόσμου που συγκέντρωσε γι’ αυτό τον σκοπό ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η μικρή Αναστασία είναι μοναχοπαίδι. Το 7χρονο αγγελούδι όταν ήρθε στο κόσμο φώτισε την ζωή των γονιών της. Σύμφωνα με την αδελφή της μητέρας της, την Έρρικα Πρεζεράκου η γέννηση του κοριτσιού ήταν ένα θαύμα για την ζωή της αδελφής της…

“Η αδελφή μου αγωνίστηκε για να την αποκτήσει είναι μια ιδιαίτερη ιστορία που θα σας τη πει κάποια στιγμή η αδελφή μου. Σχεδόν έχει γεννηθεί από θαύμα το παιδί είναι πολύ ιδιαίτερο,  το πώς έχει γεννηθεί γι’ αυτό γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα γίνει το θαύμα και θα τη κερδίσει αυτή τη μάχη.

Άρα η αδελφή σας για να αποκτήσει τη μικρή Αναστασία κατέβαλλε προσπάθειες
Ναι ήταν ιδιαίτερες λίγο οι συνθήκες” .

Μιλώντας στο TLife η ‘Ερρικα Πρεζεράκου περιέγραψε την ψυχολογία των γονιών της μικρής Αναστασίας. 
Η αδελφή σας πώς διαχειρίζεται όλο αυτό που συμβαίνει στο παιδί; 
“Η αδελφή μου και ο γαμπρός μου είναι δύο πλάσματα που είναι πολύ ιδιαίτερα, με την έννοια ότι βλέπουν τα πράγματα, πάντα και σε πρακτικό επίπεδο αλλά και σε ένα πνευματικό επίπεδο που τους βοηθά παρά πολύ.  Κοιταξε είναι τεράστιο σοκ να πεις σε έναν γονιό ότι πρέπει να αποχαιρετήσεις το παιδί σου σε 6 μήνες ενώ το μεγάλωσες 7 χρόνια . Έχουμε περάσει από όλα τα στάδια, σαν οικογένεια,  στάδια που νιώθεις ότι είσαι διαλυμένος και νιώθεις ότι είναι αδιέξοδα όλα,  πας μέρα με τη μέρα και αλλάζεις κατεύθυνση ότι κάτι θα γίνει τώρα.

Η Έρρικα Πρεζεράκου αναγνωρίζει πως ο αγώνας θα είναι τεράστιος και δύσκολος όπως λέει στο TLife:

 “Τώρα νιώθω ότι αυτός είναι ο πιο μεγάλος ο πιο μακρύς δρόμος , ο αγώνας που υπάρχει. Δεν ξέρεις πόσο θα κρατήσει όλο αυτό . Προσεύχεσαι και εύχεσαι να γίνει με το καλύτερο δυνατό τρόπο.


“Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά το καλοκαίρι το παιδί ήταν διακοπές. Ξαφνικά  τα ματάκια του στράφηκαν αριστερά και νόμιζαν ότι έπαθε εγκεφαλικό. Το έφεραν εσπευσμένα στο Παίδων και ανακάλυψαν ότι πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου που λέγεται DPIG και επειδή είναι στο κέντρο του εγκεφάλου έχει επηρεάσει τα οπτικά νεύρα γι’ αυτό και υπάρχει και η δυσκολία στα ματάκια της μικρής” συμπλήρωσε η Ερρικα Πρεζεράκου. 


“Είναι ο πιο σημαντικός αγώνας της ζωής μου. Θέλω να σου πω ότι έχω ρίξει κλάμα από τα μηνύματα ανθρωπιάς, αγάπης και φροντίδας που έχουμε πάρει. Νιώθω ευγνωμοσύνη ότι όλοι έγιναν μια οικογένεια όπως τότε που ήμουν στο dancing και εισέπραττα τέτοια όμορφα μηνύματα” Έτσι περιέγραψε η γνωστή πρωταθλήτρια τα μηνύματα συμπαράστασης του κόσμου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τη θάλασσα ανθρωπιάς που σχηματίστηκε σε αυτό το σπουδαίο ταξίδι της ελπίδας για το μικρό κοριτσάκι. 

Read More

And More