Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη στο TLIFE: «Πρώτα φροντίζω εμένα πλέον» – Η τηλεοπτική επιστροφή και η δύσκολη απώλεια

Μπορεί η Ευρυδίκη Βαλαβάνη να απουσίαζε σχεδόν τρία χρόνια από το τηλεοπτικό τοπίο, ωστόσο ποτέ δεν σταμάτησε να απασχολεί τα μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας διατηρεί έναν πολύ δυνατό λογαριασμό στα social media και καθημερινά κρατάει «ζωντανή» τη σχέση της με τους θαυμαστές της.

Φέτος, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από την εκπομπή «Ακόμη δεν είδες τίποτα» με παρουσιαστή τον Κώστα Τσουρό στο Mega κάθε Σαββατοκύριακο στις 13:40.

Με αφορμή την τηλεοπτική της επιστροφή, η Ευρυδίκη Βαλαβάνη παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο TLIFE και μίλησε για όλα! Για το νέο τηλεοπτικό της βήμα, για τη δύσκολη απώλεια που βίωσε, για τη ψυχοθεραπεία και τον χωρισμό της από τον Κωνσταντίνο Βασάλο.

Τρία χρόνια αποχής από την τηλεόραση. Σου έλειψε; Σκεφτόσουν το ενδεχόμενο να επιστρέψεις κάποια στιγμή;

Ήταν τρία χρόνια, τα οποία ευχαριστήθηκα. Ήταν μια συνειδητή απόφαση να απέχω τηλεοπτικά, ωστόσο μπορώ να πω ότι ναι, μου έλειψε πολύ και ήθελα να επιστρέψω. Ήθελα να επιστρέψω με κάτι που θα με έκανε χαρούμενη και θα μου άρεσε πολύ.

Τελικά φέτος πήρες την απόφαση να επιστρέψεις μέσα από την εκπομπή του Κώστα Τσουρού στο Mega. Ποιο ήταν αυτό το στοιχείο που σε έκανε να νιώσεις βεβαιότητα γι’ αυτή την απόφαση σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε πολύ ο Κώστας Τσουρός. Επειδή είχα συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί του, πέρασα δύο χρονιές πολύ ωραίες επαγγελματικά. Κρατήσαμε τη σχέση και μετέπειτα. Οπότε ήταν μια πρόταση που δέχτηκα σχεδόν αμέσως. Έπαιξε ρόλο και το κανάλι, οι άνθρωποι που με προσέγγισαν με πάρα πολύ ωραίο και ευγενικό τρόπο. Δεν ήταν δύσκολο να πω το «ναι».

Σε αυτή την εκπομπή συνεργάζεσαι με δύο ακόμα γυναίκες, την Νόνη Δούνια και τη Δέσποινα Τσόκου. Ποια είναι τα κοινά σας στοιχεία και σε τι διαφέρετε;

Είναι πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και οι δύο γυναίκες. Από την πρώτη συνάντησή μας δεθήκαμε πάρα πολύ. Η Νόνη Δούνια μπορώ να πω ότι την έχω σαν τη μεγάλη μου αδερφή, είναι πάρα πολύ προστατευτική, μου δίνει συμβουλές, την ακούω πάρα πολύ. Η Δέσποινα είναι φίλη μου, μια κοπέλα πολύ προσγειωμένη, διαβάζει πολύ. Την λέμε «απουσιολόγο της τάξης». Όπου και να γυρίσεις θα τη βλέπεις να διαβάζει και να μαζεύει πληροφορίες για τα θέματά της στο ενημερωτικό κομμάτι.

Τόσα χρόνια βρισκόσουν σε αυτό που λέμε «ανδροκρατούμενο» επαγγελματικό χώρο. Έχεις νιώσει ποτέ ανταγωνισμό από γυναίκα; Πώς το διαχειρίστηκες;

Τόσα χρόνια ήμουν στο αθλητικό ρεπορτάζ, σε έναν άκρως ανδροκρατούμενο χώρο. Δεν ένιωσα καμία πίεση ή ανταγωνισμό από τους άντρες. Αντιθέτως, με στήριξαν πολύ όλοι οι συνάδερφοι που είχα.

Κατά καιρούς έχω νιώσει ανταγωνισμό από γυναίκες. Προσπαθώ να το διαχειρίζομαι πολύ ήρεμα και να μην τα παίρνω μέσα μου πια. Παλιότερα τα έπαιρνα μέσα μου, στεναχωριόμουν, έκλαιγα… Πλέον δεν με αγγίζουν πια.

Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει τη συζήτηση για τα «κακά παιδιά» της τηλεόρασης. Έτυχε να συνεργαστείς;

«Κακά παιδιά» υπάρχουν σε όλους τους χώρους, όχι μόνο στον δικό μας. Εγώ εστιάζω και αυτό που είπα και στην εκπομπή είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν βρει το μέσα τους, δεν τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Ξεσπούν σε άλλους, οι οποίοι δεν φταίνε. Το αντιμετωπίζω με τον τρόπο πως το δικό τους πρόβλημα δεν θα το κάνω δικό μου. Προχωράω και μένω εγώ δυνατή.

Θα ήθελες κάποια στιγμή να κάνεις δική σου εκπομπή; Νιώθεις έτοιμη;

Πάντα είμαι έτοιμη. Αν μου ζητηθεί κάτι και εγώ μπορώ να το φέρω εις πέρας και ταιριάζω σε αυτό, θα μπορούσα να πω το ναι. Είμαι ένας άνθρωπος που δουλεύει πάρα πολλά χρόνια, μου αρέσει η δουλειά και αν είναι κάτι που μου ταιριάζει γιατί όχι;

Πριν λίγες μέρες βίωσες μια δύσκολη απώλεια, καθώς «έχασες» την γατούλα σου. Θες να μας μιλήσεις για αυτό; Τι συνέβη με την Suki;

Ήταν δύσκολες ημέρες αυτές με την απώλεια της Suki. Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται, εγώ θέλω να κρατήσω την ανάμνησή της και όλα αυτά που περάσαμε μαζί ως κάτι πάρα πολύ μοναδικό. Η απώλεια είναι μια απώλεια και είναι κάτι που συμβαίνει. Απλά έτυχε να γίνει τώρα. Δεν θέλω να μείνω σε αυτά, θέλω να μείνω στις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί. Είναι δύσκολο… Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει με ζώα, όπως εγώ μπορούν να καταλάβουν τη δυσκολία και πώς αυτές οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες.

Ποια θεωρείς την πιο δύσκολη ερώτηση που θα μπορούσε να σου κάνει κάποιος;

Νιώθω άβολα με ερωτήσεις που αφορούν την προσωπική ζωή μου.

Λίγο πριν το Survivor All Star ξεκίνησαν οι φήμες ότι χώρισες από τον Κωνσταντίνο Βασάλο, ένα γεγονός που δεν ήθελες ούτε εσύ αλλά ούτε εκείνος να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε. Θεώρησες ότι αν έλεγες από την αρχή ότι χωρίσατε, δεν θα σας ενοχλούσαν οι δημοσιογράφοι τόσο πολύ;

Δεν θεώρησα τίποτα. Κάναμε αυτό που πιστεύαμε εμείς. Θα ήθελα όμως να σταματήσουν να με ρωτούν για τον Κωνσταντίνο, η ζωή συνεχίζεται. Ό,τι περάσαμε κάποια χρόνια μαζί τα περάσαμε αλλά αποφασίσαμε από κοινού να χωρίσουμε τους δρόμους μας. Δεν θα ήθελα να απαντάω συνέχεια στο ίδιο και το ίδιο, πάει πέρασε! Είμαστε καλά και οι δύο.

Πλέον κρατάς τη προσωπική ζωή σου πολύ προφυλαγμένη. Είναι μια απόφαση που πήρες για να αποφύγεις σχόλια και συζητήσεις ή θεωρείς ότι η όποια δημοσιότητα φθείρει έναν δεσμό;

Δεν πιστεύω τίποτα από τα δύο. Θεωρώ ότι όσο μεγαλώνουμε μέσα μας υπάρχει εξέλιξη. Οπότε θα ήθελα να κρατήσω την προσωπική ζωή μου για μένα.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά για την ψυχοθεραπεία που κάνεις. Τι σε οδήγησε στο να χτυπήσεις την πόρτα ενός θεραπευτή;

Παλαιότερα πίστευα ότι δεν θα είχα ποτέ αυτή την ανάγκη να πάω να κάνω ψυχοθεραπεία. Αντίθετα πίστευα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω μόνη μου. Πίστευα ότι εγώ είμαι για εμένα. Ήρθε αυτή η στιγμή που βρήκα τη δύναμη, τον χρόνο και τη θέληση να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου και το μέσα μου. Οπότε ένιωσα αυτή την ανάγκη και έτσι ξεκίνησα.

Κατά καιρούς έχουμε δει να δέχεσαι αρκετά σχόλια και για τα κιλά σου. Όλο αυτό σου έχει δημιουργήσει ποτέ ένα πρόσθετο άγχος για το πώς θα πρέπει να είναι η εικόνα σου;

Δεν με αγγίζουν τα σχόλια πια. Παλαιότερα μπορεί να με ενοχλούσε. Επειδή πλέον κάνω δουλειά με τον εαυτό μου, δεν μένω στο «Α πήρες κιλά, α έχασες κιλά». Θα φάω, θα ξεκινήσω ξανά διατροφή. Δεν πιέζω τον εαυτό μου για τίποτα, ούτε για να νιώσω ένα καλό σχόλιο από τους άλλους. Δεν το κάνω. Είμαι καλά εγώ, δεν κάνω κάτι για να δείξω καλά στους άλλους. Πρώτα φροντίζω εμένα πλέον που παλαιότερα δεν το έκανα.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις στα νέα κορίτσια που σε στηρίζουν;

Να αγαπούν τη ψυχή και τον εαυτό τους και γενικά είναι πολύ καλό να ακούμε το σώμα και το μέσα μας. Να είμαστε οι εαυτοί μας. Να αγαπάς τον συνάνθρωπό σου, δηλαδή να υπάρχει μια ευαισθητοποίηση προς τον δίπλα σου. Να τον ακούς και να του προσφέρεις το χέρι σου όταν χρειάζεται βοήθεια. Υπάρχει πολλή ανθρωποφαγία, ο ένας θέλει να φάει τον άλλον. Υπάρχει πολλή ένταση. Αυτή τη συμβουλή δίνω, να φροντίζουμε εμάς για να μπορέσουμε στη συνέχεια να φροντίζουμε και τον διπλανό μας.

Read More

And More