Η γλύπτρια που έγινε πριγκίπισσα! Ο βασιλιάς του Βελγίου συνάντησε για πρώτη φορά την εξώγαμη κόρη του πατέρα του

Η Ντελφίν Μποέλ είναι η 52χρονη γλύπτρια που ανακηρύχθηκε πριγκίπισσα του Βελγίου μετά από έναν μακρύ, δικαστικό αγώνα. Έπειτα από 7 χρόνια δικαστικής πάλης αναγνωρίστηκε και επίσημα ως κόρη του τέως Βασιλιά Αλβέρτου του Β’ του Βελγίου και της απονεμήθηκε ο τίτλος της πριγκίπισσας, ενώ παράλληλα απέκτησε δικαιώματα στην περιουσία του τέως βασιλιά.

Όσοι γνωρίζουν και έζησαν από κοντά την Ντελφίν Μποέλ και τον αγώνα που έδωσε να αποδείξει ότι είναι η βιολογική κόρη του τέως Βασιλιά, κάνουν λόγο για μία αξιοθαύμαστη γυναίκα, καταξιωμένη εικαστικό, η οποία, αφού πέρασε 7 δύσκολα χρόνια αμφισβήτησης της αξιοπρέπειάς της, της  αξιοπιστίας και της αλήθεια της, δεν εγκατέλειψε ποτέ τον αγώνα της να διεκδικήσει αυτά που της άξιζαν.

Μάλιστα πριν από λίγες μέρες ένιωσε δικαιωμένη καθώς  ο γιος του τέως μονάρχη και νυν βασιλιάς του Βελγίου τη συνάντησε για πρώτη φορά. Συνάντησε δηλαδή ο βασιλιάς,  την εξώγαμη κόρη του πατέρα του και ετεροθαλή αδελφή του. Μία συνάντηση, η οποία, απασχόλησε τον Βελγικό και διεθνή τύπο και δίκαια χαρακτηρίστηκε ιστορική. Ο Βασιλιάς Φίλιππος του Βελγίου υποδέχτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Ντελφίν Μποέλ στο Κάστρο του Λάκεν εκεί όπου βρίσκεται η επίσημη κατοικία του βασιλιά και της οικογένειάς του.

Η Ντελφίν Μποέλ στην επίσημη  φωτογραφία με τον αδελφό της από το instagram του παλατιού

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gezamenlijke boodschap van de Koning en Prinses Delphine: Op vrijdag 9 oktober hebben wij elkaar voor de eerste maal ontmoet in het Kasteel van Laken. Het was een warme ontmoeting. Dit uitgebreid en bijzonder gesprek gaf ons de gelegenheid om elkaar te leren kennen. We hebben gesproken over onze eigen levens en onze gemeenschappelijke interesses. Deze band zal zich verder in familieverband ontwikkelen. Filip & Delphine ————— Message commun du Roi et de la Princesse Delphine : Ce vendredi 9 octobre, nous nous sommes rencontrés pour la première fois au Château de Laeken. Notre rencontre fut chaleureuse. Nous avons eu l’occasion d’apprendre à nous connaître lors d’un long et riche échange qui nous a permis de parler de nos vies respectives et de nos centres d’intérêt communs. Ce lien va désormais se développer dans un cadre familial. Philippe & Delphine ————— Joint communication of the King and Princess Delphine: On Friday 9 October, we met each other for the first time at the Castle of Laken. It was a warm encounter. This long and rich discussion gave us the opportunity to learn to know each other. We talked about our respective lives and areas of shared interest. This bond will further develop within the family setting. Philippe & Delphine 📷 Koninklijk Paleis / Palais Royal

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace) στις

“Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στο κάστρο του Λάκεν. Είχαμε μια θερμή επαφή, μετά από μια μεγάλη συζήτηση, μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα. Συζητήσαμε για τη ζωή μας και για τα κοινά μας ενδιαφέροντα. Αυτός ο δεσμός θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο με όλη την οικογένεια ενωμένη” έγραψε ο βασιλιάς του Βελγίου κάτω από τη φωτογραφία με την ετεροθαλή αδελφή του 

Η Ντελφίν με τον πατέρα της

Σύμφωνα με τον Βελγικό Τύπο η συνάντησή του βασιλιά Φίλιππου και της εξώγαμης κόρης του πατέρα του, της Ντελφίν Μποέλ έγινε μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου των Βρυξελλών όπου ορίστηκε,  η 52χρονη γλύπτρια να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τίτλο της πριγκίπισσας, όπως επίσης και να φέρει το επώνυμο της βασιλικής οικογένειας. Πλέον θα έχει και  δικαίωμα στην περιουσία του τέως μονάρχη.

Η 52 χρονη εικαστικός είχε μάθει πριν από χρόνια, από τη μητέρα της η οποία είναι αριστοκράτισσα και έχει τον τίτλο της Βαρόνης, την αλήθεια για την ταυτότητα του πατέρα της. Ότι δηλαδή, είναι καρπός της παράνομης σχέσης του τέως Βασιλιά Αλβέρτου του Β΄ με την  μητέρα της. Και ενώ η Ντελφίν γνώριζε πολύ καλά, τα πάντα για την ταυτότητα του πατέρα της, εκείνος όμως, όχι μόνο δεν το δεχόταν, αλλά αρνούνταν, πεισματικά, να αποδεχθεί την αλήθεια που είχε φέρει σε δύσκολη θέση την οικογένεια του και είχε χαρακτηριστεί σκάνδαλο από τον Βελγικό Τύπο. Ο τέως βασιλιάς Αλβέρτος ο Β΄ επέμενε μάλιστα ότι δεν είχε σχέση με τη μητέρα της Ντελφίν, την Βαρόνη Sybille.


Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν και έφτασε η στιγμή της δικαίωσης για την Ντελφίν Μποέλ όταν πριν από 10 μήνες ο τέως μονάρχης υποχρεώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελγίου να υποβληθεί σε τεστ DNA. Σύμφωνα με τον Βελγικό Τύπο αν αρνούνταν να κάνει το τεστ πατρότητας, το δικαστήριο θα τον υποχρέωνε να πληρώνει καθημερινά, πρόστιμο 5000 ευρώ. Ο 85χρονος μονάρχης δεν παραδεχόταν και αρνούνταν πεισματικά να αναγνωρίσει ως κόρη του, την 52 χρονη γλύπτρια. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA όμως  ήταν ένα “ηχηρό χαστούκι” για τον τέως Βασιλιά, ο οποίος  μετά την δικαστική απόφαση αναγκάστηκε να  αναγνωρίσει και επίσημα ως κόρη του,την Ντελφίν Μποέλ. Εκτός από την ίδια, το δικαίωμα στην περιουσία του τέως μονάρχη έχουν επίσης και τα δύο παιδιά της 52 χρονης γλύπτριας τα οποία  θα λάβουν τίτλους ευγενείας και προνόμια που προέρχονται από τη βιολογική σχέση της μητέρας τους με τον τέως βασιλιά του Βελγίου.

«Μια δικαστική νίκη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την αγάπη ενός πατέρα, όμως προσφέρει όντως ένα αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο ενισχύεται από το γεγονός ότι πολλά παιδιά που πέρασαν την ίδια δοκιμασία θα βρουν το σθένος να προσφύγουν στη δικαιοσύνη», τόνισε η ομάδα δικηγόρων της Ντελφίν Μποέλ μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες και στους δημοσιογράφους για την απόφαση – κόλαφο για τον τέως μονάρχη.

Πριν λίγες μέρες  έγινε η ιστορική συνάντηση του νυν βασιλιά του Βελγίου με την ετεροθαλή αδελφή του, μάλιστα  ο πατέρας τους, τέως βασιλιάς Αλβέρτος, ανακοίνωσε δια του εκπροσώπου του πως «ο ίδιος και η σύζυγός του είναι χαρούμενοι για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βασιλιά και ευελπιστεί πως από δω και πέρα θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους και ειδικότερα για τη Ντελφίν».

Read More

And More