Η Ιωάννα Ασημακοπούλου στο TLIFE: “Η ψυχοθεραπεία, ο έρωτας και η “Φαμίλια” στον Ant1

Την Ιωάννα Ασημακοπούλου μπορεί να την αγαπήσαμε ως “Ζουζουνέλ” στο “Σοι σου” αλλά τώρα την απολαμβάνουμε ως Μαίρη στη “Φαμίλια” στον Ant1 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη. Με ένα από τα πιο όμορφα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης η Ιωάννα μας έχει δείξει το ταλέντο της μέσα από τις δουλειές της στην τηλεόραση! Όταν ήταν παιδί περνούσε τα καλοκαίρια της στη Ναύπακτο και στη δημοτική βιβλιοθήκη που καθόταν πολλές ώρες αγάπησε τα θεατρικά κείμενα!

Σήμερα η ηθοποιός μιλά στο TLIFE, για την “Φαμίλια” και τον συμπρωταγωνιστή της Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, αποκαλύπτει τι σημαίνει για εκείνη ο έρωτας, εξομολογείται ότι η ψυχοθεραπεία ήταν ότι καλύτερο έχει κάνει για τον εαυτό της, ενώ τοποθετείται στο μεγάλο θέμα των ημερών που είναι οι καταγγελίες των συναδέλφων της για κακή συμπεριφορά αλλά και σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια δηλώνει από τους τυχερούς που δεν της έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στην πορεία της στην υποκριτική.

 Τι γίνεται στην “Φαμίλια στον ΑΝΤ1;
Γίνεται ο καλός χαμός θα λέγαμε. Περνάμε υπέροχα και είμαστε πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε σε αυτήν την σκοτεινή περίοδο για να δώσουμε γέλιο στον κόσμο. Αυτό μας δίνει και μας δύναμη.

Σίγουρα ταυτίζονται πολλά ζευγάρια με την οικογένεια που έχετε με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στο σήριαλ!
Πολλά στοιχεία του χαρακτήρα είναι από αυτά που βλέπω από τις φίλες μου. Πως συμπεριφέρονται και πως αισθάνονται μέσα σε αυτά τα πλαίσια γιατί εγώ δεν είμαι παντρεμένη και δεν έχω παιδιά. Συνειδητοποίησα από φίλους που πηγαίνουνε σε σύμβουλο γάμου ότι αυτό που συμβαίνει στο γραφείο του ψυχολόγου είναι πραγματικό. Συνειδητοποιώ ότι το μεγάλο μυστικό για τις ανθρώπινες σχέσεις είναι να μάθεις να λες αυτό που αισθάνεσαι την στιγμή που τα αισθάνεσαι. Αυτό είναι πολύ δύσκολο.
Η Μαίρη και ο Γιάννης είναι ένα πρωτοπόρο ζευγάρι που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τους φόβους του και τα λάθη του και να δει την αλήθεια. Πηγαίνουν στον σύμβουλο για να σώσουν τον γάμο τους. Είναι μαζί από τα 18 και δεν έχουν εμπειρίες με άλλους συντρόφους. Υπάρχουν κομμάτια που σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις αδελφοποιούνται ή χάνουν το ερωτικό κομμάτι. Το συγκεκριμένο ζευγάρι προσπαθεί να κρατήσει αυτό το ερωτικό κομμάτι ζωντανό.

Στη “Φαμίλια” το ζευγάρι πηγαίνει σε ψυχολόγο για να λύσει τα προβλήματά του. Εσείς θα πηγαίνατε σε ψυχολόγο για κάτι που σας απασχολεί;
Είμαι υπέρ και κάνω ψυχοθεραπεία. Είναι σωτήριο για την ψυχή του ανθρώπου και είναι από τα πιο σπουδαία πράγματα που έχω κάνει για τον εαυτό μου. Νομίζω ότι ανακαλύπτεις περισσότερο τον εαυτό σου και μαθαίνεις να κατευθύνεσαι προς την χαρά και το φως της ζωής.

Είστε ζηλιάρα στις σχέσεις σας;
Έχω αισθανθεί ζήλια, αλλά δεν την έχω έκφραση. Δεν είναι όμως βασικό χαρακτηριστικό μου. Δεν θα ήθελα να μου ψάξουν το κινητό και για αυτό δεν το κάνω και εγώ. Το θεωρώ παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και χώρου του συντρόφου σου.

Φωτογραφία: Όλγα Τζίμου

Τι είναι για εσάς ο έρωτας;
Για μένα ο έρωτας δεν είναι μόνο ο έρωτας στο σύντροφο. Το πιο σπουδαίο είναι να μάθεις να ερωτεύεσαι κάθε μέρα. Ο συντροφικός έρωτας και ο ερωτάς απέναντι στην ζωή. Είναι σημαντικό πράγμα για μένα ο έρωτας. Το χάνουμε λόγω της δυσκολίας της καθημερινότητας, αλλά νομίζω ότι αν κοιτάξουμε μέσα μας, αυτό μας δίνει ώθηση για να πάμε παρακάτω

Πριν λίγες μέρες μας συγκλόνισε η Σοφία Μπεκατώρου με την εξομολόγησή της… για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη
Θέλει δύναμη και κουράγιο. Είναι σπουδαίο αυτό που έκανε και είμαι μαζί της. Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και θα είναι μαζί της πολλές γυναίκες.  Αυτό που έκανε θα γραφτεί στην ιστορία. Είμαι κατά της κακοποίησης απέναντι στον οποιανδήποτε. Πρέπει να μιλάμε τουλάχιστον σε δικούς μας ανθρώπους, αν δεν θέλουμε να το δημοσιοποιήσουμε. 

Στη δικιά σας την πορεία σας έχει τύχει να σας παρενοχλήσει κάποιος και να νιώσετε αμήχανα;  Όχι δεν έχει τύχει σε μένα, αλλά δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Ήμουν από τους τυχερούς. Θα πρέπει να μη φοβάσαι να πεις όχι. Να μη φοβάσαι να μιλήσεις. Αν σπάσεις τα δεσμά του φόβου, πας χιλιόμετρα μπροστά

Πώς σχολιάζετε αυτό το τσουνάμι των αποκαλύψεων και των εξομολογήσεων από τους συναδέλφους σας για άσχημη συμπεριφορά μέσα στον εργασιακό χώρο αλλά και για σεξουαλική παρενόχληση;

Είναι  τραγικό όταν κάποιος κατέχει θέση εξουσίας στο χώρο μας αντί να ποιεί ήθος να δημιουργεί ακραίες συμπεριφορές που βλάπτουν όχι μόνο το συνάδελφο αλλά και τον ίδιο το θέατρο. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο χώρο του θεάτρου αλλά δυστυχώς σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Ζούμε σε μία κοινωνία που έχει ενισχύσει αυτές τις ακραίες συμπεριφορές αλλά ευτυχώς έχει ανάψει το πράσινο φως για να μπουν όρια και να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο.

Άκουσε την συνέντευξη που έδωσε η Ιωάννα Ασημακοπούλου, στο ΤLIFE

Είναι της μόδας τα reality. θα πηγαίνατε σε κάποιο;
Όχι, προτιμώ την μυθοπλασία. Δεν μου ταιριάζει όλο αυτό

Τι δεν μπορείτε να δείτε στην τηλεόραση;
Δεν μπορώ να δω ειδήσεις. Είναι από τα πράγματα που με αγχώνουν και με στενοχωρούν.

Φωτογραφία Όλγα Τζίμου

Ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελείωνε ο εφιάλτης του κορονοϊού; Θα κάνετε το εμβόλιο;
Θα αγκαλιάζω με τις ώρες του φίλους και την οικογένειά μου. Γλέντια και τραπέζια. Πρέπει όμως μέχρι τότε να προσέχουμε και να μην τον αγνοούμε. Το εμβόλιο θα το κάνω γιατί θέλω να αισθανθώ και πάλι ελεύθερη.

Πείτε μου τα ελαττώματα και προτερήματα της Ιωάννας! 
Αργοπορώ στα ραντεβού μου στην προσωπική μου ζωή. Είμαι πολύ αγχώδης. Είμαι υπερπροστατευτική. Είμαι πιστός  άνθρωπος στους φίλους μου και παραδίνομαι στην αγάπη.

Έχετε νιώσει προδομένη από φίλη ή σύντροφο; Δεν έχω αισθανθεί προδοσία από κάποιον άνθρωπο, απλά αισθάνομαι ότι κάποιοι κύκλοι κλείνουν για πάντα και κάποιοι μπορούν αν ξανανοίξουν.

Με την μητέρα της

Φωτογραφία από τα παιδικά χρόνια με τον πατέρα της!


Πείτε μας πως είναι σαν συνεργάτης ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο σύζυγός σας στη Φαμίλια!

Έχω εντυπωσιαστεί με την συνεργασία. Νοιάζεται για όλους του συνεργάτες του. Δοτικός, ευγενής και με απίστευτο χιούμορ. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη συνεργασία!

Read More

And More