Η Ηρώ Μπέζου είναι η νικήτρια του Βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» – Δες φωτογραφίες από την τελετή απονομής!

H Ηρώ Μπέζου, κόρη των ηθοποιών Γιάννη Μπέζου και Ναταλίας Τσαλίκη, είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη». Πρόκειται για την 13η κατά σειρά νικήτρια του συγκεκριμένου βραβείου. Όπως ανακοινώθηκε, το βράδυ της Τρίτης, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μ. Μερκούρη στην Πλάκα, η νεαρή ηθοποιός πήρε το βραβείο για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι» σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ειλικρινά δεν το περίμενα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη γι’ αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να το μοιραστώ με δύο ανθρώπους που έχουμε συμπορευτεί μαζί όλα αυτά τα χρόνια, τον Χάρη Φραγκούλη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο… Δεν έχω αποσαφηνίσει την έννοια της βράβευσης ειδικά στη δική μας τέχνη, το θέατρο. Αλλά αν κάτι έχει σημασία, είναι ότι η πλειοψηφία των μελών της κριτικής επιτροπής είναι ηθοποιοί και είναι πολύ κολακευτικό και συγκινητικό να σε τιμούν συνάδελφοι», είπε η Ηρώ Μπέζου παραλαμβάνοντας την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη από την περσινή νικήτρια του βραβείου Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για έναν χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Δες τις φωτογραφίες:

Ηρώ Μπέζου-Ευαγγελία Καρακατσάνη-Σίσσυ Τουμάση-Έλλη Τρίγγου

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency

Read More

Read More