Η κοιλιά δεν είναι αρχοντιά! Tι αποκάλυψε ο Μ. Πουνέντης στον Μ. Κεφαλογιάννη;

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 17:00, παρουσιάζει και αναλύει όλες τις αιτίες και τις συνέπειες του μεταβολικού συνδρόμου.

Εκτιμάται ότι ένας στους τέσσερις ενήλικες στη χώρα μας εμφανίζει μεταβολικό σύνδρομο το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από μια σειρά παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη.

Τα κριτήρια μπαίνουν με βάση την περίμετρο μέσης ενός ανθρώπου, τις τιμές της χοληστερίνης του, της υπέρτασης και του διαβήτη καθώς και των τριγλυκεριδίων.

Δυστυχώς, τρεις από τους πέντε παράγοντες κινδύνου, εμφανίζουν ακόμη και παιδιά στη χώρα μας. Οι επιστήμονες εξηγούν πώς από την εμβρυική ακόμη ηλικία βάζουμε τα θεμέλια για τη δημιουργία αυτού του συνδρόμου και επισημαίνουν την ανάγκη της διατροφικής διαπαιδαγώγησης καθώς τρεις από τους πέντε παράγοντες κινδύνου, εμφανίζονται ακόμη και στα παιδιά της χώρα μας. Επίσης, περιγράφουν πώς μπορούμε να περιορίσουμε το λίπος στην κοιλιά, το οποίο επιστημονικά ονομάζεται σπλαχνικό λίπος.

Οι γιατροί, επισημαίνουν ότι μόνο η διατροφή δεν φθάνει και αποκαλύπτουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να μειώσει ακόμη και μια μονάδα την αρτηριακή πίεση, ότι δηλαδή επιτυγχάνει κι ένα αντιυπερτασικό χάπι. Η εκπομπή διερευνά την τελευταία λύση στην αντιμετώπιση της κοιλιακής παχυσαρκίας, που είναι το χειρουργείο κι όχι η λιποαναρρόφηση.

Τέλος, ο Μάκης Πουνέντης αυτοσαρκάζεται για το δικό του ενδοκοιλιακό λίπος, το “σωσίβιο” όπως το χαρακτηρίζει, και εξηγεί μεταξύ σοβαρού και αστείου πόσο δύσκολο είναι για το σύγχρονο εργαζόμενο να μπει στη ρουτίνα των τακτικών υγιεινών γευμάτων και της άσκησης.

Read More

And More