«Η Κωμωδία του Έρωτα» του Ίψεν, Mιούζικαλ για πρώτη φορά στην Ελλάδα

H «ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», -Θέατρο Studio Κυψέλης, Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη- μια νεανική και τρυφερή κωμωδία, γραμμένη με πολλά τραγούδια -στο πρότυπο του «Πέερ Γκυντ»- με αιρετικό θέμα: τη διεκδίκηση της ευκαιρίας να ζήσει κάθε νέος τη ζωή που ονειρεύεται, μακριά από τις συμβάσεις που ορίζουν οι νόμοι του Κράτους, της Εκκλησίας και της ηθικολογίας. Τα θέλω και οι ελπίδες της νεολαίας έρχονται σ’ αυτό το έργο σε πλήρη αντιδιαστολή με τους κανόνες μιας κοινωνίας που παρακμάζει και φθείρεται. Ένα ποιητικό, ερωτικό κείμενο που γίνεται ένα σημερινό αιρετικό musical. Δεκαπέντε ηθοποιοί τραγουδούν ζωντανά σε ένα ονειρικό σκηνικό, που μας μεταφέρει στον κήπο μιας πέτρινης πανσιόν στη Νορβηγία.

""

15 τραγούδια, που γράφτηκαν σε επεξεργασία των Ιψενικών στίχων από τη Μαριάννα Τόλη, σε μουσική και ενορχήστρωση Κωνσταντίνου Ευστρατίου, μια ολοκαίνουρια μετάφραση από τη Μαίρη Μιχαλάτου και το Γιώργο Λιβανό, ο οποίος υπογράφει –εκτός από τη σκηνοθεσία- και τους φωτισμούς, χορογραφίες Σίμωνα Πάτροκλου, σκηνικά και κοστούμια από τη Δέσποινα Βολίδη, κινηματογράφιση Μενέλαου Τζαβέλλα, φωτογραφίες από τον Αλέξανδρο Αλπίδη, σύμβουλο δραματολόγο την Αθανασία Καλογιάννη και βοηθό σκηνοθέτη τη Μαρία Δρακοπούλου. Η άλλη πρωτοτυπία της παράστασης είναι ότι η μουσική θα εκτελείται ζωντανά από σκηνής.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φίλιας, Χρήστος Λιακόπουλος, Νατάσσα Τόδωρη, Μιλένα Παρθενίου, Πένυ Ξενάκη, Νικόλας Καραγκιαούρης, Φίλιππος Κωνσταντίνος, Άντεια Ολυμπίου, Λίλη Τέγου, Μαρία Δρακοπούλου, Goran Mijalcic, Νίκη Γκουντούμη, Κωνσταντίνος Αμπατζίδης, Βίβιαν Βαλσάμη, Γιάννης Τσιώμου.

Read More

And More