Η κόρη και η πρώτη σύζυγος του Διαγόρα Χρονόπουλου τον αποχαιρέτησαν ξανά σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Τέχνης

Ο φυσικός χώρος ενός τόσο δραστήριου σκηνοθέτη όπως ήταν στη ζωή του ο Διαγόρας Χρονόπουλος, ήταν το θέατρο. Εκεί στη σκηνή όπου άφησε την καλλιτεχνική παρακαταθήκη του, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, οι μαθητές του που τον λάτρευαν ετοίμασαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στην μνήμη του. Το παρών στη συγκινητική βραδιά έδωσαν φίλοι και συνάδελφοι του σκηνοθέτη.


Δήμητρα Χατούπη, Μάνια Παπαδημητρίου.

Ο φωτογραφικός φακός συνάντησε εκεί μία από τις τρεις κόρες του σκηνοθέτη- είχε αποκτήσει την Δάφνη, την Ελισάβετ και τη Μαρίνα. Η Ελισάβετ Χρονοπούλου βρέθηκε συγκινημένη στην πλατεία του θεάτρου στο οποίο ο πατέρας της είχε πραγματικά αφιερωθεί. Στο πλευρό της ήταν η Ελένη Κούρκουλα, η πρώτη σύζυγός του Διαγόρα Χρονόπουλου και φίλη του ως το τέλος.


Η κόρη του Διαγόρα Χρονόπουλου, Ελισάβετ και η Ελένη Κούρκουλα.

Η Ελισάβετ Χρονόπουλου είναι εκείνη από τις τρείς κόρες του σκηνοθέτη που ακολούθησε και επαγγελματικά τα χνάρια του. Αφού εργάστηκε για 20 ολόκληρα χρόνια ως μοντέρ, στράφηκε στη σκηνοθεσία. Παρουσίασε την πρώτη της ταινία μεγάλου μήκους με τίτλο “Ένα τραγούδι δεν φτάνει” το 2004.

Τότε, με αφορμή τη συμμετοχή της ταινίας της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και την μη βράβευσή της τελικά η ίδια δήλωνε για το “βαρύ” επώνυμό της στο Αθηνόραμα: “Έχω αυτή τη ρετσινιά και έπρεπε να την αποτινάξω. Θέλω να πιστεύω ότι ζω αυτή τη μεγάλη στιγμή στη ζωή μου όπου έχω τελειώσει με αυτό το θέμα! Μπορεί όποιος θέλει να πει ότι δεν του άρεσε αυτή η ταινία, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν άξιζε να γίνει, ότι πήρε τσάμπα τα λεφτά γιατί είμαι η κόρη του Χρονόπουλου…”

Read More

And More