Η κρίση αυξάνει τον τζίρο στα κινέζικα μαγαζιά!

Η κρίση αυξάνει τον τζίρο στα κινέζικα μαγαζιά! | tlife.gr

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει πολύ την αγορά, ειδικά τα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης. Όσο όμως ένα στα τέσσερα ελληνικά μαγαζιά βάζουν λουκέτο, οι Κινέζοι καταστηματάρχες μετρούν εκατοντάδες ευρώ καθημερινά στα ταμεία τους. Μπορεί η ποιότητα των προϊόντων τους να θεωρείται επικίνδυνη ωστόσο όταν ο κόσμος δεν έχει χρήματα να ντυθεί αγοράζει όπου βρει.

Πλέον τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει η ποιότητα αλλά η τιμή. Κι αυτό είναι λάθος. Αλλά πολλοί δεν έχουν άλλη επιλογή. »Οι Κινέζοι έχουν δημιουργήσει μια κάθετη οργάνωση πολυεθνικής εμπορικής επιχείρησης, συγκεντρώνοντας όλα τα οικονομικά οφέλη στη χώρα παραγωγής -την Κίνα- και όχι της πώλησης» δηλώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης στον Ελεύθερο Τύπο.

Οι Έλληνες έμποροι έχουν βρει τον μπελά τους με τα κινέζικα καταστήματα κι αποφεύγουν να ανοίγουν μαγαζιά σε μέρη που υπάρχουν κινέζικα. Έτσι λοιπόν πολλοί Έλληνες καταστηματάρχες είτε προμηθεύονται κινέζικα εμπορεύματα για να τα πουλήσουν ή ακόμα ανοίγουν κινέζικα καταστήματα. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι ξένες επιχειρήσεις να πλουτίζουν ενώ οι ελληνικές να χρεωκοπούν.

READ more