Η Ξανθή Τζερεφού ποζάρει στο TLIFE και αποκαλύπτει πώς έχασε βάρος, αλλά και το bullying που δέχθηκε για τα κιλά της

Την Ξανθή Τζερεφού την γνωρίσαμε πριν δύο χρόνια, ως plus size model, στο GNTM. Τότε ήταν το πληθωρικό μοντέλο με τα επιπλέον κιλά και τα πυρόξανθα μαλλιά που κέντρισε το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής και του κοινού με την προσωπικότητα και την ειλικρίνεια της.

Σήμερα δύο χρόνια μετά, οι αλλαγές στη ζωή της είναι μεγάλες. Για όλους όσους την βλέπουν μετά από καιρό και την συναντούν από κοντά μιλούν για θεαματική αλλαγή στην εμφάνισή της, καθώς έχει χάσει αρκετά κιλά και δείχνει μία διαφορετική Ξανθή, σχεδόν αγνώριστη, από όταν μας πρωτοσυστήθηκε στο reality μόδας. Εμείς συναντήσαμε την Ξανθή Τζερεφού, η οποία όχι μόνο φωτογραφήθηκε για το TLIFE αλλά μίλησε για το GNTM, τις αλλαγές στη ζωή της, την μάχη με τη ζυγαριά και τα σχέδια της. 

Το νεαρό μοντέλο, μιλώντας για τη συμμετοχή της στο GNTM είπε ότι δεν ήταν προετοιμασμένη για την ξαφνική δημοσιότητα που έλαβε: “Τότε ήταν σαν μια τρέλα, δεν το σκέφτηκα τι θα γίνει, μετά ή για ποιο λόγο και τα σχετικά, ήθελα να πάω να δείξω ότι και τα κορίτσια με τα παραπάνω κιλά μπορούν να κάνουν modeling και να ακολουθήσουν το όνειρό τους . Δεν ήμουν προετοιμασμένη, όπως άλλα κορίτσια, τα οποία είχαν πάει στοχευμένα. Μετά μου ήρθε, κάπως όλο αυτό που είχε συμβεί, σε ξέρει πολύς περισσότερος κόσμος, σε γνωρίζουν στο δρόμο, δεν ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο για όλη αυτή την ξαφνική δημοσιότητα. Τότε είχα κάποια κιλά, ωστόσο δεν ήταν πολλά, ήμουν το large το κορίτσι, δεν ήμουν σίγουρα το skinny, ήμουν εκεί ένα light plus size.

Η Ξανθή Τζερεφού, όμορφη και ανανεωμένη, απαντώντας για την αλλαγή στην εμφάνισή της λέει στο TLIFE ότι δεν έχασε τα πολλά κιλά που φαντάζεται και πιστεύει ο καθένας. Επτά ήταν τα  κιλά έφυγαν από πάνω της, αλλάζοντας όπως ανέφερε τις διατροφικές της συνήθειες και βάζοντας τη γυμναστική στη ζωή της. Μάλιστα στο παρελθόν υπήρξε πολύ αδύνατη και άρχισε να παίρνει βάρος μετά τα 18 της χρόνια.

“Δεν θα έλεγα ότι είναι τόσα πολλά τα κιλά που έχασα, έτσι όπως νομίζουν όλοι. Ποτέ δεν έκρυψα ότι ήμουν στο παρελθόν, πολύ αδύνατη και ότι ουσιαστικά τα πήρα, γιατί ήθελα να κάνω, εγώ, τη δική μου αλλαγή, πείτε το, ως πείραμα για το πώς με βλέπουν, εμένα οι άνθρωποι. Γιατί όταν είσαι πιο μικρή στην ηλικία, όλοι δεν εστιάζουν στο χαρακτήρα σου, αλλά στην εικόνα σου” αποκάλυψε η Ξανθή.

Είχε συμβεί κάτι που επηρέασε την ψυχολογία σου;

Όχι απολύτως, τίποτα απλά συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε, μόνο στην εξωτερική μας εικόνα και επειδή ήθελα να δω και άλλη εκδοχή του εαυτού μου και να μάθω να προσαρμόζομαι στις αλλαγές πάνω μου, θεώρησα ότι ήταν καλό να πάρω κάποια κιλά. Ξύπνησα, κυριολεκτικά μία μέρα και λέω, όπα γιατί δεν βάζω κιλά. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται κάπως, σοκάρει αλλά είναι η αλήθεια.

Η Ξανθή Τζερεφού εξηγεί στο TLIFE τι συνέβη και πώς πήρε την απόφαση να χάσει κιλά: “Εγώ όπως ξέρετε είμαι διαβητική, προσέχω πάντα την υγεία μου, τη διατροφή μου και γενικά τον εαυτό μου, δεν είναι κάτι το οποίο συνέβη, τώρα, έχω διαβήτη από  7,5 χρονών, οπότε πάντα κοιτάω εμένα. Και τώρα που έχασα βάρος το έκανα πάλι για μένα, διότι δυσκολευόμουν, παρά, πολύ να μείνω στα κιλά, στα οποία ήμουν. Είχα σοβαρό θέμα με το στομάχι. Τότε που είχα τα κιλά δεν έτρωγα, σωστά, έτσι όπως έτρωγα όταν ήμουν αδύνατη, υπήρχαν αλλαγές στο σώμα μου και στο μεταβολισμό μου. Εμφανίστηκαν, επίσης, κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι μου. 

Πότε συνειδητοποίησες  ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να αρχίσεις να χάνεις κιλά;

Δεν το συνειδητοποίησα ποτέ, έγινε από μόνο του, απλά πέρασα μια περίοδο που ήταν περίεργη η διατροφή μου, οι ώρες που έτρωγα και το πρόγραμμα μου ήταν αλλιώς διαμορφωμένο και όταν αυτό μπήκε στις νορμάλ συνθήκες, τις δικές μου, τότε έκανα τις αλλαγές. Οι ώρες που έτρωγα, η ποιότητα φαγητού παίζει μεγάλο ρόλο και η γυμναστική που έκανα , είχα το χρόνο και έβαλα στο πρόγραμμα μου, τη γυμναστική. Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, για να χάσω βάρος.

Άλλαξες τις διατροφικές σου συνήθειες και έβαλες τη γυμναστική στη ζωή σου

Ναι άρχισα και πάλι τη γυμναστική και γιατί ήμουν αθλήτρια. Νομίζω ότι το πρόχειρο φαγητό είναι δίπλα μας όταν είσαι σε παρέα και σου λένε πάμε για φαγητό αισθάνεσαι, άσχημα να πεις, όχι. Το θέμα είναι να μην έχεις τη στέρηση στο κεφάλι σου, δηλαδή δίαιτες εγώ δεν έκανα ποτέ στην ζωή μου και δεν μου αρέσει και σαν ιδέα, διότι με το που ακούμε δίαιτα,  μας έρχεται στο μυαλό, η στέρηση και είναι κάτι που δεν μου ταιριάζει. Εγώ άλλαξα τη διατροφή μου και εφάρμοσα το “όλα αλλά με μέτρο”. Δηλαδή όταν το νιώσω, θα φάω κάτι που έχει θερμίδες, αρκετές, αλλά θα το φάω με μέτρο. Έχασα 7 κιλά, εγώ δεν το καταλαβαίνω πάνω μου, οι γύρω μου, μου το λένε και νομίζουν ότι έχω χάσει, παρά πολλά κιλά, αλλά η πραγματικότητα είναι πως όχι, αλλά ίσως με τη γυμναστική να φαίνονται πολλά. Τα κιλά που είχα ήταν λίπος χάθηκαν, ίσως για αυτό να δείχνω ότι έχασα πολλά κιλά.

Η Ξανθή Τζερεφού, επίσης, μίλησε ανοιχτά για το bullying που είχε δεχθεί για το βάρος της: “Ναι είχα δεχτεί bullying με πάρα, πολλά σχόλια για τα κιλά μου. Μάλιστα μου κάνει εντύπωση που ζούμε σε μια χώρα όπου κυριαρχεί ο σωματότυπος της γυναίκας με καμπύλες και θα έπρεπε να είναι πιο κοντά, στο δικό μου τύπο, μοντέλου που ήμουν, παρά σε κάτι διαφορετικό, ωστόσο όσο ήμουν στο GNTM, δεν συνέβη αυτό, από τα σχόλια που είχα δεχθεί. Αλλά κάπου εδώ βλέπουμε τα στερεότυπα που είναι ριζωμένα στο κεφάλι μας ότι πρέπει οι γυναίκες να είναι skinny και μόνο. Οι υπόλοιπες δεν κάνουμε. Εκείνο που με ενόχλησε πιο πολύ, με το χέρι στην καρδιά είναι ότι κανένας δεν έκρινε την ποιότητα δουλειάς που έκανα, αλλά μόνο τα κιλά μου. Αν έβλεπες σχόλια, λέγανε σχόλια για τα κιλά. Κανένας δεν είπε ότι είμαι μοντέλο γιατί εγώ τη δουλειά μου έκανα και συνεχίζω να κάνω και ακόμα σαν light plus size που  θεωρούμαι, γιατί skinny δεν με θεωρώ και δεν είμαι τέτοιο μοντέλο. Έχω απαντήσει και δημόσια σε αρνητικά σχόλια που έχω δεχθεί, στην αρχή το έπαιρνα πιο βαριά μετά.

Ξέρεις κάτι ο άνθρωπος που θα βγάλει κακία χωρίς να σε ξέρει για οτιδήποτε για την εικόνα σου, για το χαρακτήρα σου, μαυρίζει τη ψυχή του. Κάποια στιγμή μου είχαν στείλει ένα πάρα πολύ άσχημο μήνυμα, το οποίο ήταν όλο βρισιές το οποίο με χαρακτήριζε “μωρή μίνι φαλαινίτσα και μπέργκερ με πόδια”, είχα δακρύσει από τα γέλια με αυτό. Τώρα έχει γίνει ο χαμός με ρωτάνε πώς έχασες βάρος και νομίζουν ότι έκανα κάτι. Θα σου πω ένα αστείο, σχετικά με την αλλαγή μου. Μου έχει στείλει μήνυμα, άτομο που με έκραζε και τώρα μου έστειλε μήνυμα με αποθεωτικά σχόλια, δεν είναι απίστευτο!

Μιλώντας για το φετινό GNTM δήλωσε η Ξανθή πως υπερισχύει το στοιχείο της ίντριγκας και της κακίας: “Στο φετινό GNTM μου αρέσει πολύ το κομμάτι που προσθέσανε αγόρια. Στο modelling διαφορετικά, δουλεύουν τα κορίτσια, με τα αγόρια και σαν χαρακτήρες είναι διαφορετικοί. Οι δοκιμασίες φέτος είναι πολύ δύσκολες, σε σχέση με τα προηγούμενα. Γυμνό εμείς δεν κάναμε από την πρώτη και δεύτερη φωτογράφηση. Στο φετινό GNTM κυριαρχεί πολύ το reality, παίζει πολύ κακία. Θεωρώ μετά από δύο κύκλους που είδαμε πολλά, οι παίκτες έχουν πάει πιο προετοιμασμένοι, για να κάνουν σαματά.

Η Ξανθή Τζερεφού σήμερα είναι 22 ετών, συνεχίζει την ενασχόλησή της με το modelling, παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και την ενδιαφέρει το θέατρο. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στο τελευταίο των σπουδών της στην Νοσηλευτική.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Ευχαριστούμε το Ellyz Athens για την φιλοξενία

Read More

And More