Η Λένα Ζευγαρά στο TLIFE: Η συνεργασία με τον Βασίλη Καρρά, η μεγάλη επιτυχία που βιώνει και η πρεμιέρα στην Αθήνα!

Είναι νέα, ωραία, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη στον χώρο της δισκογραφίας.

Η Λένα Ζευγαρά, η ερμηνεύτρια που αποτελεί το «Next Big Thing» του ελληνικού πενταγράμμου και έχει γίνει talk of the town, έρχεται για πρώτη φορά στην αθηναϊκή νύχτα και απόψε κάνει πρεμιέρα στο Tokyo Theater, πανέτοιμη να βάλει «φωτιά» στη διασκέδαση.

Αν και στην Αθήνα άρχισε να εμφανίζεται την προηγούμενη χρονιά, κυρίως σε γνωστά clubs του Κολωνακίου και του Γκάζι, η επιτυχία που συνάντησε, αλλά και η στήριξη από τον κόσμο, της έδωσε την δυνατότητα να κάνει αμέσως το παραπάνω βήμα.

Έχοντας στις αποσκευές της μια συνεργασία με το Βασίλη Καρρά, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα για την ίδια, καθώς ένας τεράστιος τραγουδιστής την επέλεξε και έγραψε το τραγούδι “Όνειρα” για τη γοητευτική φωνή της, αλλά και δύο ακόμα μεγάλες επιτυχίες, το “Σήμερα και αύριο” και το “Έλα Έλα“, σε μουσική του παραγωγού της και συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών της Μιχάλη Τουρατζίδη και στίχους της Jenny Tsiko, που σπάνε τα κοντέρ του YouTube, αναμένεται να επαναλάβει τις sold out εμφανίσεις που έκανε και στο καλοκαιρινό tour της στην Ελλάδα.

Δυναμική και παθιασμένη με τη δουλειά της, η Λένα Ζευγαρά προκαλεί αίσθηση κάθε φορά που ανεβαίνει στη σκηνή και πιάνει το μικρόφωνο, καθώς διαθέτει τον συνδυασμό γνήσιας λαϊκής φωνής και εκρηκτικής παρουσίας.

Δουλεύοντας σκληρά, υπηρετώντας με αγάπη και μεράκι το τραγούδι και τη μουσική, αποτελεί πλέον το πιο περιζήτητο και πολυσυζητημένο πρόσωπο του ελληνικού πενταγράμμου, κερδίζοντας δικαιωματικά τη θέση που της ανήκει σε αυτό. Μάλιστα, η δισκογραφική είσοδός της στην Panik Platinum, ήταν ένα πολύ σπουδαίο μουσικό βήμα για εκείνη.

Φέτος, λοιπόν, θα είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Tokyo Theater και σίγουρα θα επιβεβαιώσει όσους την χαρακτηρίζουν ερμηνεύτρια «φαινόμενο».

Λίγο πριν την αποψινή μεγάλη βραδιά, η Λένα Ζευγαρά άνοιξε την καρδιά της στο TLIFE και μίλησε για όλα στον δημοσιογράφο Χρήστο Λυσσέα.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το τραγούδι και τη μουσική, ούσα πτυχιούχος οικονομικών;
Είναι κάτι που με κέρδισε. Αγαπώ τα οικονομικά, την επιστήμη που σπούδασα. Με κέρδισε, όμως, ο έρωτάς μου με το τραγούδι.

Ήξερες από παιδί πώς όταν μεγαλώσεις θα γίνεις τραγουδίστρια; Την επέλεξες εσύ τη δουλειά ή μήπως σε επέλεξε εκείνη;
Δεν το γνώριζα. Στην πορεία μου βγήκε. Αγαπούσα από μικρή τη μουσική και το τραγούδι. Μου προέκυψε επαγγελματικά, δεν το κυνήγησα. Απλά ακολούθησα το μονοπάτι μου…

Έτυχε ποτέ να σου πουν ότι δεν μπορείς να πετύχεις;
Εννοείται! Πάντα υπάρχουν οι αρνητικές φωνές γύρω μας. Το θέμα είναι το τι πιστεύουμε εμείς. Αν εμείς πιστεύουμε στον εαυτό μας πρέπει να ακολουθούμε και να χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας. Σίγουρα, βέβαια, ακούς και αυτά που λένε οι γύρω σου. Το θέμα είναι ότι πρέπει να μετριάζεις τις αρνητικές φωνές, να τις ξεχωρίζεις από τις θετικές και να βάζεις αυτές να υπερισχύουν.

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις όλα; Και αν ναι, τι την κράτησε στον χώρο;
Όχι, δεν το σκέφτηκα ποτέ. Είναι κάτι το οποίο αγαπώ. Το θεωρώ σαν έναν τρόπο να αναπνέω. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Γι’ αυτό ό,τι και να λένε οι άλλοι εγώ το ακούω βερεσέ…

Ολοκληρώνοντας την άκρως επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία σου, αποφασίζεις να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αθηναϊκή νύχτα. Πώς είναι μέχρι στιγμής η εγκατάστασή σου στην πρωτεύουσα;
Δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα. Περνάμε πάρα πολλές ώρες στο πατάρι, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα τέλειο πρόγραμμα για τους Αθηναίους, για να τους διασκεδάσουμε. Αλλά δεν θα «πουλήσουμε» κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε. Λόγω αυτών των πολύωρων καταστάσεων προετοιμασίας που βιώνουμε δεν έχω προσαρμοστεί ακόμα, δεν έχω προλάβει να γυρίσω, να δω πράγματα…

Δεν αισθάνθηκες ότι βούτηξες σε βαθιά νερά;
Μου αρέσουν τα βαθιά, να ξέρεις (γέλια). Και όταν μπαίνω στη θάλασσα στα βαθιά πάω, δεν κάθομαι στα ρηχά…

Θεωρείς ότι τα μουσικά talent shows μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι;
Γιατί όχι; Νομίζω πώς ναι! Είναι ένας τρόπος προβολής…

Εσύ, ωστόσο, δεν επέλεξες αυτόν τον τρόπο, παρόλο που θα μπορούσες να γίνεις πιο γρήγορα γνωστή στο ευρύ κοινό…
Εγώ δεν δοκίμασα κάτι τέτοιο γιατί δεν τα γνωρίζω καθόλου αυτού του είδους talent shows. Σίγουρα όταν κάνω zapping και πέσω πάνω σε κάποια ωραία φωνή θα το αφήσω. Δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω ένα από την αρχή μέχρι το τέλος, ώστε να πω ότι θα μπω στη διαδικασία να δηλώσω συμμετοχή και να προσπαθήσω να αναδειχτώ. Δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό μου κάτι τέτοιο…

Το πρώτο σου κομμάτι φέρει την υπογραφή του Βασίλη Καρρά στους στίχους. Ήταν στα “Όνειρά” σου αυτή η συνεργασία;
Τιμή μου και χαρά μου που ένας τεράστιος λαϊκός τιτάνας μου εμπιστεύτηκε ένα κομμάτι του. Τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως. Προσπάθησα να απαντήσω θετικά στην πρόσκληση του «Σου έδωσα ένα τραγούδι μου, μπορείς να το απογειώσεις;». Νομίζω πώς έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα.

Panik Platinum. Τι περιμένεις από την συνεργασία σας και τι σε έκανε να πεις το πολυπόθητο «ναι».
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους τους ανθρώπους της εταιρίας μου, τον καθένα ξεχωριστά, που με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την ευκαιρία το όνομα Λένα Ζευγαρά, με τα κομμάτια που φέρουν την υπογραφή του κυρίου Τουρατζίδη και άλλων καλλιτεχνών, να έρθουν και να… παντρευτούν με το λογότυπο της Panik Records. Για εμένα είναι μια συνεργασία που θα μου δώσει περισσότερα και μεγαλύτερα βήματα προς την επιτυχία. Θα με κάνει να κάνω άλματα.

Είσαι μια πολύ όμορφη κι εντυπωσιακή γυναίκα. Σε τι ποσοστό πιστεύεις ότι μετράει η εμφάνιση και σε τι η φωνή για να κάνει κανείς καριέρα στην Ελλάδα;
Αρχικά, να είσαι καλά (γέλια). Δεν είμαι καθόλου υπέρ αυτής της άποψης. Εγώ σαν Λένα προσέχω πολύ τον εαυτό μου, ακολουθώ τις τάσεις της μόδας. Δεν πιστεύω όμως ότι η εξωτερική εμφάνιση είναι αυτό που «πουλάς» στον κόσμο. Το «κλειδί» πιστεύω πώς είναι να μιλήσεις στην ψυχή του καθενός.

Μία ταλαντούχα και εμφανίσιμη νέα καλλιτέχνης, αναρωτιέμαι, αν αποτελεί χαρά ή «απειλή» σε πιο παλιούς του χώρου συναδέλφους της…
Δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις, δεν τις χρησιμοποιώ. Ακόμα και η λέξη «απειλή» ή «ανταγωνισμός» κλπ. νομίζω ότι έχουν θετική έννοια. Υπάρχει η ελληνική μουσική, στην οποία ο καθένας βάζει την πινελιά του για να ακούει το κοινό όλα αυτά τα τραγούδια. Υπάρχουν διάφορα γούστα. Σε κάποιους αρέσουμε, σε κάποιους άλλους όχι. Ο κάθε ένας καλλιτέχνης έχει να προσθέσει κάτι στα αυτιά του ελληνικού κοινού. Ακόμα και όσοι το βλέπουν ανταγωνιστικά, νομίζω ότι κάνουν λάθος. Γιατί να μην ακούνε και εμένα και εσένα;

Ο καλλιτέχνης ζει μια πολύ έντονη ζωή. Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;
Χρόνο προσπαθώ να βρίσκω πάντα για εμένα, έστω και λίγο. Αν δεν είμαι εγώ καλά δεν θα είναι ούτε η υπόλοιπη ομάδα που βρίσκεται πίσω μου. Προσπαθώ, λοιπόν, να βρίσκω έστω και μια ώρα την ημέρα για να χαλαρώνω και να ξεκουράζομαι, να φεύγει λίγο το μυαλό μου. Η κούραση είναι μεγάλη. Δεν έχω χρόνο για προσωπική ζωή, αλλά προσπαθώ όσο μπορώ να το καταφέρνω.

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από σήμερα;
Μου αρέσει να ζω το παρόν. Δεν μπορώ να σου απαντήσω κάτι, γιατί δεν έχω σκεφτεί καν τον εαυτό μου για το πώς θα είμαι σε μια εβδομάδα, να σου πω την αλήθεια. Αν ξαναβρεθούμε σε δέκα χρόνια, έλα να μου πεις «Θυμάσαι το 2019, τότε που λέγαμε…» (γέλια).

Κλείνοντας και επιστρέφοντας στην πολυαναμενόμενη αποψινή πρεμιέρα σου στο Tokyo Theater, τι θα δει κάποιος που θα έρθει να σε απολαύσει επί σκηνής;
Εγώ είμαι υπέρ της φράσης «έλα να δεις». Γενικά κι εγώ δεν πείθομαι γενικά με τα λόγια των ανθρώπων. Είμαι άνθρωπος που θέλω να δω. Αυτό που μπορώ να πω όμως και θα το δουν όσοι έρθουν, είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα αγγίξει τις ψυχές όλων, θα ικανοποιήσει τα γούστα και των πιο απαιτητικών ανθρώπων. Αυτό γιατί έχουμε δημιουργήσει μια γκάμα τραγουδιών. Είμαστε ένα team που είμαστε παρέα, περνάμε όμορφα και έχουμε θετική αύρα. Έχουμε όλα τα κομμάτια μας, «Όνειρα», «Έλα Έλα», «Σήμερα και αύριο», «Έχασα τη γη», που θα τα χορέψει ο κόσμος, αλλά και κομμάτια άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών, με τα οποία θα ερωτευτεί και θα καψουρευτεί… Γενικά, θα περάσουμε πάρα πολύ όμορφα.

Read More

And More