Η. Μαμαλάκης: Με την σύζυγό του Ντορίτα στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου!

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Μαμαλάκη, που έγινε χθες βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Το TLIFE βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου “Μαγειρικές εντός…” από το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και τον Ηλία Μαμαλάκη και σου εξασφάλισε πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Ο γνωστός γευσιγνώστης και chef βρέθηκε στην παρουσίαση με την σύζυγό του Ντορίτα Πετρατζά, αλλά και άλλους επώνυμους που έδωσαν το “παρών” για να τον στηρίξουν.

Ανάμεσά τους ήταν ο Έκτορας Μποτρίνι, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και πολλοί άλλοι.
Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές από όλον τον κόσμο, γραμμένες από τα μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με τις συμβουλές και την καθοδήγηση του Ηλία Μαμαλάκη. Η έκδοση τυπώθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.
Ο Ηλίας Μαμαλάκης περιγράφει το πώς “βγήκε” αυτή η έκδοση από τη φυλακή: “Τούτο το βιβλίο γράφτηκε συλλογικά από περίπου 100 άτομα. Πρωτοσυναντήθηκα, ως εθελοντής μάγειρας, με τα μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελεώνα Θηβών πριν από περίπου 2 χρόνια. Εκεί μου ήρθε μια ιδέα! Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις κοινότητες στη φυλακή και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής! Κάθε συνταγή έχει την ιστορία της… Από ποιον τη μάθανε, γιατί την αγαπάνε, τι σημαίνει γι’ αυτούς…”

Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις φυλακές, που συνέβαλαν στη δημιουργία του βιβλίου, αλλά δεν έχουν δυνατότητα φυσικής παρουσίας στην εκδήλωση, έδωσαν το “παρών” με εικαστική έκθεση και χειροποίητες μαρμελάδες οι οποίες μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους.
Πριν λίγες μέρες μάλιστα, ο Ηλίας Μαμαλάκης βρέθηκε στο πλατό του “Μίλα” και εξήγησε στην Τατιάνα πώς ξεκίνησε αυτή τη δραστηριότητα αλλά και τα συναισθήματά του για το έργο που προσφέρει αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια, σε αυτούς που βρίσκονται στη φυλακή.

Δες το video από την εκπομπή:

Δες φωτογραφίες:

Μίμης Ανδρουλάκης, Ηλίας Μαμαλάκης

Με την σύζυγό του Ντορίτα Πετρατζά

Έκτορας Μποτρίνι

Σταύρος Θεοδωράκης

Read More

And More