Η Μαρία Κωνσταντάκη στο TLIFE: Ο έρωτας στη ζωή της, οι πλαστικές και οι προκλήσεις των ρόλων της!

Αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες αλλά και αγαπητές στο κοινό ηθοποιούς της γενιάς της! Η Μαρία Κωνσταντάκη διαθέτει χιούμορ, ταλέντο και μια εκρηκτική προσωπικότητα, ενώ η ίδια λατρεύει την δουλειά της είτε βρίσκεται σε κάποιο θεατρικό σανίδι είτε σε τηλεοπτικά γυρίσματα. Η αγαπημένη ηθοποιός αυτή την περίοδο συμμετέχει στην «ανήθικη» κωμωδία «Πουλιά στον αέρα» στο θέατρο Αλίκη, ενώ στην τηλεόραση την απολαμβάνουμε στη σειρά του ΣΚΑΪ “Όσο έχω εσένα”.

Η γοητευτική Μαρία Κωνσταντάκη έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πιο πετυχημένες σειρές της τηλεοπτικής τηλεόρασης, όπως τα “Υπέροχα Πλάσματα” και το “Μίλα μου Βρώμικα”, ενώ δεν υπάρχει σεζόν που να μην παίζει σε κάποια θεατρική παράσταση. Το TLIFE συνάντησε την αγαπημένη ηθοποιό, λίγο πριν την παράστασή της και μας απάντησε χωρίς κανένα δισταγμό σε όλες μας τις ερωτήσεις. Έχει δεχθεί φλερτ μέσα από τα social media; Ποια είναι η γνώμη της για τις πλαστικές επεμβάσεις; Έχει πέσει στα πατώματα για κάποιον άντρα;

Διάβασε όλα όσα μας αποκάλυψε παρακάτω!

Πες μου λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση “Πουλιά στον αέρα” που πρωταγωνιστείς αυτή τη σεζόν, στο θέατρο Αλίκη.

Τα “Πουλιά στον αέρα” είναι ένα έργο του Ζορζ Φεϊντό. Νομίζω ότι επειδή είναι ένα πολύ παλιό έργο (1896) το μεγάλο στοίχημα ήταν πως θα γίνει η μεταφορά στη σύγχρονη εποχή. Θεωρώ ότι ο Νίκος Μαστοράκης ήταν ο ιδανικός σκηνοθέτης γι’ αυτή τη δουλειά, διότι κατάφερε να πιάσει ακριβώς τον πυρήνα της δομής της γραφής του Φεϊντό. Μιλάμε για μία καθώς πρέπει κοινωνία, που ωστόσο τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Βλέπουμε πολλά αγαπημένα ζευγάρια αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια μεγάλη αναζήτηση συντρόφων και μια υπερεκτίμηση του σεξ έναντι του έρωτα. Αυτό πραγματεύεται η κοινωνία του Φεϊντό. Θέλαμε να μεταφερθεί με επιτυχία αυτή η παλιακή κοινωνία στο τώρα και στο 2018-2019 και το κείμενο του 1896 να γίνει μια σύγχρονη παράσταση και βλέπουμε τελικά τα θέματα που είχαν τότε, περί απιστίας και σεξ και το τι θέλουν οι άντρες και οι γυναίκες, αφορούν και το σήμερα. Ο έρωτας είναι γραμμένος στο DNA μας.

Θέατρο ή τηλεόραση;

Υπάρχουν και τα συν και τα πλην και στις δύο δουλειές. Αγαπώ και τα δύο για διαφορετικούς λόγους. Στο θέατρο υπάρχει αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτή η επαφή με το κοινό. Κάθε βράδυ είναι μια διαφορετική βραδιά – ανάλογα με το κοινό – είτε είναι κωμωδία είτε είναι δράμα. Η ενέργεια που παίρνεις κάθε βράδυ από το κοινό είναι διαφορετική και αυτό είναι και το ενδιαφέρον. Από την άλλη, στην τηλεόραση υπάρχει μια ενότητα, ένα δέσιμο, γίνεσαι πιο εύκολα οικογένεια με τους άλλους, περνάς πολλές ώρες μαζί τους και δένεσαι με τους συμπρωταγωνιστές σου. Ξέρεις τις προσωπικές σου ιστορίες και εκείνοι τις δικές σου. Το δέσιμο στο θέατρο γίνεται πάνω στη σκηνή, ενώ στη τηλεόραση πριν και μετά τα γυρίσματα. Όταν κάνω θέατρο, μου λείπει η τηλεόραση! Αν μου τύχει να κάνω μόνο τηλεόραση, είμαι σίγουρη ότι θα μου λείψει το θέατρο.

Θεωρείς πως έχεις κοινά στοιχεία με τον ρόλο σου στο θέατρο και με εκείνον στη σειρά “Όσο έχω εσένα”;

Με τον ρόλο της “Coco” στην θεατρική παράσταση δεν έχω κανένα κοινό στοιχείο. Είναι μια γυναίκα 25 χρόνια παντρεμένη, οπότε δεν υπάρχει κοινό σημείο. Αλλά φαντάζομαι ότι έχω πολλά σημεία με τον κόσμο του Φεϊντό. Η νεύρωση της καταπιεσμένης γυναίκας, ίσως σε αυτό μπορεί να βρω κάποια κοινά σημεία, αλλά σίγουρα όχι στη συνθήκη της ζωής της.

Όσον αφορά στη Νάνσυ στη σειρά “Όσο έχω εσένα” δεν έχω τίποτα κοινό! Και αυτός ήταν ένας λόγος που μ’ άρεσε όταν μου έγινε η πρόταση. Την αγαπώ! Δεν έχει δεύτερες σκέψεις, δεν φιλτράρει το συναίσθημα της, είναι όπου την πάει το κεφάλι της. Δεν αφήνεται συναισθηματικά. Δεν ξέρω αν είναι πολύ ερωτευμένη με τον Αχιλλέα ή απλά της αρέσει που αδιαφορεί. Είναι μιας άλλης κουλτούρας γυναίκα από μένα και αυτό με γοητεύει πολύ.

Ποια είναι η σχέση σου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Προσπαθώ να δουλεύω τελευταία λίγο περισσότερο με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γιατί αρχίζω να καταλαβαίνω τη δύναμη που έχουν. Κάποια εποχή τα είχα κλείσει και αντανακλαστικά έπιανα το κινητό μου να μπω Facebook, αλλά μετά από τρεις ημέρες το είχα συνειδητοποιήσει πια. Το Instagram θεωρώ ότι έχει μεγάλη δύναμη, όσον αφορά τις δουλειές. Οπότε προσπαθώ να το δουλεύω περισσότερο, χωρίς όμως να μου γίνει εμμονή.

Έχεις δεχτεί φλερτ ή πρόστυχα μηνύματα στα social media;

Νομίζω ότι τα αγόρια που με φλερτάρουν μέσω Instagram είναι πιο ευγενικά σε μένα… Δεν βγάζω και εγώ αυτό το σέξι… οπότε δεν εκπέμπω κάτι τέτοιο και στους άντρες. Θα μου μιλήσουν πολύ ευγενικά και όχι χυδαία, παραδείγματος χάριν θα μου στείλουν “Είσαι από τις πιο όμορφες γυναίκες”. Φυσικά δεν απαντάω. Όταν είσαι σε αυτό το επάγγελμα είναι εύκολο να σε φλερτάρουν… οπότε δεν το παίρνω πάνω μου. Βλέπουν μια εικόνα.

Πώς σ’ αρέσει να διασκεδάζεις; Είσαι αυτό που λέμε party animal ή σπιτόγατα;

Το δεύτερο! Ποτέ δεν ήμουν στην φάση να παρτάρω και να πάω σε κλαμπ. Προτιμώ ένα ήσυχο μπαράκι να μπορώ να μιλήσω με τους φίλους μου. Σε κλαμπ έχω πάει 5 πέντε φορές στην ζωή μου. Μ’ αρέσει να αράζω με παρέα σε σπίτι και να είμαι πιο χαλαρά.

Είσαι υπέρ των πλαστικών επεμβάσεων; Θα άλλαζες κάτι στο πέρασμα του χρόνου;

Δεν έχω πρόβλημα με τις αισθητικές επεμβάσεις. Είμαι υπέρ σε ό,τι και αν σε κάνει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Αν αισθάνεσαι καλύτερα, εννοείται. Όταν άλλαξα την μύτη μου στα 23 μου έγινα πολύ πιο χαρούμενη και ευτυχής, και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στις προσωπικές μου σχέσεις και στις επαγγελματικές. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην το κάνω. Είμαι υπέρ του να προβάλλεις το καλύτερο του κομμάτι εαυτού σου και να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, οπότε εννοείται αν ήθελα να αλλάξω κάτι θα το έκανα.

Έχεις πληγωθεί από άντρα, να πέσεις στα πατώματα; Πώς το αντιμετώπισες;

Πολλές φορές μου έχει τύχει να πληγωθώ από άντρα. Όταν υπάρχει γοητεία, υπάρχει και απογοήτευση. Όταν ερωτεύεσαι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να απογοητευτείς και να φας τα μούτρα σου. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτά. Θεωρώ ότι πρέπει να πέφτεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Δεν έχει νόημα να κρατάω αντιστάσεις και να φοβάμαι μη πληγωθώ, είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τον άλλον. Το θέμα είναι να μπεις σε μια σχέση ανοιχτός, καθαρός και να είσαι ξέρεις ότι μπορείς να πάρεις το καλύτερο, αλλά μπορεί να πάρεις και το χειρότερο δυνατό.

Μεγαλώνοντας αλλιώς τρως τα μούτρα σου στα 25 σου και αλλιώς στα 40 σου. Ο χρόνος που πέφτεις στα πατώματα όσο μεγαλώνεις μικραίνει, γιατί μικραίνει και η ζωή και καταλαβαίνεις ότι δεν θα χάσεις την ώρα σου. Αλλιώς ερωτεύεσαι σε νεαρή ηλικία που νομίζεις ότι είναι ο τελευταίος και αλλιώς μετά που έχεις ξαναδεί το έργο τόσες φορές. Αυτό είναι που σε κρατάει ζωντανό… Ο έρωτας είναι ζωή. Για να είσαι ζωντανός πρέπει να τολμάς. Αν δεν πονέσεις σημαίνει ότι δεν ζεις. Αν η καρδούλα μας δεν πονέσει δεν είναι ζωντανή!

Τι σε ελκύει και τι σε απωθεί σε έναν άντρα;

Εμφανισιακά δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση. Έχω υπάρξει στη ζωή μου με πολύ διαφορετικούς άντρες. Δεν μ’ αρέσουν πολύ οι ανοιχτόχρωμοι άνθρωποι, αν και έχω υπάρξει και… με ανοιχτόχρωμο άντρα! Με ενοχλεί να μην έχει χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι με έναν άνθρωπο που παίρνει στα τόσο σοβαρά τον εαυτό του και δεν κάνει πλάκα. Είμαι άνθρωπος που μ’ αρέσει να με τρολάρουν αλλά και να τρολάρω τον άλλον. Δεν υπάρχει κοινός κώδικας επικοινωνίας. Δεν μ’ αρέσουν οι τσιγκούνηδες, γιατί πιστεύω ότι ο τσιγκούνης με τα χρήματα είναι και με τα συναισθήματά του. Με ενοχλεί ο άλλος να μην έχει λόγο. Να λέει κάτι και να μην το κάνει, να μην έχει συνέπεια. Επίσης δεν μ’ αρέσει να έχει ένταση και να είναι οξύθυμος.

Ο έρωτας είναι τρομερά ζωογόνος και είναι πολύ φωτεινός. Τα τελευταία χρόνια ερωτεύομαι ανθρώπους που περνάω καλά και με γουστάρουν και με υποστηρίζουν. Δεν θέλω κάποιον που με κάνει να καρδιοχτυπώ και να έχω ανασφάλεια. Έχω απομυθοποιήσει τον έρωτα-ταλαιπωρία.

Με αφορμή την επιστροφή του “Καφέ της Χαράς” και του “Λόγω Τιμής”, πώς θα σου φαινόταν ένα ριμέικ του “Μίλα μου Βρώμικα”; Θα το σκεφτόσουν;

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να γίνονται την κατάλληλη στιγμή. Δεν ξέρω αν θα είχε ενδιαφέρον για τον θεατή να δει την Αστερόπη και τον Τριαντάφυλλο δέκα χρόνια μετά. Δέκα χρόνια πριν ήταν η στιγμή τους. Σε τέτοιες παρέες είχε μεγάλη αξία η ηλικία και το κομβικό εκείνο σημείο της ζωής τους. Οι ιστορίες αυτές είχε να κάνει με τους νέους που προσπαθούσαν να φτιάξουν τις ζωές τους. Η σειρά αυτή έχει συνδεθεί με τα νιάτα. Αν μπορούσε ο σεναριογράφος να το υποστηρίξει, θα ήμουν ευτυχής, αλλά καλύτερα κάποια πράγματα να τα αφήνουμε στο πικ τους.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, Instagram

Read More

And More