Η Μαριάννα Πολυχρονίδη εξομολογείται: “Δέχτηκα παρενόχληση. Αρνήθηκα και απάντησε ότι…”

Τη δική της εμπειρία παρενόχλησης εξομολογήθηκε στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό Hello η ηθοποιός Μαριάννα Πολυχρονίδη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη-καταγγελία της Ζέτας Δούκα.

«Ευχαριστώ και ευγνωμονώ τις συναδέλφους μου που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν δημόσια για όσα βίωσαν. Προσωπικά δέχθηκα σεξουαλική παρενόχληση και όταν αρνήθηκα, απάντησε «λύνεται η συνεργασία μας.  Ο κόσμος που δε γνωρίζει σοκάρεται.

Ήξερα όλα όσα έχουν καταγγελθεί.  Υπάρχουν πολλά περιστατικά. Σέβομαι απόλυτα ότι ο καθένας έχει τους χρόνους του, την προσωπικότητά του, τις άμυνες του και μπορεί ορισμένες γυναίκες να έχουν θάψει μέσα τους ότι έχει συμβεί και να μη βγουν ποτέ να το πουν. Πλέον αισθανόμαστε μία βαθιά χαρά. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα γίνει αυτό.

Όταν το καθεστώς είναι ο λόγος σου ενάντια στο δικό μου και όταν σ’ αυτή τη δουλειά το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό, δε γίνεται να βγει μια γυναίκα και να πει «ξέρεις ο τάδε μου έκανε αυτό» γιατί θα πέσουν όλοι να την φάνε. Δε θα την πιστέψουν. Τώρα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία. Δε λέω ότι θα καθαρίσει ο τόπος και ότι θα απαλειφθεί το κακό.

Αν συνέβαινε αυτό, θα ήταν ένα τεράστιο θαύμα. Ο επόμενος όμως που θα πάει να κάνει κάτι αντίστοιχο θα το σκεφθεί διπλά και τριπλά -γιατί όλα γίνονταν με την αλαζονεία της δύναμης» διηγήθηκε η ηθοποιός.

 

Read More

And More