Η Michelle Pfeiffer είναι η τέλεια… πόρνη!

Επιστρέφει δυναμικά η γνωστή Αμερικανίδα ηθοποιός στη μεγάλη οθόνη ως συνοδός πολυτελείας της Belle Εpoque στην ταινία του βρετανού σκηνοθέτη “Cheri”.

“Νομίζω ότι η Collette είναι μια από τις πιο υποτιμημένες συγγραφείς της εποχής της» λέει ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Christopher Hampton. “Και σίγουρα είναι πολύ δύσκολη περίπτωση για διασκευές. Η διασκευή του “Cheri” σε σενάριο υπήρξε μια από τις δυσκολότερες συγγραφικές εμπειρίες μου. Μπορεί να με δυσκόλεψε η διασκευή, υπήρξα όμως αρκετά τυχερός που γνωρίζω γαλλικά και διάβασα το μυθιστόρημα στην αυθεντική γλώσσα του. Ετσι αντιλήφθηκα το πνεύμα του”.

Βρισκόμαστε στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ του 2009 και ο Hampton κάθεται δίπλα στον λιγότερο ομιλητικό αλλά πολύ πιο καυστικό ως προς τα σχόλιά του φίλο του Stephen Frears. Το “Cheri” τούς ξανάφερε μαζί στα πλατό 20 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη ίσως επιτυχία και των δύο, τις “Επικίνδυνες σχέσεις”. Ενα τρίτο πρόσωπο που επίσης οφείλει πολλά στις “Επικίνδυνες σχέσεις”, η Michelle Pfeiffer (υποψήφια για Οσκαρ β΄ ρόλου σε εκείνη την ταινία), βρίσκεται σε κάποιο από τα διπλανά δωμάτια του ίδιου ξενοδοχείου μιλώντας σε άλλους δημοσιογράφους.
Η γνωστή ηθοποιός είναι η σταρ του “Cheri”. “Η Michelle είναι η τέλεια …πόρνη, της βγάζω το καπέλο”, λέει χαμογελώντας ο Frears αναφερόμενος στην ερμηνευτική δεινότητα της πρωταγωνίστριας του, η οποία είναι όντως εξαιρετική στην ταινία.

Ρομαντικό δράμα με φόντο το Παρίσι της Μπελ Επόκ, λίγο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το “Cheri” εστιάζει σε μία ομάδα γυναικών συνοδών πολυτελείας η οποία έχει αναδειχθεί σε διάσημη και εύπορη ελίτ.

Η ταινία “Cheri” θα προβάλλεται στις αίθουσες από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, αν και είχε γυριστεί το 2009!
Διάβασε περισσότερα στο “Βήμα”

Read More

And More