Η μικρή Φερστέ που χτυπήθηκε από βόμβα στα Πατήσια, χαμογελάει ξανά!

Την 9χρονη Φερστέ την γνωρίσαμε πριν από λίγους μήνες. Το βράδυ της 28ης Μαρτίου 2010 εκείνη και ο αδερφός της έπεσαν θύματα ενός τραγικού γεγονότος στα Πατήσια. Μία βόμβα έξω από το κτίριο της ελληνικής εταιρείας φιοίκησης επιχειρημάτων, έσκασε μπροστά στα δύο παιδιά, με αποτέλεσμα ο 15χρονος να σκοτωθεί ακαριαία, ενώ η Φερστέ Νατζάφι τραυματίστηκε σοβαρά.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Φερστέ ήταν τυφλή από το αριστερό της μάτι ενώ από το δεξί έβλεπε μόνο σκίες. Μετά από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία, η 9χρονη μπορεί και χαμογελάει ξανά καθώς η όραση της από το ένα μάτι αποκαταστάθηκε επιτυχώς. Ελάχιστα σημάδια στο πρόσωπό της έχουν μείνει για να της θυμίζουν αυτή τη τραγωδία.

”Είμαι αρκετά καλά ευχαριστώ. Μου αρέσει να ζωγραφίζω όμορφα κορίτσια με ωραία ρούχα”, δηλώνει χαρούμενη στην Espresso ενώ η μητέρα της λέει χαρακτηριστικά: ”Θα είναι το τελευταίο χειρουργείο αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει. Πηγαίνουμε στο νοσοκομείο για να συνεννοηθούμε με τον γιατρό που θα την αναλάβει και μας αποφεύγουν όλοι. Δεν μας δίνουν μία απάντηση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι θα γίνει, διαφορετικά αν δεν θέλουν να τη χειρουργήσουν θα πάμε στη Γερμανία. Τα χρήματα θαβρεθούν από αυτά που μας έχει προσφέρει ο κόσμος τόσους μήνες. Η Φερστέ πρέπει να ξεχάσει όλα αυτά που έζησε. Δεν θέλω να με βλέπει στεναχωρημένη, γι’αυτό και αποφεύγω να κλαίω μπροστά της”.

Ο πατέρας της 9χρονης συμπληρώνει: ”θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες για την αγάπη που μας έχουν δείξει τόσους μήνες. όταν ήρθαμε σε αυτό το σπίτι δεν είχε τίποτα. μας έχουν δώσει ρούχα, έπιπλα, κουβέρτες και μπορούμε και εμείς να ζούμε πραγματικά σαν άνθρωποι”.

Read More

And More