Η Μιρέλα Πάχου στο TLIFE: Η δικηγορία, τρία πράγματα που δεν ξέρεις για εκείνη και το Γυάλινο Μουσικό θέατρο

Ταλέντο από τα λίγα! Αυτή είναι η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι τη Μιρέλα Πάχου! Και ταυτόχρονα σιγοτραγουδώ “Εγώ να λέω «μί λα- ρε», κι αυτός να λέει «Μιρέλα» Ταγκό του χόρευα εγώ κι εκείνος ταραντέλα”. Όμορφη ταλαντούχα με ήθος και λαμπρό μουσικό μέλλον, η Μιρέλα μιλάει σήμερα στο TLIFE, για τον μεγάλο της έρωτα, για τη δικηγορία που συνεχίζει να σπουδάζει και μας αποκαλύπτει πτυχές του εαυτού της που δεν γνωρίζαμε. Κι ενώ αν ρωτούσες ένα κορίτσι της ηλικίας της τι θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αγόραζε αν αποκτούσε πολλά λεφτά, θα απαντούσε  μια ακριβή τσάντα ή ένα διαμαντένιο κόσμημα… εκείνη απάντησε “ένα καλό ακορντεόν”!

Τι ή ποιος μπορεί να σε εμπνεύσει για να γράψεις ένα τραγούδι ή ένα στίχο;

Οτιδήποτε μπορεί να γίνει αφορμή για να γράψω στίχους και μουσική. Η έμπνευση έχει γεννηθεί από ένα απλό στιγμιότυπο, μια σκηνή στο δρόμο, μια εικόνα, μια φράση, μια μελωδία, κάτι πολύ μεγάλο ή και εντελώς ασήμαντο. Το “Λίγο Χρώμα” γράφτηκε σε ανύποπτο χώρο και χρόνο -στο διάλειμμα μιας θεατρικής παράστασης-. Αντίθετα οι «Νομάδες» -ένα τραγούδι με θέμα τις περιπέτειες των μουσικών στις καλοκαιρινές περιοδείας- σε ένα βανάκι! Είναι μυστήριο το πώς ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί που οδηγούν στη δημιουργία!

Τι θα δούμε (και τι θα ακούσουμε) στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Νίκο Πορτοκάλογλου;

Θα δείτε μια παράσταση ξεχωριστή με δυο σπουδαίους τραγουδοποιούς να συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή ύστερα από τέσσερις δεκαετίες βίων παραλλήλων. Θα ακούσετε τα υπέροχα τραγούδια που έχουν γράψει, μόνοι τους και με τα συγκροτήματά τους Τερμίτες και Φατμέ, αλλά και τα τραγούδια του μυστικού επισκέπτη (για τις δύο πρώτες βδομάδες η Αφροδίτη Μάνου). Είναι για μένα μεγάλη τιμή και χαρά να τραγουδώ τα τραγούδια αυτά αλλά και δικά μου τραγούδια σε μια παράσταση που είναι «γιορτή και απολογισμός μαζί» και όπου ο καθένας αναζητά με τον δικό του τρόπο την απάντηση στο πάντα επίκαιρο ερώτημα: «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά»!

Τι ετοιμάζεις δισκογραφικά με τον Νίκο;

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί νέο single από το Ogdoo Music Group. Ετοιμάζουμε το πιο αγαπημένο μου τραγούδι του Νίκου σε επανεκτέλεση!

Γιατί επέλεξες να μάθεις ακορντεόν; Πότε ξεκίνησες;

Ξεκίνησα μαθήματα ακορντεόν όταν ήρθα στην Αθήνα για σπουδές και αφού είχα ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο σπουδών στο πιάνο. Ανέκαθεν το αγαπούσα για τον ήχο του, αλλά με έκανε να το αγαπήσω ακόμα περισσότερο ο Ηρακλής Βαβάτσικας, ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου!

Τι ετοιμάζεις μουσικά;

Η τρίτη προσωπική μου δουλειά είναι ήδη σε εξέλιξη. Ελπίζω μέσα στο ’19 να κυκλοφορήσει!

Αν πήγαινες στα μπουζούκια.. ποιον τραγουδιστή ή τραγουδίστρια θα επέλεγες;

Δε μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις, ούτε των καλλιτεχνών και των τραγουδιών, αλλά ούτε και των καλλιτεχνικών χώρων. Γενικά δεν πηγαίνω στα μπουζούκια, όμως θα πήγαινα για να ακούσω έναν πολύ καλό τραγουδιστή ή μουσικό!

Σε ποιο φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο έχεις μεγάλη αδυναμία; (και γιατί)

Μπορώ να πω δύο; (γέλια) Έχω μεγάλη αδυναμία στους δίδυμους αδερφούς μου! Είναι υπέροχοι, μοναδικοί, τους ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά, όπως κι αυτοί εμένα και νομίζω πως δεν έχω πει σε κανέναν άλλον τόσες αλήθειες όσες σε εκείνους. Είναι έτσι κι αλλιώς ευλογία να έχεις αδέρφια, πόσο μάλλον τα συγκεκριμένα. Τους αγαπάω πάρα πολύ κι ας μου σπάνε ώρες – ώρες τα νεύρα!

Ποιο είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;

Να γυρίσω όλο τον κόσμο με το ακορντεόν μου!

Θα άφηνες τη μουσική για να γίνεις μια… μεγαλοδικηγόρος; (λογικά θα αγαπάς και τη νομική) αφού συνεχίζεις να τη σπουδάζεις!

Δεν είναι απαραίτητο να γίνω μεγαλοδικηγόρος, αρκεί το δικηγόρος απλά (γέλια)! Αγαπώ τη νομική επιστήμη και πάντα βρίσκομαι στο μεταίχμιο μουσικής-νομικής. Όμως το βέβαιο είναι πως ό,τι κι αν κάνω στο μέλλον, η μουσική πάντα θα είναι μέρος της ζωής μου.

Αν είχες πολλά λεφτά στη διάθεσή σου τι είναι αυτό που θα αγόραζες πρώτα;

Ένα πολύ καλό ακορντεόν!

Σε ποιο φαγητό η σνακ δεν μπορείς να αντισταθείς

Πατατάκια με ξύδι. Άπαξ και ανοίξει η σακούλα, είναι για μένα αδιανόητο να σταματήσω μέχρι να εξαφανιστεί και το τελευταίο!

Έχεις βρει τον έρωτα τη ζωής σου η ακόμα ψάχνεις;

Ο μεγαλύτερός μου έρωτας είναι η μουσική και τον έχω ήδη βρει!

Θα έκανες σέξι αισθησιακή φωτογράφιση αν στο ζητούσαν;

Όχι, σε καμία περίπτωση!

Read More

And More