«Η Νεράιδα και το Παλικάρι»: Ξεκίνησαν οι παραστάσεις – Δες τις φωτογραφίες από την έναρξη

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι»: Ξεκίνησαν οι παραστάσεις – Δες τις φωτογραφίες από την έναρξη | tlife.gr

Μετά από πολλές προετοιμασίες και πρόβες η ξανθιά πλέον Μαρία Κορινθίου έγινε η «νεράιδα» δίπλα στο παλικάρι της Παναγιώτη Πετράκη στην πολυαναμενόμενη παράσταση του Γιώργου Βάλαρη. Η παράσταση ξεκίνησε την Τρίτη και δέχθηκε την θερμή υποδοχή του κοινού! Οι συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν και το θέατρο Brodway γέμισε από κόσμο που απόλαυσαν τις … περιπέτειες των Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων!

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν: Η Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), ο Παναγιώτης Πετράκης(Μανούσος), ο Κοσμάς Ζαχάρωφ (πατέρας Βροντάκης), ο Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), ο Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), η Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ) και ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης(Μανολιός). Στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, ο Γιώργος Κωνσταντίνου. Στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη, η Χρυσούλα Διαβάτη. Αφηγητής και τραγουδιστής της παράστασης είναι ο Νίκος Ζωϊδάκης.

Δες φωτογραφίες από την πρεμιέρα

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η ΒroadwayShow Productions, παρουσιάζει 50 χρόνια μετά, την ανεπανάληπτη αισθηματική κωμωδία της FINOS FILMS, η «Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ» για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή –σκηνοθεσία ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΛΑΡΗ, με τους ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΑΚΗ, την ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΔΙΑΒΑΤΗ στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη και τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ρόλο του πατέρα Φουρτουνάκη, σε μια υπερπαραγωγή με 30μελή θίασο, τον Κρητικό χορευτικό σύλλογο του Αντώνη Βασσάλου και τον δημοφιλή Κρητικό λυράρη ΝΙΚΟ ΖΩΙΔΑΚΗ με την ορχήστρα του να ερμηνεύει ζωντανά μαντινάδες και την παραδοσιακή Κρητική μουσική της παράστασης.

Η υπόθεση του έργου

«Στην Κρήτη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, οι βεντέτες έχουν την τιμητική τους. Έτσι λοιπόν οι δύο γνωστές και εύπορες οικογένειες οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, κρατώντας την παράδοση της βεντέτας ανά τους αιώνες, είναι στα μαχαίρια. Δεν μιλούν, ούτε χαιρετούνται όταν ανταμώνουν και φυσικά προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν μακριά τα μοναχοπαίδια τους μην τύχει και ειδωθούν και αγαπηθούν. Οι Βροντάκηδες έχουν ένα κανακάρη μορφονιό, τον Μανούσο (Παναγιώτη Πετράκη) που σπουδάζει στην Αθήνα και οι Φουρτουνάκηδες επίσης έχουν μια μοναχοκόρη το Κατερινιώ (Μαρία Κορινθίου), ένα αγοροκόριτσο μέν «μπουκιά και συγχώριο» δε, που κρατάει την βεντέτα ζωντανή. Η προίκα εκείνη την εποχή επίσης είχε την τιμητική της… Έτσι οι Βροντάκηδες καλούν τον μοναχογιό τους στην Κρήτη να τον παντρέψουν με το Λενιώ, που είναι όσο «βαρέων βαρών» είναι και τα προικιά του. Οι Φουρτουνάκηδες από την άλλη, αρραβωνιάζουν το Κατερινιώ με τον ώριμο και μάλλον ασχημάντρα μεν, άρχοντα του χωριού δε, τον Καπετάν Σκανταλάκη και το ρίχνουν στο γλέντι. Σ’ αυτό το γλέντι μέλλει να συναντηθούν για πρώτη φορά το Κατερινιώ με τον Μανούσο και εκεί με την πρώτη ματιά ανθίζει ένας έρωτας μεγάλος ως σύγχρονοι Ρωμαίος και Ιουλιέττα ! Όμως όλα αλλάζουν όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα των δύο νέων, με ανατροπές, κωμικές εξελίξεις αλλά και δραματικές, μέχρι να φθάσει η στιγμή που θα πούμε «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» σε ένα κρητικό γλέντι», με την λύρα και τη χαρακτηριστική σφραγίδα του δημοφιλούς Κρητικού καλλιτέχνη Νίκου Ζωιδάκη!

 

 

READ more