Η Νικόλ Κοτόβος μιλά στο TLIFE για τον Γρηγόρη, την οικογένεια και τη ζωή της πριν και μετά τα cupcakes!


Η Νικόλ Κοτόβος μέσα στην οικονομική κρίση, τόλμησε να ανοίξει την δική της επιχείρηση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά και κατάφερε να μας… γλυκάνει!

Εδώ και κάποιο καιρό μέσα στη μουντάδα της χώρας μας, έχει εισβάλλει ένα είδος γλυκών που σίγουρα εκτός από φανταστική γεύση βγάζει και νότες… χαράς! Ο λόγος για τα cupcakes.

Ένα μαγαζί με τέτοιου είδους γλυκά, άνοιξε λοιπόν και η Νικόλ και στάθηκε ως αφορμή να γνωρίσει και η ίδια έναν καινούργιο έρωτα και συγκεκριμένα τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, αφού έπεσε ο ένας στον άλλον τυχαία, όσο αυτό χτιζόταν. Αν και η ίδια, όπως περιγράφει στο TLIFE δεν ήταν συνηθισμένη να ασχολούνται με την προσωπική της ζωή, μετά από τη σχέση της με τον Γρηγόρη, αυτό είναι κάτι αναπόφεκτο.

Η ίδια συστήνεται στο TLIFE και μιλά για τη ζωή της στη Νέα Υόρκη, το επάγγελμά της πριν έρθει στην Ελλάδα, την απόφαση να ανοίξει επιχείρηση στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της οικονομική κρίσης, την ψυχανάλυση που κάνει, τα γλυκά, την στήριξη από τον Γρηγόρη και την οικογένεια!

Αν και δεν μιλά ακόμη καλά την ελληνική γλώσσα, η χώρα μας της ταιριάζει και τα πηγαίνει πολύ καλά εδώ!

Παρακολουθούσες για καιρό την αγορά της Ελλάδας πριν αποφασίσεις να ανοίξεις την επιχείρησή σου στην Κηφισιά; “Ναι, έκανα πολλά ταξίδια στην Αθήνα για να βεβαιωθώ ότι υπάρχει μια πιθανή αγορά για τα cupcakes. Εκείνη την εποχή, οι περισσότεροι άνθρωποι εδώ στην Αθήνα ήταν κατά της ιδέας. Πίστευαν ότι οι Έλληνες γνωρίζουν και τους αρέσουν τα μόνο τα παραδοσιακά γλυκά τους και δεν θα ήταν ανοικτοί σε κάποια νέα ιδέα κι αμερικανική, όπως τα cupcakes. Ωστόσο, πείστηκα για το αντίθετο και αποφάσισα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να τα παρουσιάσω στην Ελλάδα. Και ομολογώ ότι ήταν μια ωραία έκπληξη η υποστήριξη και ο ενθουσιασμός του ελληνικού πληθυσμού Τώρα που ξέρουν και αγαπάνε τα αμερικανικά cupcakes και ειλικρινά εκτιμούν όλη την προσπάθεια που βάζουμε στο ψήσιμο τους καθημερινά, στην ανοιχτή μας κουζίνα, με προϊόντα άριστης ποιότητας (Callebaut, Valrhona, καθαρό εκχύλισμα βανίλιας Μαδαγασκάρης κλπ)”

Η ιδέα για τα cupcakes από πού προέκυψε και μέσα σε πόσο καιρό πήρες την απόφαση τελικά να ανοίξεις το μαγαζί σου; “Ξεκίνησα μια επιχείρηση με τρεις φίλους που ονομαζόταν Hampton Social και διοργανώναμε ιδιωτικές συναυλίες στο East Hampton. Εκεί, καλoύσαμε πολλούς κορυφαίους σεφ για να καλύπτουν τα events και μία από τις σεφ ήταν η Dylan Lauren (κόρη του Ralph Lauren και ιδιοκτήτρια του Dylan’s Candy Bar). Δούλεψα μαζί της και την παρακολουθούσα καθώς έστηνε την “γλυκιά” γωνιά της στην εκδήλωσή μας και ερωτεύτηκα την ιδέα της γλυκιάς διαφυγής. Μετά μιλώντας με την Dylan και παρακολουθώντας την αγορά κατάλαβα ότι τα cupcakes ήταν η καλύτερη ιδέα και αποφάσισα να τα εισαγάγω στην Ελλάδα στην αυθεντική μορφή των αμερικάνικων. Η πρώτη μου επαφή με τα cupcakes ήταν όταν τα παραγγέλναμε στο γραφείο στο ABC News… και ήταν τα αγαπημένα όλων!”

Πριν ανοίξεις το κατάστημα πώς ήταν η ζωή σου; Με τι ασχολιόσουν; “Ζούσα στη Νέα Υόρκη και εργαζόμουν ως παραγωγός στο Good Morning America για την Diane Sawyer. Στη συνέχεια αποφάσισα να ξεκινήσω μια επιχείρηση με τρεις φίλους που ονομάζόταν Social Hampton. Διοργανώναμε αποκλειστικά συναυλίες μουσικής στο Hamptons. Πουλήσαμε την εταιρεία σχετικά σύντομα στην ομάδα της Warner Music και από τότε απολαμβάνω που είμαι αφεντικό του εαυτού μου, δημιουργώ και προωθώ νέες ιδέες και εμπειρίες όπως τα Hamptons Cupcakes.”

Πού κρύβεται η επιτυχία των cupcakes κατά την άποψή σου;
“Είναι νόστιμα, χαριτωμένα, προσιτά και οι μερίδες ελέγχονται. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που το τρως και δεν σου αφήνει την ενοχή των θερμίδων. Τρώγοντας ένα μόνο την ημέρα... Χαχα”

Οι περισσότεροι φίλοι σου είναι από την Ελλάδα ή όχι;
“Όχι, γιατί μεγάλωσα στην πόλη της Νέας Υόρκης και οι περισσότεροι φίλοι μου είναι από όλο τον κόσμο. Έχω πολλούς Έλληνες φίλους αλλά οι περισσότεροι είναι στη Νέα Υόρκη.”

Τι είναι αυτό που έχουν οι Έλληνες στη συμπεριφορά τους καλύτερο και τι χειρότερο από τους Αμερικάνους;
“Μου αρέσει η ελευθερία των Ελλήνων, δεν έχουν πάντα προγράμμα... Θαυμάζω που βρίσκουν χρόνο για να κάθονται με τους φίλους τους πίνοντας καφέ και συζητώντας, κάτι που στη Νέα Υόρκη δεν το συναντάς εύκολα. Μου αρέσει το πάθος τους για ζωή. Μερικές φορές δυσκολεύομαι να διαχειριστώ το δράμα και τις παλαιές πεποιθήσεις σε αρνητικά πράγματα, όπως το “κακό μάτι” που έχουν οι Έλληνες. Νιώθω σαν να πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο και να σπαταλήσουν ενέργεια στη θετική σκέψη…”

Τι σου λένε στο εξωτερικό για την Ελλάδα; “Προς το παρόν, δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα Νιώθω σαν να υπερασπίζομαι συνεχώς την Ελλάδα στους φίλους μου στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, πρόσφατα ήμουν στη Νέα Υόρκη και ενώ παρακολουθούσαμε τα επεισόδια εδώ, μάθαμε πως κάηκαν ιστορικά κτίρια Οι φίλοι μου είπαν πως είναι ντροπή για τους Έλληνες να αντιδρούν κατά αυτόν τον τρόπο μέσα στην οικονομική κρίση... Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ενωθούμε και να φροντίσουμε τη χώρα μας, όχι να την καταστρέψουμε!”

Εσύ φτιάχνεις γλυκά; “Ναι! Συνήθιζα να ξυπνάω κάθε πρωί στις 5 το πρωί για να φτιάχνω cupcakes, brownies, μπισκότα και πουτίγκες... Τώρα έχω εκπαιδεύσει ένα υπέροχο προσωπικό, που φτιάχνει τα γλυκά, το ίδιο καλά, αν όχι καλύτερα από μένα! Επίσης, είχα κάποιον από την Αμερική στο μαγαζί μου για να εκπαιδεύσει το προσωπικό, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί με την Jennifer Appel (σ.σ ιδρύτρια του Magnolia Bakery, γνωστού από την αμερικάνικη σειρά Sex and The City). Έμεινε εδώ έναν ολόκληρο μήνα και εκπαίδευσε το προσωπικό του Hamptons.”

Μπορείς και έχεις αυτοσυγκράτηση μέσα σε ένα μαγαζί με cupcakes ώστε να διατηρείς τη σιλουέτα σου; Ποιο είναι το αγαπημένο σου cupcake;
“Σίγουρα υπήρξαν μέρες που δεν μπορούσα να αντισταθώ σε όλους αυτούς τους γλυκούς πειρασμούς. Μάλιστα στην αρχή έτρωγα και είχα δοκιμάσει αναγκαστικά τα πάντα, με αποτέλεμα να πάρω μερικά κιλά. Tώρα όμως έχω ένα αγαπημένο cupcake που το τρώω όταν θέλω να φάω κάτι γλυκό, που δεν έχει πολλές θερμίδες ώστε να νιώθω ενοχές. Είναι το Red Velvet
with cream cheese

Ο Γρηγόρης τρώει cupcakes; “Ναι! O Γρηγόρης έχει δοκιμάσει τα cupcakes μας, το αγαπημένο του γλυκό όμως δεν είναι κάποιο cupcake αλλά η πουτίγκα μπανάνα!”



Έχεις δει διαφορά στο μαγαζί σου λόγω της οικονομικής κρίσης;
“Όχι, αλλά δεν μπορώ να κρίνω εγώ σωστά, γιατί το μαγαζί άνοιξε κατά τη διάρκεια της κρίσης και δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για το πόσο καλύτερα θα μπορούσε να πηγαίνει η επιχείρηση αν δεν υπήρχε η κρίση. Αυτή τη στιγμή τα πηγαίνουμε αρκετά καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την εταιρεία και την επιτυχία του... Νομίζω ότι οι πελάτες μου καταλαβαίνουν ότι τα γλυκά έχουν καλή τιμή γι’αυτό που είναι Φρεσκοψημένα με αμερικάνικα υλικά και συστατικά υψηλής ποιότητας!”

Πού σου αρέσει να βγαίνεις στην Αθήνα;
“Δεν βγαίνω έξω συχνά, αλλά ζω στο Κολωνάκι και κάποιες φορές συναντώ τους φίλους μου στο Ratka ή στο Vezene για δείπνο και για ποτό πηγαίνω στο Bricollage. Όταν είμαι στη δουλειά στην Κηφισιά, τρώω στο PBOX (ανήκει στον σεφ Χριστόφορο Πέσκια) δίπλα στο μαγαζί... Ο Πέσκιας είναι γείτονάς μου και δουλεύουμε πολύ καλά μαζί...”

Σε ενοχλεί που ασχολούνται τα μέσα με την προσωπική σου ζωή;
“Όχι, κάνουν απλώς τη δουλειά τους και το σέβομαι αυτό Παρόλα αυτά δεν είναι κάτι που έχω συνηθίσει. Στην Αμερική, όταν δούλευα ως παραγωγός για την Diane Sawyer στο Good Morning America, κανείς δεν ήξερε για αρκετό καιρό ότι εκείνη είχε παντρεύτεί τον Mike Nichols (Παραγωγός του Hollywood) Όλες οι ειδήσεις ήταν για το έργο της και όλες οι πετυχημένες συνεντεύξεις της δεν είχαν να κάνουν ποτέ για την προσωπική ζωή της... Εδώ τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά υποθέτω!”

Σου έχει κάνει ο Γρηγόρης “μαθήματα” διαχείρησης των media; “Γενικά, ο Γρηγόρης προσπαθεί να με προστατεύσει και του είμαι εξαιρετικά ευγνώμων γιατί όλα αυτά είναι λίγο πρωτόγνωρα για μένα.”


Σε πρόσφατη συνέντευξή σου μίλησες για τα λόγια μιας φίλης σου ψυχολόγου . Εσύ κάνεις ψυχανάλυση;
“Ναι
και εύχομαι σε όλους να έχουν την ευκαιρία να βρουν ένα καλό ψυχολόγο... Είναι το καλύτερο δώρο που έκανα ποτέ στον εαυτό μου. Η μητέρα μου πάντοτε το υποστήριζε όλο αυτό και ειδικά όταν πέθανε ο πατέρας μου. Δεν χρειάζεται να έχει πρόβλημα κανείς ώστε να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου... Το έκανα και ελπίζω οι περισσότεροι άνθρωποι να το κάνουν, επειδή υπάρχει πάντα χώρος για βελτίωση στον εαυτό μας, ψυχική, σωματική κλπ... Και μόνο κάποιος που έχει σπουδάσει ψυχολογία έχει τις γνώσεις και μπορεί να δει “απ‘έξω” και να μας δώσει τις σωστές συμβουλές για τη βελτίωσή μας. Και αν μπορείς να βρείς κάποιον που είναι καλός, τότε είναι ένα απίστευτο δώρο.”

Mπορείς να διατηρείς φιλικές σχέσεις με κάποιον που υπήρξε σύντροφός σου; “Ναι, νομίζω ότι αν μια σχέση έχει βασιστεί στο σεβασμό και στη συνέχεια είναι γνήσια, ακόμη και όταν χωρίζουν δύο άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον ακόμα και εύχεται ο ένας στον άλλον το καλύτερο. Ισχύει για όλες τις σχέσεις: οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για κάποιο λόγο, για μια εποχή ή για μια ζωή και ο καθένας είναι σημαντικός και ξεχωριστός.”

Θέλεις να κάνεις δική σου οικογένεια;
“Ναι, νομίζω η οικογένεια είναι πολύ σημαντική και σίγουρα είναι κάτι που θέλω στη ζωή μου... Πιστεύω επίσης ότι αξίζει κανείς να περιμένει ώστε να γίνεται με το σωστό άτομο και τη σωστή στιγμή.”


Read More

And More