Η Νόνη Δούνια για την για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές – “Καταλαβαίνω την καταπίεση…”

Κανονικά, στις 7 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως πρόκειται να ανοίξουν φέτος τα σχολεία, με τους μαθητές να καλούνται να συνηθίσουν τα νέα μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας, τα οποία κρίθηκαν απαραίτητα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού. Η χρήση μάσκας κρίνεται απαραίτητη για μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς, αν και πολλά είναι ακόμα τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ομαλή λειτουργία της σχολικής χρονιάς.

Με αφορμή, λοιπόν, τις συζητήσεις για τη χρήση μάσκας στα σχολεία, η Νόνη Δούνια θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram. Η βουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε ως μητέρα δύο παιδιών επί του θέματος, δημοσιεύοντας παράλληλα μια φωτογραφία στην οποία η ίδια ποζάρει στον φακός φορώντας μάσκα στη μέση του δρόμου.

«Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει πολύς λόγος για την χρήση της μάσκας από τους μαθητές στο σχολείο. Ως μητέρα δύο παιδιών, καταλαβαίνω την “καταπίεση” που μπορεί να νιώθουν οι μαθητές, όπως άλλωστε και εμείς, φορώντας επί ώρες μια μάσκα. Εκείνο, όμως, που προέχει τώρα δεν είναι η ευκολία αλλά η υγεία τους. Και για την προάσπιση της υγείας ακούμε μόνο τους ειδικούς. Θέλω τα παιδιά μου, όπως κι όλα τα παιδιά, να είναι υγιή, να μην νοσήσουν από αυτόν τον επικίνδυνο ιό. Για αυτό, για να παραμείνουν ασφαλή, θα πρέπει προσωρινά να συμβιβαστούν με αυτόν τον περιορισμό, μέχρι ο κίνδυνος να εκλείψει και να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας προ covid 19. Υπομονή και θα περάσει και αυτό!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Read More

And More