Η οικογένεια έφτασε πριν το ασθενοφόρο – Τι συνέβη μετά το τροχαίο του Θ. Αγγελόπουλου

Τα κρίσιμα λεπτά από τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου μέχρι τη στιγμή που ασθενοφόρο του Metropolitan παρέλαβε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Γιατί άργησαν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, γιατί νοσοκομειακό αρνήθηκε να τον παραλάβει, πως έγινε η παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Από την πρώτη στιγμή του τροχαίου, οι συνεργάτες του Θ. Αγγελόπουλου ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ να φτάσει στο σημείο για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ένα 15’ μετά το πρώτο τηλεφώνημα, έγινε και δεύτερο.

«Μόνο εγώ έκανα τρία τηλεφωνήματα», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Λουκάς Κατσέλης, στενός συνεργάτης του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη, σημειώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή το ΕΚΑΒ είχε ενημερωθεί ότι πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Όπως επίσης είχε γίνει γνωστό το ποιος ήταν το θύμα. Από το πρώτο τηλεφώνημα ως το δεύτερο μεσολάβησαν 15’ λεπτά. «Στο δεύτερο, μας είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αυτοκίνητα. Στο τρίτο ότι έφυγε ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό αλλά θα αργήσει γιατί είχε κίνηση».

Μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο από τον Ευαγγελισμό, στο σημείο έφτασε η οικογένεια του Θ. Αγγελόπουλου, που αποφάσισε να καλέσει ασθενοφόρα από το Υγεία και το Metropolitan. Και ενώ οικογένεια και συνεργάτες περίμεναν με αγωνία να φτάσει το ασθενοφόρο, στο βάθος του τούνελ εμφανίστηκε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με σβηστό το φάρο και τη σειρήνα του. Δεν ήταν αυτό που είχε ειδοποιηθεί, αλλά ένα άλλο που βρισκόταν σε επίσχεση εργασίας στον Πειραιά.

«Κάναμε νόημα να σταματήσει. Τα παιδιά κατέβηκαν και του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά είπαν ότι δε μπορούσαν να τον μεταφέρουν γιατί ήταν εκτός βάρδιας», είπε ο κ. Κατσέλης. Στο σημείο βρισκόταν, συμπτωματικά, και ένας συγγενής του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος και τηλεφώνησε στον υπουργό Υγείας.

Διάβασε περισσότερα στο Νewsit

Read More

And More