Η οικονομική κρίση χτυπά την πόρτα και της αμερικάνικης τηλεόρασης ! Κατακόρυφη πτώση στα ποσοστά τηλεθέασης…

Αν νομίζετε πως μόνο η… εγχώρια τηλεόραση τα περνάει δύσκολα, απατάσθε ! Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει… αλύπητα την τηλεόραση παγκοσμίως, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις. Δύσκολα τα περνάει μέχρι και η μεγαλύτερη τηλεοπτική αγορά, η οποία δεν είναι άλλη φυσικά, από την τηλεοπτική αγορά της Αμερικής.

Το… ραβασάκι αυτής της χρονιάς βγήκε και τα μαντάτα δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Οσο αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο, υπάρχει κατακόρυφη πτώση της τηλεθέασης και μάλιστα; Στο λεγόμενο νεανικό, δυναμικό κοινό, στο κοινό των 15-49, που ισχύει για την Αμερική και είναι το αντίστοιχο κοινό των 15-44 που έχουμε εδώ και για το οποίο ως γνωστόν… καίγονται οι διαφημιστές !

Ετσι, λοιπόν, τα τέσσερα μεγαλύτερα τηλεοπτικά στούντιος της Αμερικής, βλέπουν τα προγράμματά τους σε σύγκριση με πρηγούμενες χρονιές να αγκομαχούν στους πίνακες τηλεθέασης και οι τηλε-άνθρωποι που βρίσκονται στο τιμόνι τους να είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.

To CBS έχει την μεγαλύτερη απώλεια σε τηλεθεατές με 12,0% μείωση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί και το ABC με 110% μείωση. Στην τρίτη θέση είναι το FOX με 8,0% πτώση στις τηλεθεάσεις και ακολουθεί το NBC με απώλειες της τάξεως του 4,0% !

Και ενώ όλοι οι σταθμοί στοχεύουν στο λεγόμενο νεανικό κοινό όπως σας είπα και πιο πριν, σε αυτό το κοινό σύμφωνα με τα στοιχεία που μας προέκυψαν, σημειώνεται πτώση στην τηλεθέαση που αγγίζει το 2,0% !

Και μιας και αναφερθήκαμε στα της αμερικάνικης τηλεόρασης , έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε και το Τοπ-10 της φετινής τηλεθέασης… Ποια προγράμματα βλέπουν ,λοιπόν, μετά μανίας οι Αμερικάνοι ; «American Idol», «NFL Football», «Modern Family», «Overtime», «Greys anatomy», «Two and a half men», «Dancing with the stars», «The Big Bang Theory», «NCIS» και «Survivor».

Οσο αφορά δε, στις σειρές ; Ψηλά είναι και τα «Glee», «The Office», «Νοικοκυρές σε απόγνωση», «Family Guy», «How I met your mother» κ.ά.

Read More

And More