Η πολυτάραχη ζωή της Whitney Houston μέσα από φωτογραφίες

Θρήνος επικρατεί στον κόσμο της μουσικής και του θεάματος μετά την είδηση του θανάτου της Whitney Houston σε ηλικία μόλις 48 χρόνων. Η γνωστή τραγουδίστρια που μάγεψε με τη φωνή της μέσα από το τραγούδι “Ι will always love you” έφυγε χθες από τη ζωή, αφήνοντας φτωχότερο τον χώρο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Όπως η Amy Winehouse και ο Michael Jackson, ο θάνατος της έχει σοκάρει τους θαυμαστές και τα αγαπημένα της πρόσωπα. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι ο θάνατός της να προήλθε από χρήση ναρκωτικών. Ο bodyguard ήταν αυτός που την βρήκε νεκρή στο δωμάτιό της στο Beverly Hills, μια μέρα πριν εμφανιστεί στα φετινά Grammy.

Τα πρώτα βήματα της καριέρας της και η επιτυχία
Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια φάνηκε πως είχε από μικρή αστέρι και θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα.
Γεννημένη στις 9 Αυγούστου του 1963 στο New Jersey των ΗΠΑ, η Whitney Elizabeth Houston άρχισε την πορεία της στη βιομηχανία του θεάματος ως μοντέλο. Γρήγορα μεταπήδησε στη μουσική βιομηχανία κατακτώντας κοινό, βραβεία (είκοσι έξι συνολικά, σύμφωνα τουλάχιστον με τον έγκυρο διαδικτυακό τόπο imdb), φήμη και δισεκατομμύρια.

Επηρεασμένη από τις τραγουδίστριες της soul μουσικής που είχε στην οικογένειά της, ανάμεσά τους η μητέρα της Cissy Houston, οι ξαδέλφες της Dionne Warwick και Dee Dee Warwick αλλά και η νονά της Aretha Franklin, η Whitney Houston άρχισε να τραγουδάει gospel μουσική όταν ήταν μόλις 11 χρονών. Αργότερα άρχισε να τραγουδάει μαζί με τη μητέρα της σε νυχτερινά κλαμπ στη Νέα Υόρκη και τότε ήταν που την ανακάλυψε μεγάλη δισκογραφική εταιρία. Από εκεί και πέρα, η συνέχεια με την τεράστια επιτυχία που σημείωσε, είναι λίγο ως πολύ γνωστή.


Με την μητέρα της Cissy Houston

Ο πρώτος της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της κυκλοφόρησε το 1985 και έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 25 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο δίσκος της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το soundtrack της ταινίας “The Bodyguard” που περιέχει το τραγούδι “I Will Always Love You” το οποίο έγινε το σήμα κατατεθέν της Houston και παραμένει μέχρι σήμερα το single με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με 170 εκατομμύρια αντίτυπα.

Η κατάκτηση της μουσικής σκηνής δεν της ήταν αρκετή, γι’ αυτό και διεύρυνε την καριέρα της πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και, ανεξαρτήτως του, τουλάχιστον αμφισβητούμενου, ταλέντου της, κέρδισε για μία ακόμη φορά στο “ταμείο” και στη δημοτικότητα. Γνωστότερη ταινία της “Ο σωματοφύλακας” με τον Kevein Costner , όπου, εν μέρει τουλάχιστον, υποδύεται τον εαυτό της, αφού η ιστορία της ταινίας είναι αυτή μιας διάσημης τραγουδίστριας που προσλαμβάνει έναν σωματοφύλακα γιατί η ζωή της απειλείται κατά τη διάρκεια περιοδείας της. Η παρουσία της στη μεγάλη οθόνη με αυτήν την ταινία (το 1992) την φέρνει στο απόγειο της δόξας και “επικυρώνει” το μουσικό της ταλέντο, κάνοντας ακόμη και τους πιο δύσπιστους να παραδεχτούν ότι η είχε μία από τις πιο σπουδαίες φωνές μαύρης τραγουδίστριας.

Η πτώση και η εξομολόγηση στην Oprah για τα ναρκωτικά
Ωστόσο, η Whitney δεν ήταν το ίδιο τυχερή και στην προσωπική της ζωή. Το 1989, ερωτεύτηκε τον Bobby Brown στη βραδιά απονομής βραβείων Soul Train Music Awards. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 18 Ιουλίου του 1992 και ένα χρόνο αργότερα, ήρθε στον κόσμο η κόρη τους Bobbi Kristina Houston Brown. Μέχρι τότε, η σταρ, διατηρούσε το προφίλ του ‘καλού κοριτσιού’ με την τέλεια εικόνα προς τα έξω. Όλα όμως αυτά ίσχυσαν μέχρι τα μέσα του ’90 καθώς προς τα τέλη της συγκεκριμένης δεκαετίας η εικόνα αυτή άρχισε να ανατρέπεται πλήρως. Τότε ξεκίνησαν και οι φήμες για χρήση ναρκωτικών που δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν.


Με τον πρώην σύζυγό της και την κόρη τους

Τα προβλήματα και στο γάμο της ήταν πολλά και το ζευγάρι το Σεπτέμβριο του 2006 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το οποίο πήρε στα χέρια του τον Απρίλιο του 2007 με την τραγουδίστρια να παίρνει την επιμέλεια της κόρης τους, παρά τη δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της.
Το Σεπτέμβριο του 2009 η Whitney Houston κάνει μια από τις μεγαλύτερες εξομολογήσεις της ζωής της και μίλησε σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά αλλά και το τέλος του γάμου της. H γνωστή τραγουδίστρια παραδέχτηκε την εξάρτησή της από ναρκωτικές ουσίες, κατηγορώντας τον πρώην σύζυγό της ότι την προμήθευε με κοκτέιλ μαριχουάνας και κοκαΐνης.

Δες το video με την εξομολόγηση της Whitney Houston:

ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΗ ΖΩΗ ΤΗΣ

Read More

And More