«Η Ποντικοπαγίδα»: Επίσημη πρεμιέρα με λαμπερές παρουσίες – Φωτογραφίες

Μετά από ενάμιση χρόνο που τα θέατρα ήταν κλειστά, πλέον ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις στην πρωτεύουσα.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της «Ποντικοπαγίδας» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στο θέατρο Νέος Ακάδημος.

Πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν την ξεχωριστή θεατρική παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν η Βαλέρια Κουρούπη, ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης, η Τζένη Μπότση, η Ράνια Οικονομίδου, ο Νίκος Πολυδερόπουλος, ο Σήφης Πολυζωίδης, ο Στάθης Σταμουλακάτος και ο Χάρης Τζωρτζάκης​.

Ανάμεσα στους επωνύμους που έδωσαν το παρών ήταν η Έλλη Κοκκίνου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Χρήστος Δάντης και άλλοι πολλοί.

Δες τις φωτογραφίες:

Έλλη Κοκκίνου – Σπύρος Μπιμπίλας

Χρήστος Ζαχαριάδης-Τζένη Μπότση-Χριστίνα Τσάφου-Νίκος Πολυδερόπουλος

Έλλη Κοκκίνου

Πέτρος Ζούλιας-Φώτης Σεργουλόπουλος-Τζένη Μπότση

Νικολέττα Βλαβιανού – Σπύρος Μπιμπίλας

Φίλιππος Σοφιανός – Φώτης Σεργουλόπουλος

Χρήστος Δάντης – Παύλος Ευαγγελόπουλος

Αποστολία Ζώη – Χρήστος Βέργαδος

Τζωρτζίνα Λιώση

Χάρης Γρηγορόπουλος – Φωτεινή Ντεμίρη

Λίγα λόγια για την παράσταση:

H κατεξοχήν συγγραφέας έργων μυστηρίου, όταν το έγραψε, δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να αντέξει στη σκηνή για πάνω από 8 εβδομάδες. Όταν η ιστορία τη διέψευσε, απέδωσε την συνεχιζόμενη επιτυχία του έργου στο γεγονός πως υπάρχει «κάτι» στο κείμενο που αφορά κάθε θεατή προσωπικά.

Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγημα της Αγκάθα Κρίστι με τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια”. Τον τίτλο “Ποντικοπαγίδα” τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση της Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία…

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα.

Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More