Η πρεσβεία καλεί τους Έλληνες της Ιαπωνίας να εγκαταλείψουν τη χώρα!

Να εγκαταλείψουν το Τόκιο, είτε επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είτε μετακομίζοντας σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ νοτιότερα, καλεί τους Έλληνες που ζουν στην ιαπωνική πρωτεύουσα η ελληνική πρεσβεία με ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη.

Σύμφωνα με Έλληνες κατοίκους που ζουν στο Τόκιο και στην Οσάκα έλαβαν το πρωί e-mail από την ελληνική πρεσβεία όπου αναφέρεται ότι ο κίνδυνος νέων εκρήξεων στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα είναι ορατός.
Και αυτό, γιατί βάσει του e-mail, το υγρό στον αντιδραστήρα 4, στον οποίο έχει ξεσπάσει νέα πυρκαγιά σήμερα το πρωί, δείχνει να τελειώνει με αποτέλεσμα να είναι πιθανή νέα έκρηξη, που μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις στους άλλους αντιδραστήρες.
Τι πραγματικά έχει συμβεί; Μετά τον πανικό που προκάλεσε αυτό το e-mail το υπουργείο έσπευσε να “μαζέψει” τον πανικό. Για την ακρίβεια έσπευσε να … μεταφράσει την διατύπωση “έλευση και διαμονή” και να πει ότι εννοεί ότι απευθύνεται σε όσους θέλουν να πάνε στην Ιαπωνία… για τουρισμό για παράδειγμα.
Δεν είναι όμως το μόνο κακό. Σε μια περίοδο που χιλιάδες είναι εκείνοι που θέλουν να βρουν τώρα ένα μέσω να εγκαταλείψουν τη χώρα μας και με τις αεροπορικές εταιρείες να πολιορκούνται οι συμπατριώτες μας μαθαίνουν ότι το μόνο που μπορεί να κάνει η πρεσβεία μας εκεί είναι να τους βοηθήσει να βρουν κάποιο εισιτήριο. Μάλιστα αν βρεθεί το μαγικό χαρτάκι οι συμπατριώτες μας στην Ιαπωνία θα πρέπει να το πληρώσουν από την τσέπη τους, άσχετα από τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες εξαναγκάστηκαν κάποιοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More