Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ελλάδα;

Προβλέπεται από το Σύνταγμα. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλείου της Επικρατείας.

Αν συμβεί αυτό, και ο Κάρολος Παπούλιας αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τότε επικεφαλής της υπηρεσιακής αυτής κυβέρνησης θα είναι η κα Ρένα Ασημακοπούλου.

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι στην θέση αυτή από το 2011. Θα είναι για τουλάχιστον 30 ημέρες η πρώτη ελληνίδα πρωθυπουργός έστω και σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται στο site του Αρείου Πάγου:

Η Ρένα Ασημακοπούλου, γεννήθηκε στην Κοινότητα Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας το έτος 1946. Έλαβε απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου της Κοινότητας Χατζή Πυλίας Μεσσηνίας κατά το έτος 1964. Το ίδιο έτος (1964) εισήχθηκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μετά την αποφοίτηση διορίσθηκε το έτος 1969, βοηθός Εισηγητού Δικαστού και υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας, Κατά το έτος 1972 έλαβε επιτυχώς μέρος ως βοηθός εισηγητού στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών και στη συνέχεια προήχθηκε...

Read More

And More