Η Σία Κοσκινά εξηγεί στο TLIFE, τι πήγε στραβά με την φωνή της Madonna στην Εurovision!

Η μη αναμεμόμενη εμφάνιση της Madonna στην Eurovision 2019 και για πολλούς ιδιαίτερα απογοητευτική, έγινε το θέμα σχολιασμού και συζήτησης. Η βασίλισσα της Pop μπορεί να έχει πολλά χρόνια σπουδαία ιστορία στη μουσική σκηνή αλλά η εμφάνισή της το Σάββατο το βράδυ σόκαρε πολλούς ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι απλά η Μαντόνα δεν μπορεί να κάνει live….

To ΤLIFE επικοινώνησε με την Σία Κοσκινά – Ερμηνεύτια μουσικού θεάτρο υ- καθηγήτρια- και ιδρύτρια της πρώτης σχολή μιούζικαλ στην Ελλάδα P.M.T.P. by Sia Koksina και της ζήτησε να μας πει τι πήγε τόσο στραβά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα!

Διάβασε την πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυσή της :

“Είναι γεγονός ότι αιφνιδιαστήκαμε όλοι από το κακόηχο αποτέλεσμα που μας έδωσε στη Eurovision η Madonna,
παρότι ήταν το μεγάλο γεγονός της βραδιάς ! Μία τραγουδίστρια η οποία ποτέ δεν υπήρξε αυτό που λέμε «μεγάλη φωνή» όμως η τόση εμπειρία της σε συναυλίες και  live εμφάνισεις την καθιστά ικανή να μπορεί να ανταπεξέλθει, σε μεγάλες δυσκολίες!

… Πόσο μάλλον σε ένα τραγούδι που το λέει τόσα χρόνια και χωρίς φωνητικές απαιτήσεις!  Απ’ όσο γνωρίζω το πλέιμπάκ απαγορεύεται σε αυτή τη διοργάνωση οπότε αναγκάστηκε να τραγουδήσει ζωντανά… Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν, οτι το ντοκουμέντο της πρόβας στο internet αποδυκνύει οτι ήταν καθ’ όλα “σωστή”, θεωρώ, ότι το πιθανότερο που της συνέβη την στιγμή της παράστασης, είναι η αλλοίωση του ήχου στα ακουστικά της -τα λεγόμενα in ear monitors -που φορά για να ακούει την επιστροφή της και να ελέγMχει τον ήχο που βγαίνει από το λαιμό της… Όταν τραγουδούσε δε με την χορωδία κούρδιζε καλύτερα αλλά το εχανε ξανά όταν ήταν μόνη της, σαν να μην το ελέγχει… Ο τόνος της ήταν συνήθως χαμηλότερος σα να μη φτάνει την νότα, συχνά τέντωνε τον λαιμό της σαν να ζορίζεται, και βέβαια μέσα σε αυτή την βαριά φορεσιά που έμοιαζε με πανοπλία , το σώμα της δεν ήταν ελεύθερο να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα να μην στηρίζει τον ήχο της από το διάφραγμα…Ολά αυτά σε συνδυασμό, της δημιούργησαν νεύρα και αμηχανία…Δεν αιτιολογείται αλλιώς, αυτό το κακό αποτέλεσμα από μία τόσο έμπειρη τραγουδίστρια σ’ ένα απλό τραγούδι, με τόση τεχνολογική υποστήριξη..

Είμαι 99 % σίγουρη ότι οφείλεται σε κακή ρύθμιση των ακουστικών της… Καταλάθος ή επίτηδες δεν μπορω να ξέρω, αλλά είνα σίγουρο οτι οι καλλιτέχνες αυτού του βελινεκούς σηκώνουν τον δικό τους σταυρό…”

Read More

And More