Η σκληρή απάντηση του Μένιου Φουρθιώτη για την εκπομπή «Αποκαλυπτικά Plus»

Η σκληρή απάντηση του Μένιου Φουρθιώτη για την εκπομπή «Αποκαλυπτικά Plus» | tlife.gr

Mετά τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν για την τηλεθέαση της εκπομπής του Μένιου Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά Plus» στο Epsilon, ο ίδιος ο παρουσιαστής δίνει σήμερα την δική τους και μάλιστα σκληρή απάντηση μέσα από το blog του στο site των «Αποκαλυπτικών plus».

O δημοσιογράφος έγραψε το εξής κείμενο:

«Μόνο αλήθειες»… Αυτό αποφασίσαμε να είναι το φετινό σλόγκαν των «Αποκαλυπτικών», γιατί αυτή είναι και η μόνη αλήθεια γιa αυτή την εκπομπή.

Τα «Αποκαλυπτικά» ήρθαν στους δέκτες σας πριν από περίπου πέντε χρόνια και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι εδώ, γιατί έλεγαν, λένε και θα λένε αλήθειες…

Αυτή είναι η υπόσχεση που έχουμε δώσει απέναντι σ΄ όλους εσάς… Αυτή είναι η υπόσχεση που έχουμε δώσει ,όμως, κι απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Σε ότι με αφορά έχω αποδείξει πολλάκις, ότι δεν φοβάμαι να πω την αλήθεια, γι αυτό και εξακολουθώ και μπορώ να σας κοιτάω στα μάτια… Δεν φοβάμαι να πω την αλήθεια, με όποιο κόστος…

«Μόνο αλήθειες» ,λοιπόν, αποφάσισα να σας πω και για την φετινή πορεία των «Αποκαλυπτικών» ή μάλλον για νa ακριβολογώ για τη φετινή πορεία των «Αποκαλυπτικών Plus» στους πίνακες τηλεθέασης.

Αν και η εκπομπή δεν έχει συμπληρώσει ούτε ένα μήνα που είναι στον αέρα , – και όπως είναι λογικό, προσπαθεί ακόμα να βρει τα νέα της «πατήματα» -, υπήρξαν κάποιοι που έσπευσαν να την κρεμάσουν στα «μανταλάκια» για τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει…

Κάποιοι έσπευσαν να αναδείξουν τους νέους «βασιλιάδες» στους πίνακες τηλεθέασης και τους «πληβείους». Μόνο που η τηλεόραση, δεν είναι η αρχαία Ρώμη κι ας κινείται σύμφωνα με τη φιλοσοφία του «άρτος και θέαμα».

Περιμένετε αγαπητοί, μην βιάζεστε… Περιμένετε να ξεκινήσει ο αγώνας επί ίσοις όροις, να δώσουμε όλοι τη μάχη μας και στο τέλος μπορείτε να χρίσετε με την ησυχία σας, τον «βασιλιά»!

Ναι, γιατί ο αγώνας δεν έχει ξεκινήσει επί ίσοις όροις… Την ώρα που ουσιαστικά το κανάλι θα ξεκινήσει την τηλεοπτική του πορεία από τις 15-20 Οκτωβρίου και μετά (κι αφού φυσικά έχει μετονομαστεί σε “Open”…), τα «Αποκαλυπτικά Plus», προσπαθούν να σας επικοινωνήσουν πως είναι εδώ και πως έχουν ξεκινήσει μία νέα πορεία.

Μέσα σε ένα κανάλι που με άλλα λόγια είναι «κλειστό» και δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το νέο του πρόγραμμα, τα «Αποκαλυπτικά Plus» δεν είναι απλά εδώ. Είναι εδώ και κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι… Είναι εδώ και κοντράρονται στα ίσια με τον ανταγωνισμό.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τα «Αποκαλυπτικά» δεν έχασαν την δυναμική τους… Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τα «Αποκαλυπτικά» δεν εξαφανίστηκαν από τον τηλεοπτικό χάρτη… Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τα «Αποκαλυπτικά» είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, τα «Αποκαλυπτικά» έχουν μάθει να μην σκύβουν το κεφάλι στις δυσκολίες. Έχουν μάθει ακόμα κι όταν πέφτουν, να σηκώνονται, να τινάζουν από πάνω τους την σκόνη και να συνεχίζουν…

Τα «Αποκαλυπτικά Plus» ,λοιπόν, είναι εδώ! Γιατί μπορούν να είναι εδώ… Μπορούν να είναι μέσα σε ένα «κλειστό κανάλι» και παρόλα αυτά η παρουσία τους να μην περνάει απαρατήρητη. Τα «Αποκαλυπτικά Plus» είναι εδώ και ξέρουν καλά πώς να σημειώνουν επιτυχία με θέματα αποκλειστικά, με θέματα που γίνονται talk of the town… Τα «Αποκαλυπτικά Plus» είναι εδώ, προκαλώντας τεράστιο, τηλεοπτικό θόρυβο, γιατί απλά το ΜΠΟΡΟΥΝ!

Ίσως και γι ΄αυτούς όλους τους λόγους κατάφεραν όλα τα Σαββατοκύριακα που βγήκαν μέχρι τώρα στον αέρα, να σημειώσουν μέσο όρο σχεδόν τον διπλάσιο από τον ημερήσιο μέσο όρο του καναλιού, μιας και το Epsilontv είναι ένα κανάλι που κινείται γύρω στο 5,0% με 6,0%, ενώ η συγκεκριμένη εκπομπή αγγίζει σε ότι αφορά στο μέσο όρο της το 10,0% με 11,0%.

Επιδόσεις που μοιάζουν με άθλο, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι το lead in που παίρνει η εκπομπή για να βγει στον αέρα κινείται σε επίπεδα της τάξεως του 2,0% μέχρι και του 5,0%!

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που τόσο ο Alpha, όσο και ο ΣΚΑΙ, δίνουν στις μεσημεριανές εκπομπές τους, lead-in που ξεπερνά το 20,0% και πολλές φορές και το 25,0%, λόγω της εκπομπής του Νίκου Μάνεση, αλλά και του μεσημβρινού δελτίου που έχει ο ΣΚΑΙ.

Την ίδια ώρα που όλα τα υπόλοιπα κανάλια έχουν παρουσιάσει σχεδόν όλο τους το νέο πρόγραμμα, το οποίο πλέον ξετυλίγεται με τάχιστους ρυθμούς.

Και φυσικά στέκομαι στο σύνολο της τηλεθέασης της εκπομπής, γιατί ας μην ξεχνάμε πως το Epsilontv δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες επιδόσεις στα νεανικά, δυναμικά κοινά.

Στέκομαι στο σύνολο της τηλεθέασης, γιατί πέντε χρόνια τώρα αυτό το κανάλι πάσχιζε να χτίσει συνολική τηλεθέαση, από την στιγμή που ήταν ένα κανάλι που ξεκίνησε από το μηδέν. Οπότε αίφνης, δεν μπορεί να βρεθεί με τρελές επιδόσεις στο νεανικό κοινό από 18-54 ετών, πράγμα που δεν ισχύει στα υπόλοιπα κανάλια, που μετρούν πολλά δεκαετίες τηλεοπτικού αέρα.

Φυσικά και τα «Αποκαλυπτικά» είναι η πρώτη σε τηλεθέαση εκπομπή στο Epsilontv… Κι αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα αν ανατρέξει κανείς στο σύνολο της τηλεθέασης που έχουν κάνει μέχρι τώρα όλες οι υπόλοιπες εκπομπές που έχουν βγει στον αέρα, με τελευταίες τις εκπομπές της θερινής περιόδου.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο και το γεγονός ότι τα «Αποκαλυπτικά» αν και είναι αποδεδειγμένα, ένας απίστευτα δυνατός παίκτης για το κανάλι στο οποίο βρίσκονται, είναι η λιγότερο προβεβλημένη εκπομπή προς τα έξω.

Ακόμα και η διαφημιστική καμπάνια που υπήρξε ενόψει πρεμιέρας κράτησε τόσες ημέρες, όσες θα μπορούσα να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ επίσης δεν υπήρξε και καμία περαιτέρω προσπάθεια προώθησης της εκπομπής! Πως συμβαίνει δηλαδή στις άλλες εκπομπές και στ άλλα κανάλια;

Καμία σχέση! Τι να κάνω; Είπαμε, σας υποσχέθηκα να σας λέω «Μόνο Αλήθειες».

Παρά ,λοιπόν, το γεγονός ότι τα «Αποκαλυπτικά Plus» βγαίνουν στον αέρα κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, είναι εδώ και σηκώνουν το ανάστημά τους στον ανταγωνισμό. Είναι εδώ και κρατάνε γερά, βάζοντας πλάτη σ ΄ένα κανάλι που τώρα ξεκινάει να γράψει την δική του ιστορία. Τα «Αποκαλυπτικά» είναι εδώ, αποδεικνύοντας πως ξέρουν νa αντέχουν στους κλυδωνισμούς…

Τα «Αποκαλυπτικά» είναι εδώ γιατί έχουν χτίσει μία πολύτιμη σχέση με τους τηλεθεατές…

Υπογράφει το κείμενο ο
Μένιος Φουρθιώτης

READ more