Η “Σταχτοπούτα” έκανε επίσημη πρεμιέρα! Ποιοι έδωσαν το παρών; [pics]

Τα Χριστούγεννα είναι πλέον εδώ και τι πιο ωραία έξοδος από το να πας θέατρο με τα παιδιά σου! Σίγουρα μία από τις παιδικές παραστάσεις που πρέπει να δεις αν είσαι γονιός (ή και όχι) είναι η Σταχτοπούτα στο θέατρο Brodway. Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα του διάσημου έργου του Charles Perrault σε μορφή μιούζικαλ, από την εταιρεία παραγωγής θεαμάτων του Μαυρίκιου Μαυρικίου.

Στον ρόλο του βασιλιά απολαύσαμε τον μοναδικό Κώστα Βουτσά, ενώ στον ρόλο της Σταχτοπούτας και του γοητευτικού πρίγκιπα τους ταλαντούχους Μυριέλλα Κουρεντή και Γιάννο Παπαυεσταθίου αντίστοιχα. Τα μελωδικά τραγούδια, οι όμορφες μελωδίες και οι εντυπωσιακές χορογραφίες είναι τα βασικά εργαλεία αυτής της διαδραστικής υπερπαραγωγής που στόχο έχει όχι μόνο να διασκεδάσει τους μικρούς θεατρόφιλους και να καλλιεργήσει την φαντασία τους αλλά να τους μεταδώσει και αξίες όπως ο σεβασμός, η δικαιοσύνη και η δύναμη της αληθινής αγάπης.

Μία αγαπημένη ιστορία, με παραμυθένιες εικόνες και ηθικά διδάγματα. Μία φαντασμαγορική παράσταση γεμάτη ζωτικά μηνύματα για όλη την οικογένεια. Ανάμεσα στους επώνυμους που έδωσαν το παρών ήταν η Σίσσυ Φειδά, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, η Φιλίτσα Καλογεράκου, η Τριανταφύλλη Μπουτεράκου, ο Τόνυ Δημητρίου κ.α.

Δες φωτογραφίες από την επίσημη πρεμιέρα:

Κώστας Βουτσάς-Φοίβος Βουτσάς-Αλίκη Κατσαβού

Μαυρίκιος Μαυρικίου – Γιάννης Παπαμιχαήλ

Γιάννης Παπαμιχαήλ-Γρηγορία Αυγερινοπούλου

Σπύρος Μπιμπίλας-Κώστας Βουτσάς-Φοίβος Βουτσάς-Αλίκη Κατσαβού-Πέτρος Ξεκούκης

Φιλίτσα Καλογεράκου-Τέτα Καμπουρέλη

Τέτα Καμπουρέλη-Πέτρος Ξεκούκης

Τόνυ Μαυρίδης-Μαυρίκιος Μαυρικίου

Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου

Η Σίσσυ Φειδά με την κόρη της Διώνη

Χωρίς διδακτισμό αλλά με χιούμορ και φαντασία ο ”βασιλιάς” του ελληνικού θεάτρου, Κώστας Βουτσάς, ενώνει τις δυνάμεις του στον ομώνυμο ρόλο επί σκηνής με τους Σπύρο Μπιμπίλα, Ευτυχία Φαναριώτη, Τέτα Καμπουρέλη, Γιάννο Παπαευσταθίου, Άκη Δήμα, Έφη Κιούκη, Νικόλα Γεωργανή, Γρηγορία Αυγερινοπούλου, Ιωάννα Μαρμάρου και Γεωργία Πλουσιάδη. Στον ρόλο της Σταχτοπούτας η λαμπερή Μυριέλλα Κουρεντή. Τον πολυμελή θίασο και τα βήματα των ηρώων οδηγεί μουσικά ο μαέστρος Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Η υπόθεση του έργου:

Η Σταχτοπούτα είναι ένα κορίτσι που ζει με τη μητριά της και τις θετές αδερφές της που την κακομεταχειρίζονται. Όταν η μητριά και οι θετές αδερφές της πάνε στον χορό του παλατιού, η Σταχτοπούτα μεταμορφώνεται με έναν μαγικό τρόπο από ένα κορίτσι που κοιμάται στις στάχτες του τζακιού σε μία αγνώριστη πριγκίπισσα και βρίσκεται κι αυτή στον βασιλικό χορό. Ο πρίγκιπας την ερωτεύεται αμέσως, αλλά εκείνη πρέπει να φύγει από τον χορό για να επιστρέψει στο σπίτι πριν τους δικούς της. Στην βιασύνη της χάνει το γοβάκι της και ο πρίγκιπας που το βρίσκει βγάζει φιρμάνι πως θα παντρευτεί μόνο εκείνη στης οποίας το πόδι θα ταιριάξει τέλεια. Όλες οι κοπέλες του βασιλείου και οι θετές αδελφές της δοκιμάζουν το γοβάκι χωρίς αποτέλεσμα. Η Σταχτοπούτα, που αρχικά κρυβόταν από τον πρίγκιπα, δοκιμάζει το παπούτσι το οποίο εφαρμόζει τέλεια. Έτσι, ο πρίγκιπας την παντρεύεται και ζουν μαζί ευτυχισμένοι στο παλάτι.

Φωτογραφίες: NDP, Papadakis Press, Σωτήρης Κυπραίος

Read More

And More