Η συγκλονιστική ιστορία του Λευτέρη Μαντζίκα στο νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα – Ποια η σχέση του με Μάκη Παντζόπουλο και Ελένη Μενεγάκη;

Στις 12 Μαΐου, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, το νέο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα, Κώστα Κρομμύδα. “Ακάκιε”. Η υπόθεση του βιβλίου έχει να κάνει με τη ζωή ενός επιχειρηματία που κατάφερε να φτιάξει μια από τις πιο διάσημες βιομηχανίες ζυμαρικών στη Ελλάδα. 

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι η σχέση που έχει ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου του Κώστα, με τον Μάκη Παντζόπουλο και την Ελένη Μενεγάκη. Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, είναι ο Λευτέρης Μαντζίκας, που δεν είναι άλλος από τον παππού του συζύγου της Ελένης Μενεγάκη! Η σύζυγος του Λευτέρη Μαντζίκα, γιαγιά του Μάκη λεγόταν Μαρίνα και από κει πήρε και το όνομά της η πανέμορφη κόρη της Ελένης και του Μάκη Μαρίνα! Να σημειώσουμε εδώ ότι ο συγγραφέας πήρε την πρώτη ύλη και την έμπνευση για το βιβλίο του, μέσα από την οικογενειά του, αφού η σύζυγός του Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, είναι κι αυτή εγγονή του Λευτέρη Μαντζίκα!

Ο Λευτέρης Μαντζίκας, με τα εγγόνια του Χρήστο Γιώτη και Μαρίνα Γιώτη, Λευτέρη Παντζόπουλο και Ματθαίο Παντζόπουλο

Η γιαγιά του Μάκη Μαρίνα με τον Παππού του Λευτέρη Μαντζίκα

Διάβασε ένα απόσπασμα από την ιστορία της ζωής του Λευτέρη Μαντζίκα:

“Όταν το μέτωπο κατέρρευσε γύρισε με ελαφρά κρυοπαγήματα στη Λιγοψά και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου αρραβωνιάστηκε τη Μαρίνα Ντίσκου, κόρη του αρτοποιού Ιωάννη Ντίσκου, την οποία για πρώτη φορά γνώρισε στο καράβι «Ο Γλάρος» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Πρέβεζα. Ο γάμος τους ήρθε λίγους μήνες μετά, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1941. Εργάζονταν και οι δύο στον οικογενειακό φούρνο ο οποίος έπειτα από μεγάλες δυσκολίες κατάφερε να επιβιώσει από τις καταστροφές του πολέμου και η λειτουργία του συνεχίστηκε μέχρι το 2014 στο Κολωνάκι με την επωνυμία «Κομπλέ». Η καθημερινή του επαφή με τους εμπόρους σιτηρών και αλεύρων σε συνδυασμό με το διορατικό του πνεύμα και τις γνώσεις του από τις σπουδές του στην εμπορική σχολή, τον ώθησαν σε μια απόφαση που άλλαξε για πάντα τη ζωή του, αλλά και την ιστορία της ελληνικής και παγκόσμιας βιομηχανίας ζυμαρικών”

 

Read More

And More