Η συγνώμη του Π. Σόμπολου για την γκάφα στο θέμα της τρομοκρατίας

Η συγνώμη του Π. Σόμπολου για την γκάφα στο θέμα της τρομοκρατίας | tlife.gr

Mε άρθρο του σε ιστοσελίδα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζητάει συγγνώμη για την δημοσιογραφική «γκάφα» όπως λέει και ο ίδιος,που δεν είναι άλλη από την είδηση, ότι η μητέρα της 27χρονης Γερμανίδας ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF.

Το άρθρο έχει τίτλο «Μια συγγνώμη και μια οφειλόμενη εξήγηση» και ο Πάνος Σόμπολος εξηγεί τους λόγους που οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού ρεπορτάζ, οδηγήθηκαν σε λάθος

Διάβασε όλο το άρθρο:

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής βγήκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, μετά από συνεννόηση με τον διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο και αποκατέστησα την πραγματικότητα τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Επειδή το θέμα είναι σοβαρότατο, έχουμε υποχρέωση για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα κι αυτό κάνουμε αυτή την ώρα. Δηλαδή, λέμε ότι η μητέρα της συλληφθείσας 27χρονης Γερμανίδας αλλά και ο πατέρας της (σ.σ. είχε μεταδοθεί ότι κι αυτός ήταν στη RAF και σκοτώθηκε στη Γερμανία σε συμπλοκή με αστυνομικούς), δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες της RAF».
Και ενώ περιμέναμε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο θα εζητείτο συγνώμη από την οικογένεια Μάγερ και θα αποκαθιστούσε τα πράγματα, με μεγάλη καθυστέρηση, λάβαμε δελτίο Τύπου που μιλάει για «πρόωρα άτυπη ενημέρωση».
Ούτε ο υπουργός βγήκε να παραδεχθεί το σοβαρότατο λάθος με το οποίο σπιλώνεται η ζωή της κας Μάγερ, παρά στη δήλωσή του μιλάει για «απαγόρευση της μετάδοσης πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων».
Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά. Επειδή πιστεύω απόλυτα στη δεοντολογία, την οποία και τιμώ απαρέγκλιτα, επειδή πεποίθησή μου και πιστεύω μου είναι ότι δεν κάνουμε μόνο ένα επάγγελμα για να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά πάνω απ’ όλα επιτελούμε και λειτούργημα, ένιωσα την ανάγκη να τα αναφέρω όλα αυτά, αφού επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι εκτεθήκαμε ανεπανόρθωτα από την εσφαλμένη επίσημη, και όχι άτυπη, ενημέρωση της Αστυνομίας.
Πιστεύω απόλυτα ότι και οι αστυνομικοί δεν είχαν δόλο δίνοντας τα όσα έδωσαν για τη μάνα της συλληφθείσας καθηγήτριας.
Έγινε ό,τι έγινε από επιπολαιότητα και βιασύνη. Θα έπρεπε να περιμένουν την απάντηση από τις γερμανικές Αρχές για τη μάνα της 27χρονης η οποία έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο και περίπου την ίδια ηλικία με τη Μάγερ. Εκείνη που, πραγματικά, ήταν δραστήριο μέλος της RAF, όπως και ο άντρας αυτής που πράγματι σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Γερμανία.
Βιάστηκαν οι αστυνομικοί και ενήργησαν χωρίς να προσέξουν ότι επρόκειτο για ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά η μια γυναίκα δεν είχε καμία σχέση με την άλλη.

READ more