Η συνέντευξη που είχε δώσει στην Τατιάνα, το μοντέλο που πέθανε από ανορεξία

Σε ηλικία μόλις 28 χρόνων πέθανε η Γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό στις 17 Νοεμβρίου. Η νεαρή κοπέλα είχε δώσει στο παρελθόν μια συγκλονιστική συνέντευξη στην Τατιάνα Στεφανίδου, όπου είχε μιλήσει για τη νευρική ανορεξία, από την οποία και έπασχε.

“Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιπτώσεις της νευρικής ανορεξίας και εγώ θεωρώ ότι πρέπει να μιλάμε γι’ αυτήν την ασθένεια. Είναι καθήκον μας”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το μοντέλο-θύμα της νευρικής ανορεξίας.
Η ίδια είχε αποκαλύψει πως έπασχε από νευρική ανορεξία, από τα 13 της χρόνια. “Υποφέρω από αυτή την ασθένεια πολλά χρόνια. Από τα 13 μου. Δεν έχω θεραπευθεί πλήρως, αλλά προσπαθώ και θα τα καταφέρω, επειδή αγαπώ τη ζωή”, είχε αναφέρει στη συνέντευξή της και είχε εξηγήσει πως η προσπάθεια της μητέρας της, να την κρατήσει για πάντα κοριτσάκι, ήταν η κύρια αιτία που έπασχε από νευρική ανορεξία. “Η μητέρα μου δεν ήθελε να μεγαλώσω και να αναπτυχθώ. Ήθελε να μείνω για πάντα κοριτσάκι και δεν τρεφόμουν σωστά. Από τα 13 μου άρχισα να χάνω βάρος και σιγά σιγά μείωνα την ποσότητα της τροφής μου, ώσπου έφθασα να τρώω μόνο ένα κομματάκι σοκολάτας”, είχε αναφέρει.
Όσον αφορά της αντιδράσεις του κόσμου, η Ιζαμπέλ είχε πει πως στο δρόμο και στις καφετέριες ο κόσμος δεν την εξυπηρετούσε. Την κοιτούσαν με καχυποψία και νόμιζαν πως είχε κάποια ασθένεια. “Κάποια εποχή έκρυβα το σώμα μου και ντρεπόμουν να βγω έξω”, είχε δηλώσει.
Παρόλα αυτά, στα 25 της χρόνια και αφού είχε νοσηλευτεί πολλές φορές έπεσε σε κώμα. Μετά από αυτήν την περιπέτεια με την υγεία της, προσπάθησε να τρώει κανονικά, αλλά ό,τι έτρωγε το έβγαζε.
Η Ιζαμπέλ Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το εξαιρετικά αδύνατο, απωθητικό, κοκαλιάρικο σώμα της και το λεπτό ωχρό της πρόσωπο με τα βαθουλωμένα μάτια και τα προτεταμένα δόντια.
Ήταν φωτογραφίες που ενοχλούσαν τους θεατές, όμως η Ιζαμπέλ Καρό δέχτηκε να είναι αυτή η πρωταγωνίστρια της καμπάνιας κατά της ανορεξίας θέλοντας να βοηθήσει και τον εαυτό της αλλά και τα χιλιάδες κορίτσια στον κόσμο που δεν βάζουν μπουκιά στο στόμα τους για να μοιάζουν με μανεκέν…

Δυστυχώς στα 28 της χρόνια έχασε τη μάχη για τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τον κόσμο του μόντελινγκ.

Δες το video από τη συνέντευξη:

Read More

And More