Η τηλεοπτική επιστροφή του Αντώνη Καφετζόπουλου !

Αφού προτίμησε για αρκετά χρόνια να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας από την tv, – η οποία η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς τον έχει λατρέψει – , ο Αντώνης Καφετζόπουλος την πήρε την μεγάλη απόφαση και υπέκυψε ξανά στην γοητεία της.

Ναι, ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να ανοίξει και πάλι την πόρτα της μικρής μας οθόνης, γυρίζοντας στο τηλεοπτικό προσκήνιο μέσα από μία ψυχαγωγική εκπομπή και όχι μέσα από κάποια ελληνική σειρά. Για την ακρίβεια, ο Αντώνης ανέλαβε να παρουσιάζει ένα εβδομαδιαίο, τηλε-παιχνίδι γνώσεων, το οποίο όλοι ξέρουμε καλά και πρώτα απ ΄όλους ; Ο ίδιος, μιας και το έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο λόγος; Ο λόγος για το “Ευρη-κα”, που οι ΕΡΤικοί θέλησαν να ξανά ζωντανέψουν ! Ετσι, από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17.00, αρχίζει η νέα σειρά 24 εκπομπών «Εύρηκα» με τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Η σειρά στοχεύει στην εξοικείωση των τηλεθεατών με την τεχνολογία, την επιστήμη, το περιβάλλον και με θέματα που θεωρούνται δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα από την καθημερινή ζωή.

Μαζί με τον αγαπημένο πρωταγωνιστή, εμφανίζεται η γεωλόγος-καθηγήτρια Χριστίνα Μελίδου, η οποία αναλαμβάνει να δώσει επιστημονική εξήγηση σε απλά ερωτήματα, με τον δικό της πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο.

Σε κάθε επεισόδιο φιλοξενούνται γνωστοί επιστήμονες από διάφορους τομείς, οι οποίοι είναι ειδικοί στο θέμα που παρουσιάζει κάθε φορά η εκπομπή. Η παρουσίαση των θεμάτων γίνεται με τρόπο βατό, αναλυτικό και χιουμοριστικό, έτσι ώστε να συνδέονται με την καθημερινότητα του θεατή.

Η εκπομπή γυρίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε φυσικά ντεκόρ, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, όπως μουσεία, εκθεσιακούς και αρχαιολογικούς χώρους, πανεπιστήμια κ.α, ανάλογα με τις ανάγκες της αφήγησης και του θέματος. Η αφήγηση συμπληρώνεται από computer graphics και 3D, τα οποία κάνουν την αναπαράσταση πιο εύληπτη, ελκυστική και πλούσια. Τέλος, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραπιπερίδη και η παραγωγή της Magic Bus.

Read More

And More