Η βασίλισσα Σοφία και οι μεζέδες του Βόλου!

Την Ελλάδα επέλεξε για να περάσει λίγες μέρες ηρεμίας και ξεκούρασης η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία μαζί με τον πρίγκιπα Μιχαήλ και την αδελφή της Ειρήνη. Η βασίλισσα Σοφία μετά την επίσκεψή της στις Σπέτσες για το γάμο του Νικόλαου και της Tατιάνας που έγινε τον Aύγουστο, αποφάσισε να επισκεφθεί το Βόλο.

Η Σοφία αφού θαύμασε τις ομορφιές του Βόλου επέλεξε να γευματίσει στο παραδοσιακό τσιπουράδικο “Παπαδής” στην παραλία της πόλης. Ο σερβιτόρος που την εξυπηρέτησε μίλησε στο TLIFE.
“Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το πόσο απλή είναι. Ήταν μια απλή και ευγενική γυναίκα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο σερβιτόρος του τσιπουράδικου. Ο ίδιος σημειώνει πως εκείνη και η παρέα της έφαγαν όλους τους παραδοσιακούς μεζέδες που φτιάχνουν. “Έφαγαν πεσκανδρίτσα, καραβίδες, σαγανάκι, καλαμαράκια και σαλάτες”, λέει και προσθέτει πως ήταν πολύ ευγενική και έμεινε ευχαριστημένη από το μενού.
Ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Ταχυδρόμου”, η βασίλισσα Σοφία είπε στους εργαζομένους και στον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου ότι είχε επισκεφθεί πριν από πολλά χρόνια το Βόλο μαζί με τον αδελφό της, όμως η τωρινή της επίσκεψή την ενθουσίασε.
Ιδιαίτερα απλή η βασίλισσα Σοφία, η οποία εμφανίστηκε με σπορ ντύσιμο, δεν αρνήθηκε στον ιδιοκτήτη του τσιπουράδικου να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία.
Μόλις η ίδια και η παρέα της ολοκλήρωσαν το γεύμα τους κατευθύνθηκαν στην Πορταριά, καθώς η βασίλισσα της Ισπανίας διαμένει σύμφωνα με πληροφορίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής, κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές
Ακόμη, οι κάτοικοι της περιοχής την υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και της απόδωσαν όλες τις τιμές που αρμόζουν σ’ ένα αρχηγό κράτους. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, ακριβώς δηλαδή επειδή γίνεται δεκτή ως αρχηγός κράτους, η Ελληνική προεδρία της Δημοκρατίας έχει παραχωρήσει ειδική αστυνομική δύναμη, όπως γίνεται σε κάθε της επίσκεψη στην Ελλάδα.

Read More

And More