Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι φόρεσαν… πουέντ!

Το ACB συνεχίζει δυναμικά την προετοιμασία της παράστασης κλασικού μπαλέτου ‘Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι’ σε χορογραφία Olivia Pickford που θα παρουσιάσει στο Θέατρο Κέντρο Τεχνών, στο Χαλάνδρι (ACS) στις 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου.

/

Οι εντατικές καθημερινές ολοήμερες πρόβες που έγιναν τον Ιούλιο στο Εργαστήρι Χορού (πρώην σχολή του Γιάννη Μέτση) απέδωσαν τα μέγιστα. Υπό την καθοδήγηση της καταξιωμένης Βρετανίδας χορογράφου Olivia Pickford, οι 75 νέοι χορευτές και χορεύτριες (ηλικίας 9-21 ετών) απογείωσαν το ταλέντο τους και απέδειξαν ότι διαθέτουν τη θέληση, την πειθαρχία, την συνέπεια, την επιμονή αλλά και τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο σκληρό πρόγραμμα και τις απαιτήσεις μιας επαγγελματικής παράστασης. Μετά τη διανομή των ρόλων που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και με οδηγό το πάθος της, η ομάδα των χορευτριών και χορευτών του ACB συνεχίζει από τον Σεπτέμβριο τις πρόβες για 12 συνεχείς Κυριακές, μέχρι την παρουσίαση της παράστασης.

/

Το όνειρο της ομάδας είναι ένα: τρεις μοναδικές παραστάσεις, στη μεγάλη σκηνή του Θέατρο Κέντρο Τεχνών στις 30/11 και 1/12….Και αυτή θα είναι μόνο η αρχή. Tο Athens Children’s Ballet πέρα από τη δυνατότητα που δίνει σε νέους ταλαντούχους χορευτές και χορεύτριες να συμμετέχουν σε μία επαγγελματική παράσταση κλασικού μπαλέτου και να συνεργαστούν με μία διακεκριμένη ομάδα χορογράφων & εκπαιδευτών, τους δίνει και την ευκαιρία να διεκδικήσουν δύο υποτροφίες για φοίτηση σε κορυφαία Dance Summer schools της Αγγλίας, όπως το Royal Ballet School, Elmhurst School of Dance, Bird College and Royal Academy of Dance.

/

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, καθηγήτρια κλασικού και μοντέρνου χορού με πολυάριθμες συνεργασίες με χορογράφους του εξωτερικού. Επίτιμη πρόεδρος του ACB είναι η Lynn Wallis, καλλιτεχνική διευθύντρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου και χορογράφος η Olivia Pickford, συντονίστρια χορού της ομάδας Outreach Company “Reach4Dance” και καθηγήτρια σύγχρονου χορού για τους τελειόφοιτους στη διάσημης επαγγελματικής σχολής μπαλέτου Elmhurst. Την σκηνογραφία της παράστασης επιμελείται η Εύα Γουλάκου η οποία έχει στο ενεργητικό της τη διεύθυνση σκηνογραφίας θεατρικών παραστάσεων (“Basically I am left handed”, Διεθνές Φεστιβάλ Φιλίππων και Θάσου κ.α.) καθώς και ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών ταινιών (“Time Machine” σε σκηνοθεσία Yogesh Sudhakara, London Film Academy 2012 κ.α.)

Read More

And More