Ιάκωβος Γκόγκουα: H φωτογραφία με τον μικρό Τζόβερο απο την Ουγκάντα που μας συγκίνησε!

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα μπορεί να … προέρχεται από το χώρο της showbiz, αλλά εδώ και αρκετά χρόνια τον κέρδισε η ιατρική που ήταν και αυτό που σπούδασε. Ιδιαίτερα ενεργός στα social media o Ιάκωβος ανάρτησε πριν λίγες μέρες μια φωτογραφία δείχνοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού του που δεν γνωρίζαμε!

Ήταν η φωτογραφία του Τζόβερο. Ενός υπέροχου πιτσιρικά από την Ουγκάντα στον οποίο ο Ιάκωβος έγινε ανάδοχος γονέας με την βοήθεια της A Priori. Και μπορεί να μην έχουν βρεθεί ποτέ από κοντά αλλά ο Τζόβερο φωτογραφήθηκε έχοντας στα χέρια του τη φωτογραφία του Ιάκωβου ενώ  του έστειλε στα αγγλικά ένα σημείωμα που τον ευχαρίστησε γιατί πληρώνει τα δίδακτρα του σχολείου του και έτσι μπορεί να μορφωθεί!

Η σχέση του Ιάκωβου  με τον 7χρονο Τζόβερο ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια και εξηγεί στο tlife πώς πήρε την απόφαση

«Μέσω μίας κουβέντας με μία αγαπημένη φίλη μου ηθοποιό. Μία συνάδελφός της από τη θεατρική ομάδα που βρίσκονταν ήταν μέλος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης με τεράστια δράση. Ήταν παράλληλα ανάδοχος γονέας ενός παιδιού από την Ουγκάντα. Ζήτησα πληροφορίες για την αναδοχή. Ήθελα να ξέρω επ’ ακριβώς τις υποχρεώσεις μου γιατί θέλω να είμαι πάντοτε συνεπής στην όποια ευθύνη αναλαμβάνω. Ανέλαβα με μεγάλη χαρά την αναδοχή του Τζόβερο πριν από δυόμισι χρόνια. Σήμερα πια είναι επτά χρόνων και κάθε φορά που μου στέλνει μία φωτογραφία ή ένα γράμμα συγκινούμαι πολύ. Δεν υπάρχει νομίζω κάτι πιο όμορφο στη ζωή από το να μπορείς να βοηθήσεις με όποιο τρόπο μπορείς έναν άνθρωπο και ειδικά ένα παιδί. Χαίρομαι πολύ που έχω συμβάλει στη σίτιση, στην ένδυση, στο σχολείο του Τζόβερο”

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα δεν κρύβει μάλιστα ότι σκοπεύει να συναντήσει τον επτάχρονο Τζόβερο «Θέλω να το γνωρίσω. Έχω έντονα στο μυαλό μου να κάνω ένα ταξίδι στην Ουγκάντα. Προς το παρών, έστω και με τις φωτογραφίες και τα βίντεο, χαίρομαι που βλέπω πώς εξελίσσεται τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Μακάρι να μπορούσαν όλοι οι άνθρωποι να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη».

Read More

And More