Ιάκωβος Γκόγκουα: Ο γοητευτικός γιατρός των διασήμων ετοιμάζει βιβλίο “αυτοβοήθειας”

Τον Ιάκωβο Γκόγκουα, τον  γνωρίσαμε έντεκα χρόνια πριν, ως έναν από τους πιο ταλαντούχους χορευτές και ερμηνευτές. Το 2010 συμμετείχε στον διαγωνισμό της Eurovision αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις και συνεργάστηκε έκτοτε με μία πλειάδα ερμηνευτών της pop σκηνής. Το 2015 τα άφησε όλα πίσω του επιλέγοντας να ασκήσει την ιατρική ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πλέον έρχεται να μας εντυπωσιάσει με έναν καινούργιο ρόλο, αυτόν του συγγραφέα. Ο Ιάκωβος Γκόγκουα εξομολογείται στο TLIFE, την απόφασή του να δημιουργήσει το πρώτο του βιβλίο αυτοβοήθειας. Όπως εξηγεί “Aπό πολύ παλιά, όταν ακόμα ήμουν φοιτητής και έκανα την ειδικότητά μου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, υπήρχαν πολλά άτομα στο φιλικό επαγγελματικό αλλά και στο γενικότερο περιβάλλον μου που με χιούμορ φυσικά μου ανέφεραν πως θέλουν να μου μοιάσουν και αυτό αφορούσε κυρίως στο θετικό και αισιόδοξο τρόπο με τον οποίο σκεφτόμουν.

Διαχειρίζομαι τα πράγματα με θετικότητα και ψυχραιμία. Μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα είναι πολλοί εκείνοι οι άνθρωποι που μου έχουν αναφέρει πως η ζωή τους άλλαξε με ένα τρόπο εξαιτίας μου γιατί ξεκίνησαν να μιμούνται τον τρόπο σκέψης μου. Οπότε αποφάσισα ότι θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να υπάρχει ένα βιβλίο με το οποίο οποιοσδήποτε θελήσει μπορεί να πάρει συμβουλές για απλά αλλά και πολύ ουσιαστικά θέματα που τελικά μας φέρνουν την ευτυχία όπως το κομμάτι της διαχείρισης της καθημερινότητας” Ποιο είναι όμως το κυρίαρχο μήνυμα που θέλει να δώσει στους αναγνώστες;

Ο ίδιος τονίζει: ” Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Δεν υπάρχουν άτυχοι και τυχεροί άνθρωποι. Όταν έχεις μία θετική και αισιόδοξη ματιά για τη ζωή τότε και αυτή είναι με το μέρος σου και πολλά καλά πράγματα συμβαίνουν ή έστω μαθαίνεις να δίνεις περισσότερη σημασία σε αυτά που πολλές φορές είναι απαρατήρητα. Τα προβλήματα αλλά και η ευτυχία είναι απόφαση δική μας όχι κάποιου άλλου”

Τι θέλει όμως να πουν οι αναγνώσεις ολοκληρώνοντας και την τελευταία σελίδα του βιβλίου “Θα είμαι πολύ ευγνώμων και χαρούμενος αν κάποιος τελειώνοντας το βιβλίο αυτό έχει νιώσει ότι έχει βοηθηθεί από τις συμβουλές μου και έχει αλλάξει έστω και μία μοίρα τον τρόπο σκέψης του. Ακόμα και αυτό το ελάχιστο ποσοστό όταν αρχίσει να εφαρμόζεται στην πράξη θα φέρει ένα τεράστιο θετικό κλίμα κύμα αλλαγών”

Διάβασε εδώ: Ιάκωβος Γκόγκουα: Από σέξι χορευτής, γιατρός στο Κολωνάκι! Η συγκλονιστική ζωή του!

Read More

And More