Ian McEwan: Ο σπουδαίος Βρετανός συγγραφέας ήρθε στην Ελλάδα [pics]

Η Αθήνα βρίσκεται από τις 23 Απριλίου στο επίκεντρο των φίλων του βιβλίο καθώς επελέγη από την UNESCO ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018. Στόχος της διοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» είναι να φέρει τα “βιβλία παντού”. Με αυτή την αφορμή επισκέφτηκε την πόλη μας και ο βραβευμένος με BOOKER, Ian McEwan.

Το μεσημέρι της Πέμπτης τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο σπουδαίος Βρετανός συγγραφέας ήταν τιμώμενο πρόσωπο σε μία ξεχωριστή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής (στην αίθουσα Δ. Μητρόπουλος στις στις 19.00). Συνομίλησε με τον συγγραφέα Χάρη Βλαβιανό για την τέχνη της μυθοπλασίας και τους τρόπους με τους οποίους ένας μυθιστοριογράφος «επινοεί τον εαυτό του» κατά τη διαδικασία της συγγραφής του έργου του. Η

Σήμερα, Πέμπτη 26 Απριλίου, ο Ian McEwan θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Public της πλατείας Συντάγματος (στις 19:00), για να συναντήσει το κοινό του και να υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Ο Ian McEwan έχει γράψει 2 συλλογές διηγημάτων και 14 μυθιστορήματα. Το 1987 κέρδισε το Whitbread Award και έξι χρόνια μετά το Prix Femina Étranger για το μυθιστόρημά του «Χαμένο παιδί». Τρία μυθιστορήματά του συμπεριλήφθηκαν στις τελικές υποψηφιότητες για το βραβείο Booker, το οποίο τελικά κέρδισε το 1998 για το «Άµστερνταµ».

Το τελευταίο βιβλίο του Ian McEwan, «Καρυδότσουφλο», κυκλοφόρησε στα ελληνικά τον Δεκέμβριο του 17 από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More