Ιάσονας Παπαματθαίου: “Με τρομοκράτησε ο χαμός της τηλεοπτικής μου κόρης”

Ανήσυχος, αεικίνητος και τυχερός που κάνει αυτό που αγαπά. Αυτός είναι ο Ιάσονας Παπαματθαίου και έτσι ακριβώς νιώθει ο ίδιος! Ο ταλαντούχος γιος του ηθοποιού Τάκη Παπαματθαίου ακολούθησε από νωρίς τα βήματα του πατέρα του στον χώρο της υποκριτικής και είναι γνωστός πλέον στον χώρο του θεάτρου, καθώς ασχολείται και με τη σκηνοθεσία. Φέτος κάνει το μεγάλο του ντεμπούτο στην τηλεόραση αφού πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Alpha «8 λέξεις» και έχει κερδίσει πολύ καλές κριτικές με την ερμηνεία του.

O ρόλος του… διαφορετικός από εκείνους που έχει συνηθίσει «Μου άρεσε πολύ που θα έκανα έναν νεαρό πολιτικό. Είναι κόντρα ρόλο και κάτι νέο για την ελληνική τηλεόραση και εφόσον είμαι φαν των πολιτικών θρίλερ χάρηκα πολύ. Επίσης έχει ενδιαφέρον που για μένα είναι κόντρα ρόλος. Στη σειρά αντιμετώπισε ήρεμα σχετικά την απιστία της συζύγου του με τον αδερφό του «Μάλλον το ίδιο ήρεμα θα το αντιμετώπιζα και στην πραγματικότητα απλά δεν νομίζω ότι θα την πήγαινα και ταξίδι. Αν και μου είναι δύσκολο να το καταλάβω γιατί στην πραγματικότητα είμαι μοναχοπαίδι» δηλώμνει στο Secret και τη Σπυριδούλα Τριάντου.

Στη συνέχεια εξηγεί το πώς ένιωθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων που τον ήθελαν να κηδεύει την τηλεοπτική του κόρης «Ήταν πάρα πολύ δύσκολες σκηνές. Στην αρχή τρομοκρατήθηκα αλλά μετά το πήρα σαν πρόκληση. Έδωσα ότι μπορούσα, απλά επειδή ήταν πολύ δύσκολο και ευαίσθητο το θέμα των σκηνών με έριχναν ψυχολογικά. Γυρνούσα σπίτι λίγο θλιμμένος, χωρίς να το καταλαβαίνω την ώρα του γυρίσματος» και ξεχωρίζει εκείνη την σκηνή που τον δυσκόλεψε περισσότερο «Αυτή της αναγνώρισης του πτώματος της κόρης μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω, πως να ερμηνεύσω σε εκείνη την σκηνή. Το πήρα με το ένστικτο μου και πριν προλάβω καλά- καλά να καταλάβω τι γίνεται, η σκηνή είχε βγει, με μία λήψη. Μετά σχεδόν δεν θυμόμουνα τι είχα κάνει» τονίζει. Η συνεργασία του με τον Ανδρέα Γεωργίου άψογη «Είναι ένας πολύ έξυπνος και ταλαντούχος άνθρωπος και το φοβερό είναι ότι το καταλαβαίνεις από την πρώτη γνωριμία μαζί του, μην σου πω από την πρώτη χειραψία. Ο Αντρέας προσπαθεί να διατηρεί ένα ευχάριστο και φιλικό κλίμα στην δουλειά ενώ παράλληλα να γίνεται και σοβαρή δουλειά. Για μένα αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάζομαι μαζί του». Ο ίδιος ως… αρχηγός κόμματος στη σειρά, τι σχέση έχει με την πολιτική;

«Παρακολουθώ την πολιτική σκηνή ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Οι πολιτικές διαμάχες στην τηλεόραση έχουν τρομερό ενδιαφέρον και κατά την άποψή μου πρέπει όλοι να είμαστε ενημερωμένοι γιατί εμείς καθορίζουμε ποιοι άνθρωποι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία της χώρας μας. Επίσης και η μυθοπλασία γύρω από τον χώρο της πολιτικής με ενδιαφέρει πολύ καθώς παρακολουθώ σειρές και ταινίες με αυτό το θέμα» εξηγεί και τονίζει πως ηθοποιός έγινε «γιατί συνειδητοποίησα ότι το κέντρο έρευνας ενός ηθοποιού είναι ο άνθρωπος, κάτι το οποίο δεν θα βαριόμουν ποτέ» δηλώνει στο Secret και προσθέτει πόσο σημαντική ήταν η συμβουλή του πάτερα του «Μου είπε ότι όλα έχουν να κάνουν μετά ματιά. Αν νιώθεις” γεμάτος “στα μάτια, στο βλέμμα, σύμφωνα πάντα με το ζητούμενο της σκηνής, θα βγεις σωστός».

Μέχρι τώρα ο Ιάσονας εχει δεχτεί πολύ θετικές κριτικές και στην τηλεόραση και το θέατρο «Το θέμα είναι ότι εγώ αμφισβητώ τον εαυτό μου συνεχώς. Αυτό είναι λίγο επώδυνο αλλά από την άλλη με κρατάει σε μια εγρήγορση έτσι ώστε να εξελίσσομαι.» Κεφάλαιο έρωτας και ο ταλαντούχος ηθοποιός αποκαλύπτει πως «Παλιότερα τα έδινα όλα. Αλλά πλέον δεν βγαίνει. Πέρα από την αναζωογόνηση που σου προσφέρει η κατάσταση όταν είσαι ερωτευμένος, υπάρχουν και κάποια πολύ έντονα σκοτεινά σημεία. Τα οποία μου είναι δύσκολο να τα διαχειριστώ παράλληλα με την πολύ δύσκολη και περίπλοκη δουλειά που κάνω. Δεν είμαι κλειστός αλλά παράλληλα δεν είμαι αυτός ο χείμαρρος που ήμουν πιο μικρός. Δύσκολα τα πράγματα και αδιέξοδα και στον έρωτα και στην τέχνη.

Read More

And More