Ideal Standard: Το μπάνιο μπορεί να πάρει “Έμπνευση από την πραγματική ζωή”!

Πανευρωπαϊκή έρευνα της Ideal Standard, δείχνει πώς το μπάνιο μπορεί να πάρει “Έμπνευση από την πραγματική ζωή”!Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ασχολούνται τελετουργικά με την ομορφιά τους, συχνότερα από όλους τους Ευρωπαίους!

· Χώρος αναψυχής: Το 48% των ατόμων ηλικίας 15 – 30 ετών δηλώνουν ότι το μπάνιο είναι η νούμερο ένα επιλογή τους για να προετοιμαστούν για ένα καυτό ραντεβού!

· Χώρος για ρομαντικές συναντήσεις: Ένας στους έξι ευρωπαίους περνά 30 λεπτά «ρομαντικών στιγμών» το μήνα με τον σύντροφό του στο μπάνιο τους!

· Χώρος αυτοαξιολόγησης: Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον καθρέφτη του μπάνιου για να κοιταχτούν δύο φορές την ημέρα (63 φορές το μήνα) και για να αξιολογήσουν την εμφάνισή τους 1,5 φορά την ημέρα (48 φορές το μήνα)

· Χώρος παιχνιδιού: Ένας στους οκτώ γονείς χρησιμοποιεί το χώρο του μπάνιου για να περάσει ποιοτικό χρόνο με το παιδί του!

· Χώρος ανάρρωσης: Το 13% των Ευρωπαίων ανδρών δηλώνουν ότι το μπάνιο είναι ο χώρος που επιλέγουν για να συνέλθουν από ένα …hangover!

Η Ideal Standard, πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο των ειδών υγιεινής παρουσίασε τα αποτελέσματα μίας πανευρωπαϊκής έρευνας, η οποία έδειξε με ποιον τρόπο το περιβάλλον του μπάνιου παίζει καθοριστικό ρόλο και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων. Η έρευνα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι πραγματικές επιθυμίες και απαιτήσεις των καταναλωτών διαφοροποιούνται στο χώρο του μπάνιου με βάση την ηλικία, το φύλο, την κουλτούρα τους, καθώς και την οικογενειακή και προσωπική τους κατάσταση. Δεν αξιολογεί μόνο το πώς χρησιμοποιείται ο χώρος του μπάνιου στις περισσότερες καθημερινές ανάγκες ατομικής φροντίδας, αλλά και σε πιο ασυνήθιστες δραστηριότητες! Τα αποτελέσματα εναρμονίζονται πλήρως με το νέο σκεπτικό της Ideal Standard: “Έμπνευση από την ζωή” (“Inspired by Real Life”) το οποίο αντικατοπτρίζει μια βαθιά επίγνωση για τον οικείο και προσωπικό χαρακτήρα που έχει ο χώρος του μπάνιου στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Οι ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο της Ideal Standard μεταφράζουν αυτή την επίγνωση σε έξυπνα, λειτουργικά, μοντέρνα και καινοτόμα σχέδια.

Η Ideal Standard διεξήγαγε μία online έρευνα σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ερευνών Synovate, χρησιμοποιώντας ένα δείγμα περισσότερων από 4.000 ερωτηθέντων από 11 χώρες της Ευρώπης. Για έναν σημαντικό αριθμό ερωτηθέντων, το μπάνιο αποτελεί χώρο αξιολόγησης της εμφάνισής τους, απόδρασης από την καθημερινότητα, χαλάρωσης και ατομικής περιποίησης, υπογραμμίζοντας τον οικείο και προσωπικό χαρακτήρα που αποκτά ολοένα και περισσότερο ο συγκεκριμένος χώρος του σπιτιού. Τα αποτελέσματα δείχνουν μία ξεκάθαρη τάση για αύξηση του “χρόνου που αφιερώνουμε στον εαυτό μας” με πολλές διαφορές μεταξύ των ηλικιακών ομάδων αλλά και των χωρών. Τα στοιχεία που προέκυψαν έδειξαν τα εξής:

Χώρος που φτιάχνει τη διάθεση: Προετοιμασία για τη μεγάλη βραδιά!



Όταν έρχεται η στιγμή να προετοιμαστούν για μία ξεχωριστή έξοδο ή για ένα πολλά υποσχόμενο ραντεβού, οι νέοι (ηλικίες 15 -30) συνήθως χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους το μπάνιο. Το 48% δήλωσε ότι το μπάνιο είναι ο αγαπημένος τους χώρος για να προετοιμαστούν για ένα ραντεβού. Το ποσοστό αυτό μειώνεται σε 40% μετά την ηλικία των 30. Μερικά από τα νούμερα που επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό του μπάνιου ως έναν «χώρο που φτιάχνει τη διάθεση» είναι ένα ποσοστό 81% των νέων στη Γαλλία που επιλέγουν να προετοιμαστούν για μία ξεχωριστή έξοδο στο μπάνιο τους και ένα ποσοστό 68% που ετοιμάζονται για το ραντεβού τους στον ίδιο χώρο. Οι Βέλγοι (46%) και οι Ιταλοί (45%) επίσης προτιμούν να προετοιμάζονται για τα ερωτικά ραντεβού τους στο μπάνιο. Για τους περισσότερους Ευρωπαίους, ο μέσος χρόνος που χρειάζονται για να προετοιμαστούν για μία ξεχωριστή έξοδο είναι 20 λεπτά, με εξαίρεση τους Ρώσους που αφιερώνουν με άνεση 28 λεπτά. Οι Ολλανδοί, από την άλλη, αφιερώνουν μόλις 16 λεπτά και ετοιμάζονται γρηγορότερα από κάθε άλλο λαό. Το 50% όλων των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το μπάνιο είναι ο πλέον κατάλληλα εξοπλισμένος χώρος για να ετοιμαστεί κανείς για ένα ραντεβού. Χρειάζονται εργονομία, εύκολη αποθήκευση των προσωπικών τους ειδών, λειτουργικό χώρο ατομικής περιποίησης. Η τελευταία συλλογή ‘Strada’ της Ideal Standard, παρέχει το ιδανικό περιβάλλον για να προετοιμαστεί κανείς για μία ξεχωριστή έξοδο. Η σειρά προσφέρει μία ευρεία γκάμα από μοντέρνα είδη υγιεινής, καθώς και ξεχωριστά λειτουργικά έπιπλα μπάνιου, συμπεριλαμβανομένων πολλών τύπων καθρέφτη με ενσωματωμένο φωτισμό.

Χώρος ανάρρωσης και ανάτασης: Αποβάλλοντας την κούραση και την ένταση

Μία ακόμη σημαντική πληροφορία είναι ότι το 13% των ανδρών δηλώνουν ότι το μπάνιο είναι ο χώρος στον οποίο καταφεύγουν για να συνέλθουν από ένα hangover έναντι του 8% των γυναικών. Συγκεκριμένα στη Ρωσία, το μπάνιο είναι ένας δημοφιλής χώρος για να ανακάμψει κανείς μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Το 18% των Ρώσων ερωτηθέντων συμφωνούν ότι τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί ένα καλό ντους για αναζωογόνηση μετά από μία ξέφρενη νυχτερινή έξοδο. Ακολουθούν οι Ιρλανδοί (17%) και οι Έλληνες (15%). Αναζητώντας τον ιδανικό τρόπο για αναζωογόνηση, η Ideal Standard δημιούργησε τη σειρά Idealrain, βραβευμένη με το διεθνές βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design Award. Η σειρά αυτή ενσωματώνει μία εξαιρετικά λεπτή κεφαλή ντους, η οποία προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία ντους χάρις στη μεγαλύτερη επιφάνεια ροής που καλύπτει το νερό, η οποία επιτυγχάνεται με την προσθήκη επιπλέον εκτοξευτήρων νερού στο εξωτερικό τμήμα των κεφαλών ντους. Η Idealrain παρέχει επίσης τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών τύπων ροής νερού: «Βροχή», «Απαλή βροχή» και «Μασάζ» για την αποβολή της κούρασης και για αναζωογόνηση για το υπόλοιπο της ημέρας ή και της νύχτας.
«Η έρευνα δεν αποκάλυψε μόνο την αυξανόμενη σπουδαιότητα του χρόνου που αφιερώνει καθένας για τον εαυτό του στο μπάνιο, αλλά έδειξε επίσης ότι πολλοί καταναλωτές θεωρούν το χώρο του μπάνιου ως ένα δυναμικό, διασκεδαστικό και ευέλικτο περιβάλλον, όπου μπορούν να πραγματοποιήσουν διάφορες δραστηριότητες. Ορισμένα από τα πιο ασυνήθιστα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στο μπάνιο είναι να παίζουν κιθάρα, να χορεύουν, να πλένουν το κατοικίδιό τους ή ακόμη και να καθαρίζουν εξαρτήματα του αυτοκινήτου τους! Το μπάνιο θεωρείται ένας από τους πιο ευέλικτους χώρους του σπιτιού, όπου οι άνθρωποι επιλέγουν να περνούν ορισμένο από το χρόνο τους για να χαλαρώσουν, να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους, να κάνουν σχέδια για το βράδυ τους, να μοιραστούν τα μυστικά τους με τον καθρέφτη τους, να ξανανιώσουν ισορροπημένοι και πολλά πολλά άλλα… Όλα αυτά μας δίνουν το έναυσμα να προχωρήσουμε σχεδιαστικά βήματα μπροστά, προτείνοντας λύσεις για το μπάνιο πραγματικά εμπνευσμένες από την καθημερινή ζωή και από τις διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες που γεννιούνται σε κάθε φάση της ζωής μας», επισημαίνει ο David Hamill, Πρόεδρος της Ideal Standard International.

Read More

And More