“Ιερή” κομπίνα με εικονικές δωρεές σε μοναστήρια και ναούς – “Λαδώνονταν” ιερείς κι εφοριακοί

Είναι γνωστό πως η νομοθεσία προβλέπει έκπτωση φόρου για όσους κάνουν δωρεές και φιλανθρωπίες. Με στόχο λοιπόν αυτήν την έκπτωση φόρου κάποιοι με υψηλά φορολογητέα βαλάντια έστησαν μεγάλες κομπίνες για να αποφύγουν να καταβάλουν υψηλούς φόρους στη εφορία.
Στην καλοστημένη κομπίνα συμμετείχαν ιερείς, ηγουμένοι αλλά και φοροτρεχνικοί, και λογιστές, όλοι με το αζημίωτο εννοείται!
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, η οικονομική επιθεώρηση του υπουργείου Οικονομικών παρέλαβε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καταλόγους με χιλιάδες ονοματεπώνυμα φορολογουμένων, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν δηλώσει στην Εφορία μεγάλα ποσά δωρεών σε ναούς, μοναστήρια κι ενορίες. Τελικά διαπιστώθηκε πως μεγάλος αριθμός των επονομαζόμενων δωρεών ήταν “μαϊμού”!
Οι εικονικές δωρεές γίνονταν τόσο από επιχειρηματίες όσο και από δημοσίους υπαλλήλους, πολλοί εκ των οποίων τις είχαν αναγάγει σε σπορ, σε συνεργασία βεβαία με ιερείς και εφοριακούς, αποφεύγοντας έτσι να καταβάλουν υψηλούς φόρους στην Εφορία.

Read More

And More