Ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων εγκλωβισμένοι στις μικροπολιτικές τους στρατηγικές

Ακόμα ένα μικροπολιτικό παιχνίδι παίζεται έως αυτή την ώρα από τα δυο κόμματα εξουσίας στις πλάτες του ελληνικού λαού. H ευθύνη πρωτίστως ανήκει στον πρωθυπουργό ο οποίος είναι εκείνος που πρέπει να κινήσει τα νήματα…

Η επόμενη ημέρα της ψήφου εμπιστοσύνης βρίσκει τους έλληνες να αναρωτιούνται ακόμα γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Γιατί η χώρα ενώ βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται σε μια δίνη πολιτικών εξελίξεων που όπως όλα δείχνουν δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της ΝΔ με την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι αυτή την ώρα δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι προσωπικές τους στρατηγικές, οι πολιτικές τους επιδιώξεις και όχι το καλό αυτού του τόπου.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν είπε απολύτως τίποτα! Δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την κυβέρνηση συνεργασίας, είπε για ακόμα μια φορά το βαρύγδουπο “δεν είμαι κολλημένος σε καρέκλα” και αποχώρησε για να κάνει μια σύσκεψη με τον αντιπρόεδρό του για το γιούρογκρουπ της Δευτέρας.
Και απ’ ότι φαίνεται τουλάχιστον άμεσα δεν φαίνεται να προχωράει τίποτα. Και εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα. Τι θα κάνουν εκείνοι – όπως για παράδειγμα ο κ. Λοβέρδος – που έλεγαν ότι αν δεν γίνει κάτι επι της ουσίας σήμερα το πρωί θα παραιτηθούν; Γιατί επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει γίνει.

Ο κ. Σαμαράς από την άλλη περίμενε στο γραφείο του να ακούσει τον κ. Παπανδρέου για να βγάλει μια ανακοίνωση – απάντηση. Η δήλωση ήταν να γίνει στις 2 το μεσημέρι και τελικά έγινε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Εμφανίστηκε με τους δυο αντιπροέδρους της ΝΔ στο πλευρό του και απέρριψε την κυβέρνηση συνεργασίας και ζήτησε και πάλι εκλογές.

Εγκλωβισμένοι στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, οι δυο ηγέτες δείχνουν να αδιαφορούν παντελώς για την σύγχιση που έχουν προκαλέσει στους πολίτες αυτής της χώρας και δείχνουν μάλιστα να διευκολύνουν ο ένας τον άλλον!

Διάβασε αναλυτικά όλες τις πολιτικές εξελίξεις στο NewsIt

Read More

And More