«Ηλέκτρα»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 ή αλλιώς το νέο τηλεοπτικό κόλλημα το φθινοπώρου

Ας ξεκινήσω με κάτι που ίσως δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί σε ένα τέτοιο άρθρο, αλλά είναι η πάσα αλήθεια: περίπου πριν 1 μήνα, δεν είχα καν τηλεόραση στο σπίτι μου. Είναι ολόφρεσκη προσθήκη. Η σχέση μου με την τηλεόραση δεν είναι και η καλύτερη, παρόλο που ενδεχομένως θα έπρεπε, αφού αποτελεί μέρος της δουλειάς μου. Και πάντα αποτελούσε. Έχω δουλέψει στην τηλεόραση, μπρος και πίσω από τις κάμερες. Και τώρα με έναν τρόπο για την τηλεόραση δουλεύω. Πάντα ήμουν fan της, αλλά ελάχιστα θα καθόμουν απέναντί της να χαζέψω.

Παρόλα αυτά, οφείλω να ομολογήσω πως φέτος γίνονται μοναδικά πράγματα στην τηλεόραση. Ένα τηλεκοντρόλ, αμέτρητες επιλογές. Εκπομπές κάθε λογής, τις καθημερινές αλλά και τα σαββατοκύριακα, τα πρωινά, τα μεσημέρια, τα βράδια. Τηλεπαιχνίδια. Ριάλιτι. Talent shows. Μαγειρικοί διαγωνισμοί. Παιχνίδια επιβίωσης. Και φυσικά… σειρές! Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε να είχαμε τόσες πολλές επιλογές όσον αφορά τις σειρές. Ποικίλες παραγωγές, για κάθε ηλικία, για κάθε προτίμηση.

Θυμάμαι παλιά έπαιρνα την γιαγιά μου, και μέσα σε 5 λεπτά μου εξιστορούσε όλες τις εξελίξεις στην αγαπημένη της σειρά. Τώρα, αν κάνω αυτή την ερώτηση, κάηκα. Θα μου μιλάει για κανένα τρίωρο, μιας και πια δεν έχει μια αλλά περισσότερες αγαπημένες σειρές. Και τις παρακολουθεί όλες, σχεδόν ταυτοχρόνως. Εγώ από την άλλη έχω δει τα περισσότερα trailers. Έτσι από περιέργεια. Νιώθω πως η ΕΡΤ έχει κάνει δυναμικό comeback τις τελευταίες σεζόν, ρίχνοντας στην αρένα τηλεοπτικές σειρές αλλά και εκπομπές με πιο lifestyle χαρακτήρα, που την καθιστούν σημαντικό αντίπαλο στη μάχη της τηλεθέασης.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το νέο σήριαλ εποχής της ΕΡΤ1, ονόματι «Ηλέκτρα». Θα τολμήσω να πω, πως κόλλησα μαζί του από το trailer κιόλας και σκέφτομαι πως μπορώ να οργανώσω έτσι τις αμέτρητες υποχρεώσεις μου, ώστε να προλαβαίνω να βλέπω και λίγη τηλεόραση φέτος. Δηλαδή από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, όποτε και κάνει πρεμιέρα. Αλλά και να μην προλαβαίνω, γιατί θα παίζει στις 19:10, που είναι μια ώρα λιγάκι δύσκολη για εμένα, ας είναι καλά το Ertflix, εκεί όπου βρίσκω διαθέσιμα όλα τα επεισόδια, αν τυχόν χάσω την τηλεοπτική τους προβολή.

«Ηλέκτρα»: Πρώτο στην λίστα με τα must-watch για φέτος!

Πρόκειται για το νέο «ερωτικό δράμα» εποχής της ΕΡΤ1. Χρειάζεται να πω κάτι ακόμα; Με το «ερωτικό δράμα» δεν σε κερδίσα απευθείας; Το trailer αρκεί για να σε ταξιδέψει στο χρόνο. Σε μεταφέρει στην δεκαετία του ’70, στην εξαιρετικά μικρή – και εξαιρετικά συντηρητική – κοινωνία ενός νησιού, που ίσα που φαίνεται στον χάρτη. Εκεί ζει η Ηλέκτρα, την οποία υποδύεται η Έμιλυ Κολιανδρή. Είναι μια γυναίκα εγκλωβισμένη σε ρόλους που άλλοι επέλεξαν για εκείνη και όχι η ίδια. Πρέπει να είναι καλή κόρη, σωστή σύζυγος, υπόδειγμα μητέρας. Είναι παντρεμένη με τον δήμαρχο της Αρσινόης, τον Σωτήρη Βρεττό. Στον ρόλο ο Τάσος Γιαννόπουλος. Είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερός της. Η Ηλέκτρα είναι υποταγμένη στον άντρα της.

Βαθιά καταπιεσμένη, αναζητά καθημερινά λίγες ανάσες ελευθερίας. Τις βρίσκει κάνοντας μια βουτιά στο ποτάμι ή μια βόλτα με το άλογό της στο νησί. Σε μια από αυτές τις βόλτες θα γνωρίσει τον Παύλο Φιλίππου, τον Αποστόλη Τότσικα στην πραγματικότητα, έναν μυστηριώδη, γοητευτικό άντρα, ο οποίος έχει φτάσει στο νησί για να αναλάβει τη θέση του καθηγητή μαθηματικών. Μήπως αυτός ο άντρας είναι το πεπρωμένο της; Μήπως κρατάει το κλειδί της ελευθερίας της; Το σίγουρο είναι πως η απελευθέρωσή της θα κοστίσει. Θα έχει ένα τίμημα. Η Ηλέκτρα θα πρέπει να αναμετρηθεί με το παρελθόν της, με μυστικά καλά κρυμμένα, προκειμένου να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της. Και το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής της τώρα ξεκινάει να γράφεται… 

Γιατί όμως αυτή τη σειρά; Γιατί χρειαζόμουν ένα δυνατό story που θα με καθηλώσει. Που θα δημιουργεί μια καλή αφορμή για να γυρίζω σπίτι, φεύγοντας από το γραφείο. Δεν είναι εύκολο να γυρίσω σπίτι και να μείνω μέσα τις καθημερινές. Συνήθως χτυπάει το τηλέφωνο και είναι κάποιος – δήθεν καλός- φίλος που θέλει για ακόμα μια φορά να με παρασύρει, με μια δήθεν καλή ιδέα. Κάτι μου λέει πως η δυνατή, πολλές φορές συγκινητική ιστορία της Ηλέκτρας δεν θα αφήσει πολύ χώρο για άλλες δραστηριότητες τις καθημερινές. Η «Ηλέκτρα», μια σειρά βασισμένη σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία Βίκυς Μανώλη και σενάριο των Μαντώ Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 19:10 και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα με Πέμπτη στην ΕΡΤ1.

Αναλυτικά οι ηθοποιοί:
Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Νίκος Ιωαννίδης (Σταύρος), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης), Μανώλης Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Αλέξανδρος Πιεχόβιακ (Νώντας), Γκαλ Ρομπίσα (Μάρκος), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Γρηγορία  Μεθενίτη (Πόπη), Ιφιγένεια Πιεριδού (Ουρανία), Δημήτρης Αριανούτσος (Τέλης), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Ευτυχία Καραμπέση (Φιλιώ), Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου (Ντίνος), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Νίνης), Ελένη Κούστα (Μάρω), Άλκης Μαγγόνας (Τέλης)