Ηλίας Γκιώνης: Όσα αποκαλύπτει για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στη Θεσσαλονίκη – Το «κατηγορώ» στην Ιωάννα Τούνη

Σάλος έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον βιασμό μιας 24χρονης κοπέλας στην Θεσσαλονίκη. 

Η νεαρή γυναίκα καταγγέλλει ότι βρέθηκε σε ένα πάρτι Παραμονή Πρωτοχρονιάς σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη συμπρωτεύουσα, όταν μια ομάδα ανδρών την νάρκωσαν και τη βίασαν. Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης ήταν εκείνος που γνωστοποίησε την σοκαριστική υπόθεση στα social media.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Φιντιρίκος είδε το όνομά του να εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία και το μεσημέρι του Σαββάτου προχώρησε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα Instagram Stories του, όπου διέψευδε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμειξη. 

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ηλίας Γκιώνης βγήκε μέσω Skype στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.

«Μέχρι και σήμερα δεν έχω έρθει σε επαφή με την κοπέλα. Μου έστειλαν κάποιες κοπέλες στα social media και μου εξήγησαν ότι όλο αυτό υπάρχει για πολλά χρόνια. Η κοπέλα στην Θεσσαλονίκη ήταν ένα περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας αλλά από κάτω φέρει κάτι πιο μεγάλο. Είναι μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων. Περίπου δέκα άτομα είναι μπλεγμένα στην ιστορία, από Ελλάδα και Κύπρο. 

Αυτοί οι άνθρωποι διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media, αφού τα παρακολουθούν για καιρό, προσπαθούν να τα προσεγγίσουν τάζοντας τους χρήματα και κάποιες άλλες πολυτέλειες και ξεκινούν την αποπλάνηση. Τις καλούν σε πάρτι, τις τάζουν δουλειές σε πρακτορεία για μοντέλα. Αυτό συμβαίνει. Είναι ένα κύκλωμα… Δεν μας αφορά γιατί οι κοπέλες πάνε στα πάρτι. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα μοτίβο. Όσες τόλμησαν και μίλησαν δέχονται απειλές. Τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν στην αστυνομία γιατί είναι γνωστά ονόματα με μεγάλη δύναμη. Δεν μιλάμε για έναν βιασμό αλλά για ένα ολόκληρο κύκλωμα» τόνισε ο Ηλίας Γκιώνης.

 

Για την Ιωάννα Τούνη, ο γνωστός ακτιβιστής δήλωσε: «Το όνομα που έδωσε η κ. Τούνη χθες στη δημοσιότητα αν κάνετε μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο δεν υπάρχει πουθενά. Από την άλλη αν θέλετε να μιλήσουμε για πλήρη αλήθεια, ξέρουμε από εκείνο το διάστημα έχει γίνει έρευνα και όπως όλα δείχνουν η κ. Τούνη το έληξε εξωδικαστικά, πήρε αρκετά χρήματα για να μη μιλήσει περαιτέρω. Τώρα γιατί το επαναφέρει δεν ξέρουμε. Εγώ ένα πράγμα μπορώ να υποθέσω, ότι η κ. Τούνη θέλει για ακόμη μια φορά να τραβήξει τα βλέμματα από όλους εμάς που ψάχνουμε για την υπόθεση. Είναι φίλη με όλους τους ανθρώπους αυτούς που κατηγορούνται για αυτό το πράγμα, έχει άμεση επαφή με όλους».

Read More

And More